Bouw Holocaust Namenmonument mag doorgaan
Nieuws

Bouw Holocaust Namenmonument mag doorgaan

Redactie 27 november 2019, 15:36
Bouw Holocaust Namenmonument mag doorgaan

De voorbereidingen voor de bouw van het Holocaust Namenmonument in Amsterdam mogen doorgaan.

Dat oordeelde de voorzieningenrechter van de Raad van State vandaag in een voorlopige uitspraak. Volgens de rechter zijn de bezwaren van omwonenden van het Weesperplantsoen niet voldoende om de voorbereidingen stil te leggen.

Begin deze maand begon de Gemeente Amsterdam al met het bouwrijp maken van het terrein. Hiervoor gaat de gemeente het straatmeubilair verwijderen en kabels en leidingen verleggen. In april 2020 start de daadwerkelijke opbouw van het Namenmonument. In de zomer van 2021 moet het project af zijn.

Buurtbewoners verzetten zich al jaren tegen de komst van het monument op het Weesperplantsoen. Volgens de bewoners zou de Namenwand zorgen voor onveilige situaties. Ook zijn zij bang voor overlast door bezoekers van het monument. In juli stelde de rechter de bewoners al in het ongelijk. Vervolgens stapte de groep naar de Raad van State voor een spoedbeslissing omdat de bouwvoorbereidingen al zijn begonnen, tot nu toe dus zonder succes. De definitieve uitspraak volgt in over een paar maanden.

Plaats opmerking