Boodschap aan Hamas: “Geef je over of sterf”
Nieuws

Boodschap aan Hamas: “Geef je over of sterf”

Redactie 17 oktober 2023, 15:14
Boodschap aan Hamas: “Geef je over of sterf”
Israeli soldiers near the Israeli border with Lebanon, northern Israel, October 16, 2023. Photo by David Cohen/Flash90 *** Local Caption *** öáà òì âáåì ìáðåï ìáðåðéí âáåì ùèç ëéðåñ äöôåï

De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant heeft een boodschap voor de terroristen van Hamas die aan duidelijkheid niets te wensen over laat: “Capituleer of sterf!”

“Onze vliegtuigen zullen iedereen bereiken, elke raket heeft een adres erop. Wij zullen ieder lid van Hamas te pakken krijgen,” zei Gallant vandaag tegen piloten en wektuigbouwkundigen van Israëls ultramoderne vloot van F35-jachtbommenwerpers op de Luchtmachtbasis Nevatim. “Hamas-leden hebben twee keuzes: of zij sterven in hun stellingen of zijn geven zich onvoorwaardelijk over. Er is geen derde mogelijkheid. Wij zullen Hamas van de kaart vegen en al haar slagkracht vernietigen.”

Minister van Defensie Yoav Gallant – Foto: Michael Giladi/Flash90

Voorlopig lijkt de terreurorganisatie weinig van Gallants dreigement aan te trekken. Ook vandaag weer werden grote aantallen raketten op Israëlische burgerdoelen afgeschoten, zoals elke dag. Aan de noordgrens vuurden leden van de jihadistische beweging Hezbollah antitankraketten af op stellingen van het Israëlische leger. De IDF beantwoordde deze met artillerievuur en luchtaanvallen. Ook elimineerden Israëlische soldaten een terreureenheid die probeerde door het grenshek met Libanon te breken.

Maar vooralsnog is het niet tot een serieuze krachtmeting tussen de IDF en de sjiitische terroristen gekomen. Of dat zo blijft wanneer Israël over gaat tot een grondoffensief tegen Hamas in Gaza, is de vraag. Iran dreigt ermee dat als dat gebeurt de Islamitische Republiek en haar bondgenoten nieuwe fronten tegen de Joodse staat zullen openen.

Op de foto hierboven staan Israëlische Merkava-tanks en hun bemanningen gereed om aan de grens met Libanon aanvallen van terreurbeweging Hezbollah af te slaan en te vergelden – Foto: David Cohen/Flash90

Plaats opmerking