Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Een ander links geluid

In navolging van de SPD Berlijn wijzen nu ook de Beierse Groenen BDS af.

Redactie 20 oktober 2017, 00:00
Een ander links geluid

Sebastian Hansen uit Würzburg dient de anti-BDS-motie in. Foto Grüne Jugend Bayern, Twitter

De Beierse Grünen hebben de Israëlboycot-beweging in een resolutie “antisemitisch, Israëlvijandig, reactionair en anti-Verlichting” genoemd en roept de Groenen in heel Duitsland op om zich niet meer in te laten met BDS-activiteiten.

“De stellingen en eisen van BDS delegitimeren en demoniseren Israël en geven zo alle schuld voor alle ellende in de regio aan Joden,” aldus de resolutie. “Israël is de enige democratische staat in die regio en tegelijkertijd wordt een dubbele standaard gehanteerd voor Israël door het negeren of goedpraten van Hamas’ misdaden. De oproep om Israël te boycotten herhaalt de nazi-slogan Kauft nicht bei Juden.”

Binnen de Groenen – nu op de nominatie om eventueel mee te doen aan een nieuw te vormen coalitie onder Bondskanselier Angela Merkel – is vanouds een sterke BDS-lobby actief. De nu aangenomen resolutie was een initiatief van de Beierse jongerenafdeling van de Groenen. Eerder dit jaar nam de SPD Berlijn een resolutie van deze strekking aan, ook op initiatief van de jongeren. De SPD-burgemeester van München, Dieter Reiter, heeft BDS-evenementen in openbare gebouwen inmiddels verboden.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *