Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Dag 5: Dodental loopt op naar 1200, nieuwe raketaanvallen op Israël

Redactie 11 oktober 2023, 15:06
Dag 5: Dodental loopt op naar 1200, nieuwe raketaanvallen op Israël

Op de vijfde dag van de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas is het dodental onder Israëlische burgers en militairen opgelopen tot meer dan 1200. Onder hen zijn volgens de website Heroes of Iron Swords 166 IDF-soldaten. Meer dan 3000 Israëli’s zijn gewond geraakt, ook hier gaat het voor meer dan 90 procent om burgers. Intussen gaan de raketaanvallen op burgerdoelen in Israël onverminderd door, volgens de IDF zijn er sinds zaterdagochtend meer dan 5000 raketten door afgeschoten door Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad.

De IDF zegt de gehele grens met Gaza in handen te hebben en deze hermetisch afgesloten te hebben. Toch wordt er nog steeds gevochten op Israëlisch grondgebied. Daarbij zou het gaan om Palestijnse terroristen die er niet in slaagden terug naar de Gazastrook te keren. Hierbij hebben Israëlische soldaten achttien terroristen gedood in de afgelopen 24 uur. Nieuwe infiltraties zouden er niet zijn geweest de laatste twee dagen. De vergeldingsaanvallen op Hamasdoelen in de Gazastrook gaan onverminderd door. Volgens Hamas zijn daarbij inmiddels bijna 1000 Palestijnen om het leven gekomen, waarbij de terreurbeweging niet vermeldt hoe de verhouding tussen het aantal gedode jihadisten en burgers ligt. Meer dan 1500 Palestijnse terroristen zijn op Israëlisch grondgebied gedood.

De spanning aan de grens met Libanon loopt verder op. De sjiitische terreurorganisatie Hezbollah vuurde twee antitankraketten af op IDF-voertuigen. De jihadi’s beweren dat daarbij ‘een groot aantal bevestigde slachtoffers’ zijn gevallen aan Israëlische zijde, maar daarvan is volgens de IDF geen sprake. Ook werden er vanuit Zuid-Libanon vijftien raketten afgevuurd op de regio Galilea in het noorden van Israël, maar deze werden onderschept door Iron Dome of kwamen in onbewoond gebied terecht. Als vergelding vernietigde de IDF een Hezbollahpost met een drone. Ook vanuit Syrië werd geschoten, zonder slachtoffers te maken. Israël vuurde terug met artillerie.

Op de foto hierboven zoeken Israëlische burgers dekking tijdens een raketaanval op Asjkelon op dinsdag 10 oktober – Foto: Chaim Goldberg

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (1)
Bas Fortuin 14 oktober 2023, 14:01
Is de Islam wel een godsdienst van Vrede en Tolerantie? Je gaat wel anders denken wanneer je groene vlag van Saudi-Arabië bekijkt met daarop over de volle breedte een Slagzwaard. De tekst op die vlag luidt: Er is geen andere God dan Allah en Mohammed is zijn profeet.' Daarom zijn Joden en Christenen tot op deze dag in het racistische Mekka ongewenste personen. Prof. Dr. Hans Jansen schreef daarom ook een boek 2008: Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten. Waarom zouden Europeanen nu Gastvrij moeten zijn nu er door moslims jonge meisjes verkracht worden en zelfs baby's onthoofd worden en kleine kinderen levend verbrand worden? Albert Einstein 1879-1955, natuurkundige en Actief Zionist die de nazi-terreur [1933-1945] overleefde sprak over de oorsprong van het kwaad. Hij zei: 'Het ware probleem ligt in de harten van de mens. Het is geen natuurkundig probleem, maar een Ethisch probleem. Het is gemakkelijker, de samenstelling van Plutonium te veranderen, dan de boze geest van de mens te verdrijven. Wat ons schokt, is niet de explosieve kracht van de Atoombom, maar de macht van de Boosheid van het menselijk hart, zijn explosieve kracht voor het boze.'
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *