Damsaga lijkt eindelijk voorbij
Nieuws

Damsaga lijkt eindelijk voorbij

Redactie 07 juli 2020, 13:39
Damsaga lijkt eindelijk voorbij

De gemeente Amsterdam heeft besloten om eenmansprotesten op de Dam te verbieden. De maatregel ging afgelopen zondag in.

Dat zegt een woordvoerder van de politie Amsterdam tegen het NIW. Op Twitter ontstond maandag commotie omdat activist Daniel Gerritsen zondag van de Dam werd weggestuurd omdat hij pro-Israël is. De woordvoerder van de politie bevestigt dat Gerritsen inderdaad is weggestuurd, maar niet omdat hij pro-Israël is, maar omdat hij werd aangemerkt als eenmansprotest.

Ook noemt de politie het filmpje van Gerritsen ‘provocerend’. Volgens de woordvoerder is zondag nog zes andere eenmansprotesten gevraagd de Dam te verlaten.

Met het nieuwe verbod lijkt het saga op de Dam voorbij. Pro-Israël en pro-Palestina activisten vlogen elkaar al jarenlang regelmatig in de haren en de politie moest verscheidende keren op de plek handhaven. Nu de eenmansprotesten verboden zijn, mogen ook pro-Israël activist Michael Jacobs en pro-Palestina activist Simon Vrouwe niet meer alleen demonstreren op de Dam. “Wij mogen niet ingaan op specifieke personen, maar het is nu voor iedereen verboden om als eenmansprotest op de Dam te staan,” aldus de politie. Grotere protesten moeten eerst goedgekeurd worden door de gemeente.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking