BREKEND: ‘Brandaanslag op Israëlische ambassade Den Haag’
Nieuws

BREKEND: ‘Brandaanslag op Israëlische ambassade Den Haag’

De ambassade in Den Haag ligt onder vuur.

Redactie 21 maart 2024, 11:37
BREKEND: ‘Brandaanslag op Israëlische ambassade Den Haag’

Crisissituatie bij de Israëlische ambassade aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Haagse Bronnen melden dat er een ‘brandbom, waarschijnlijk een molotovcocktail, naar de ambassade zou zijn gegooid. Het ambassadepersoneel zou in veiligheidslockdown zijn. Over schade en eventuele gewonden is nog niets bekend.

Er was al sinds februari een noodbevel van de politie van kracht bij de ambassade. Zo kon de politie verdachte personen staande houden, ondervragen en wegsturen. Ook waren er zwarte schermen geplaatst om precies zulke aanslagen te voorkomen.

UPDATE 12.15: De Haagse politie heeft inmiddels bevestigd dat er ‘een brandend voorwerp’ naar de ambassade is gegooid. Er zou een verdachte aangehouden zijn.

Op sociale media wordt verder gemeld dat een deel van de Johan de Wittstraat zou zijn afgesloten omdat er een rugzak zou zijn achtergelaten. Dit bericht is vooralsnog niet bevestigd.

UPDATE 13.00: De Israëlische ambassade heeft zojuist een verklaring afgegeven:

“Vanochtend is richting de ambassade van Israël in Den Haag een brandend object gegooid. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Het is onacceptabel dat een dergelijke aanval kan plaatsvinden in Nederland. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. We vertrouwen erop dat de autoriteiten alle mogelijke maatregelen nemen om dergelijke aanvallen te voorkomen.

Dit bewijst de gevaarlijke gevolgen van de zorgwekkende trend van toenemende haat en opruiing. Deze haat kan niet getolereerd worden.”

Opmerkingen (5)
tiki 21 maart 2024, 14:59
***Het is onacceptabel dat een dergelijke aanval kan plaatsvinden in Nederland***. In de huidige opgefokte anti Israel haat cultuur is dit zéér acceptabel. *** Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen***. Het is maar aan wie je het vraagt. Als je géén slachtoffers wil maken dan gooi je géén brandbom! .***We vertrouwen erop dat de autoriteiten alle mogelijke maatregelen nemen om dergelijke aanvallen te voorkomen***. Vertrouwen is goed, ze niet vertrouwen is beter! *** Deze haat kan niet getolereerd worden.*** Kan niet maar kan wél! Het héle Westen ligt op een glijdende schaal naar het ravijn.......en dat hebben ze helemaal aan zichzelf te danken!
Ruud 21 maart 2024, 20:13
Er is schijnbaar iemand uit Amsterdam hiervoor opgepakt....het is geen blanke Nederlander want de etniciteit wordt angstvallig in de media geheim gehouden. En hoe is het nou zover gekomen dat er iemand het nodig vindt om helemaal uit Amsterdam naar Den Haag te reizen om daar een "brandend voorwerp" naar een gebouw te gooien? De verklaring voor dit gedrag is heel eenvoudig: de dader is door de stelselmatige stroom aan valse berichtgeving over Israël op tv, kranten en sociale media geradicaliseerd. Het steeds maar herhalen van een leugen maakt het nog altijd niet de waarheid, maar wel voor de zwakke goedgelovige linkse pro-hamas kliek. Observeer eens de pro-hamas demonstraties, let daarbij vooral eens op de verwilderde blikken van pure fanatieke haat in de ogen van de demonstranten. Tel daarbij op de haatdragende antisemitische leuzen die ze straffeloos mogen scanderen en je hebt het gloeiende kooltje al gecreëerd. Kijk eens de beelden terug van de haatbaard, met plo sjaaltje, die bij de opening van het Holocaustmuseum stond te schreeuwen dat hamas zijn broeders zijn. De blik in zijn ogen vervuld van het soort moorddadig fanatisme, dat het maar een hele kleine stap was geweest, dat hij fysiek gewelddadig te keer zou zijn gegaan. Hij hoeft maar een mes op zak te hebben en er kan zomaar een dodelijk slachtoffer vallen. Kijk ook eens naar de foto op de webpagina van het NIW, waar een man met een kind voorbij lopen aan een demonstrant die een foto vasthoudt...zie de haat in de ogen van de man met de foto in zijn hand. Het is maar een kwestie van tijd voordat er inderdaad gewonden of nog erger doden te betreuren zijn, allemaal een gevolg van de eenzijdige berichtgeving. Ik vrees dat er in deze huidige grimmige anti-Joodse sfeer er tientallen jihadistische moslims in Nederland slechts een hele kleine stimulans nodig hebben om tot een intifada achtige terreurdaad te komen. Een dergelijke stimulans is reeds door Mark Rutte gezaaid met zijn opmerking over de "gamechanger" wat een offensief in Rafah zou zijn...hij papagaait braaf die seniele Biden na, die zijn eigen verborgen agenda, van zijn herverkiezing in november wil veiligstellen door de islamitische kiezer voor hem terug te winnen met zijn anti-israël retoriek.
Leon 21 maart 2024, 20:42
Antisemitisme zal de nieuwe trend worden, het was toch de bedoeling dat moslims en zionisten elkaar zouden uitroeien terwijl de wereld onder vertwijfeling meegezogen wordt ?
Rena Weissman 22 maart 2024, 23:08
@Ruud, ik ben dolblij dat je het begrijpt. Men vreest dat het eerste dodelijke slachtoffer wel eens zou kunnen vallen op 4 mei. Ik zal je vertellen, ik ga op 4 mei echt de straat niet op en dat raad ik eigenlijk alle Joden aan. Niet omdat ik paranoia ben of denk dat alle moslims moordenaars zijn, maar aangezien, zoals je zei, het nieuws gewoon papagaait van ander nieuws, zelfs zonder na te denken cijfers van Hamas overneemt, maar toen er een Joodse vrouw werd neergestoken in haar woning vond de politie het nodig om te kijken of het geen zelfverwonding was, terwijl er getuige waren. (Bron: NOS) Ik zal je vertellen, ik heb veel ervaring met Joden, ze zijn mentaal sterk, maar niet zo sterk dat ze twee keer een mes in hun eigen buik kunnen steken.... Straks beweerd men nog, wat enkele al doen, dat 7 oktober een grote zelfmoordactie was. We hadden die mensen, die mensen van toen, toch beloofd "Never Again". In Nederland zijn we zo slecht in onze beloftes nakomen... Ik bid nu al voor het/de (Dodelijke) slachtoffer(s) op 4 mei. Moge God het Joodse volk en iedereen die het nodig heeft beschermen. Amen.
Ruud 26 maart 2024, 14:58
Zo de geest is uit de fles! Ik wil eigenlijk niet zeggen: ik zei het je toch! Maar toch: ik zei het je toch!! Vandaag in de Telegraaf, het bericht dat uit meerdere betrouwbare bronnen is vernomen......de dader van de brandbom bij de Israëlische ambassade is een.....Syriër van 25 jaar oud. Dat is dus zo een figuur, die, volgens zijn eigen beweringen, enerzijds door IS en anderzijds door Assad werd bedreigd. Hier, na zijn asielaanvraag, heel waarschijnlijk een statushouder is geworden, met een toegewezen woning en inkomen van een uitkering. En dit is dan zijn manier om ons voor onze gastvrijheid te bedanken. Een brandbom gooien naar de ambassade van een democratisch land....maar niet wegens, zoals boze tongen beweren, het nederzettingen beleid van Israël, nee dit is wegens de Jodenhaat die in de Arabische landen al met de paplepel is ingegeven. Laat de linkse goedgelovige gemeente het maar niet horen want die gaan de dader weer knuffelen want hij is toch zo zielig en zit in een uitzichtloze positie en heeft dit uit wanhoop gedaan......ja, ja! Wij weten na duizenden jaren ervaring, met het herkennen van Jodenhaat, dit instinctief aan te voelen. Ook dit is weliswaar door de antisemitische berichtgeving over Israël hier wel ontlokt, maar echt niet in de dader zijn innerlijk geboren....nee, die Jodenhaat is daar al geplant toen hij nog in Syrië woonde en hij al vanaf zijn peuterjaren is geïndoctrineerd met de leugen dat Joden horens hebben en de duivel op aarde vertegenwoordigen. Maar laten we vooral er nog meer naar binnen halen hier in dit land, want we lopen nog niet genoeg risico dat er islamitische terroristen tussen zitten.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *