Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Geen categorie

‘Fauda’ in Jenin: IDF verijdelt ‘7 oktober-achtige’ aanslag

Redactie 30 januari 2024, 11:02
‘Fauda’ in Jenin: IDF verijdelt ‘7 oktober-achtige’ aanslag

De beelden lijken rechtstreeks uit de actieserie Fauda afomstig. Israëlische commando’s dringen een ziekenhuis in Jenin binnen, vermomd als als Arabische artsen en patiënten, met valse baarden of in vrouwenkleding. Eenmaal binnen liquideren de commando’s drie Palestijnse terroristen die zich in het ziekenhuis verscholen hebben. Hert is een bliksemoperatie, binnen tien minuten zijn de Israëli’s alweer weg.

De drie gedode Palestijnen zijn Muhammad Jalamneh en de broers Basel en Muhammad Ghazawi. Het drietal zou deel uitmaken van een Hamas-terreurcel en op het punt hebben gestaan vanaf de Westelijke Jordaanoever een operatie uit te voeren, die net als het bloedbad van 7 oktober tot doel had zoveel mogelijk Israëlische burgers te vermoorden.

Vermomde Israëlische commando’s dringen het ziekenhuis binnen – X

De 27-jarige Jalamneh, duidelijk de leider van de groep, was volgens sommige Israëlische media Hamas-woordvoerder in Jenin en zou eerder in zijn terroristische carrière gewond zijn geraakt bij het voorbereiden van een aanslag met een autobom. Dat het drietal zich verschool in het Ibn Sina-ziekenhuis van Jenin zal na alle informatie over het gebruik van medische faciliteiten door terroristen in Gaza voor niemand als een verrassing komen. Aan de operatie tegen de terroristen deden commando’s mee van de IDF, veiligheidsdienst Shin Bet en Yamam, de antiterreureenheid van de Israëlische grenspolitie.

Op de foto hierboven de drie geliquideerde Palestijnse terroristen – Foto: X

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (1)
Edu Ninck Blok 30 januari 2024, 16:52
Als een undercover operatie in een ziekenhuis tegen het oorlogsrecht is, maar schuilen in een ziekenhuis door de andere partij is dat niet, dan bevoordeelt het oorlogsrecht de terroristische plannenmakers. Dat wakkert het schuilen, plannenmaken en voorraden leggen aan. Journalisten zouden beter nadenken voordat ze het oorlogsrecht erbij slepen. Dat recht is in ontwikkeling en nog niet meteen makkelijk toepasbaar op veelal complexe situaties.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *