Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Agenda

Eerbetoon aan Louis Davids

Redactie 02 oktober 2013, 00:00
Eerbetoon aan Louis Davids

louis DavidIedereen kent de oer-Hollandse musicalklassieker De Jantjes.  Maar weinigen weten dat de onvergetelijke liedjes, die deze musical tot op de dag van vandaag in de amusementswereld zo populair maakt, zijn geschreven door de cabaretier en revueartiest Louis Davids.

Tijd voor een hommage  aan ‘de grote kleine man’. Op maandagavond 14 oktober a.s. brengt een aantal bijzondere artiesten hun persoonlijke eerbetoon.  Wilt u Willeke Alberti  ‘Wordt nooit verliefd’ horen zingen? En horen hoe  Arie Cupé ‘Omdat ik zoveel van je Hou’ ten gehore brengt? Ook artiesten als Mariska van Kolck, Job Bovenlander,  Koert Jan de Bruijn en Ryan van den Akker laten hun Jordaanse hart spreken!

 

Speciale host Karin Bloemen neemt u mee in de wereld van de Jantjes en Louis Davids die met deze oer-musical de Jordaan van de jaren ‘20 op unieke wijze tot leven heeft gebracht.

 

Het grote en aanhoudende succes van de Jantjes en het feest van herkenning van de liedjes uit deze musical maken duidelijk waarom Louis Davids misschien wel een van onze beste en veelzijdigste kleinkunstenaars is uit de Nederlandse geschiedenis. Tot op de dag van vandaag weet Davids nog menig artiest te inspireren!

 

De Joodse Omroep zal van de voorstelling een tv- registratie maken, deze zal op zondag 3 november worden uitgezonden op Nederland 2.

 

Locatie:               Het Werkteater in Amsterdam

Datum:                maandag 14 oktober

Tijd:                      20.00 tot 21.30 uur

Aanmelden:      http://www.ikkomnaardevoorstelling.nl

Prijs:                    7,50 (inclusief 2 consumpties) 

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *