Coronaposters beklad met hakenkruizen en davidsterren
Nieuws

Coronaposters beklad met hakenkruizen en davidsterren

Redactie 17 november 2020, 16:28
Coronaposters beklad met hakenkruizen en davidsterren

In Etten-Leur zijn meerdere reclameposters van de campagne ‘Met ELkaar’ beklad met hakenkruizen en davidsterren.

Het gaat om zo’n twintig borden. De posters zijn afkomstig van een initiatief dat aan het begin van de coronacrisis in het leven werd geroepen door drie vrienden, om de onderlinge verbondenheid van hun stadsgenoten te versterken.

De politie doet onderzoek naar de situatie. Op sociale media beschreef een woordvoerder de bekladding als ‘schandalig’. “Het zijn verdachten zonder enige vorm van normbesef, vreselijk.” Daarbij roept de politie getuigen op om zich te melden.

De gemeente Etten-Leur liet weten de borden niet te vervangen, omdat de campagne niet van hem afkomstig is. De organisatoren van Met ELkaar deden dat dinsdag wel. Twan Robbeson, initiatiefnemer van de posteractie, gaf een reactie in BN DeStem. ”Er staan jonge mensen op die posters en ook zorgmedewerkers. Ik vind het onsmakelijk dat ze zichzelf nu met een hakenkruis moeten zien. Als je je wil mengen in een discussie, doe dat dan openlijk. Maar verniel geen spullen van anderen. Zeker niet op deze manier met een spuitbus.” Daarbij kon Robbeson nog niet zeggen of de organisatie aangifte gaat doen. “Die kans is wel aanwezig. Ik ben een voorstander van vrijheid van meningsuiting, maar daar valt vandalisme niet onder.”

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking