Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Deelneemster Big Brother weggestuurd na antisemitische uitspraak

Redactie 14 februari 2020, 13:49
Deelneemster Big Brother weggestuurd na antisemitische uitspraak

Een deelneemster van de Zweedse versie van Big Brother is deze week weggestuurd na een antisemitische uitspraak. “Ik haat Joden” verklaarde Isabel Pereira tijdens het filmen van het programma.

Die uitspraak kwam nadat een andere deelnemer, Kim Kamal, klaagde over zijn voormalige Joodse baas. Volgens de man was de vrouw ‘de meest verschrikkelijke baas ooit’. Ook verklaarde hij dat hij te veel werkte voor te weinig salaris. “Maar ze was een Jood, dus ik begrijp het,” aldus Kamal. Daarop verklaarde Pereira dat zij Joden haat.

De opmerking van Pereira schoot veel kijkers in het verkeerde keelgat, waarna de makers van het programma besloten om de vrouw weg te sturen.

Kamal mag, ondanks zijn uitspraken, wel blijven. “We tolereren dit soort expressies niet. We hebben alle deelnemers van het huis een waarschuwing gegeven, om de ernst van de situatie te onderstrepen,” zei producent Joel Bendrik in een verklaring.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
tiki 15 februari 2020, 08:35
Als je die Kim Kamal ziet dan begrijp je zijn frustratie. Hier iedere ochtend tegen aan te kijken in de spiegel is géén pretje....en dat is vast de schuld van een 'Joodse' dokter die hem verbouwd heeft.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *