Duivels
Commentaar

Duivels

Esther Voet 10 juli 2024, 07:00
Duivels

De hartverscheurende beelden van het door Rusland gebombardeerde kinderziekenhuis in Kiev gingen maandag de hele wereld over. Het was ook de dag waarop de Oekraïense tennisster Elina Svitolina in tranen uitbarstte na haar gewonnen match op Wimbledon. Ze vertelde hoe moeilijk het was geweest zich op de wedstrijd te concentreren terwijl Oekraïne voor de zoveelste keer in puin werd geschoten. 

Hoe kwaadaardig Poetin is, bleek uit zijn optreden later die dag. Hij wist toen al dat zijn raketten zonder ook maar de schijn op te houden een militair doel te willen raken, onder meer het kinderhospitaal in de
Oekraïense hoofdstad hadden geraakt. Terwijl dat land na de ongekende raketaanval zijn doden telde, verscheen de dictator met een duivelse glimlach op de Russische tv, met de woorden: “We hebben veel waarop we trots kunnen zijn. Maar dat is niet alles. Het is belangrijk het mooie en fijne te tonen. Jullie hebben ervoor gezorgd, heel hartelijk dank.” 

De oorlog tussen Hamas en Israël heeft de urgentie van wat er aan onze Europese oostgrens gebeurt van de voorpagina’s verdreven. Israël demoniseren lijkt belangrijker dan de oorlog die voor ons Europeanen van veel groter belang is. Terwijl zogenaamde mensenrechtenorganisaties schreeuwen dat er geen onderdelen voor Israëlische F35’s mogen worden doorgesluisd, treuzelt de westerse wereld nog steeds Oekraïne eindelijk het materieel te leveren waarmee het stappen kan zetten in die honderdduizenden slachtoffers makende, eindeloze oorlog. Nergens gaan burgers, volgens eigen zeggen zeer betrokken bij de samenleving, de straat op om Oekraïne een hart onder de riem te steken en meer steun voor dat land te eisen. We halen het overbekende adagium nog maar eens uit de kast: ‘no Jews, no news’. 

Nergens gaan burgers de straat op om Oekraïne een hart onder de riem te steken. No Jews, no news

Dat Oekraïne zuchtend onder de Russische agressie op het tweede plan is komen te staan, blijkt ook uit de felicitaties die vanuit links politiek Nederland naar Jean-Luc Mélenchon en zijn (extreem)linkse smaldeel gingen. Nog afgezien van het bewezen antisemitisme van deze querulant  – daar schijnt geen feliciterende linkse politicus zich aan te storen – is Mélenchon voor vertrek uit de NAVO en een bewezen bewonderaar van die bloeddorstige dictator met die duivelse glimlach in het Kremlin. De – overigens terechte – afkeer van het Rassemblement National zorgde ervoor dat links Nederland het morele kompas compleet kwijtraakte en jubelend Mélenchons overwinning begroette. Het is voor zowel Oekraïne als de Franse Joden te hopen dat gematigder stemmen in het Franse linkerblok wél de rede terugvinden en zo snel mogelijk afstand nemen van deze levensgevaarlijke demagoog.

Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *