Frans-Joodse vrouw ontvoerd en verkracht ‘om Palestina te wreken’
Nieuws

Frans-Joodse vrouw ontvoerd en verkracht ‘om Palestina te wreken’

Redactie 24 april 2024, 10:51
Frans-Joodse vrouw ontvoerd en verkracht ‘om Palestina te wreken’
Een arrestatieteam van de BRI tijdens een oefening voor het bevrijden van gijzelaars - Foto: Wikipedia

De Franse politie heeft een 32-jarige man gearresteerd op verdenking van ontvoering, verkrachting en doodsbedreiging van een Joodse vrouw. De man zou zijn daden hebben gerechtvaardigd met een beroep op het ‘wreken van Palestina’.

Nadat de man de vrouw naar zijn appartement in Gennevilliers, een voorstad van Parijs, had gelokt, drogeerde hij haar en nam hij haar telefoon af. Dat mobieltje gebruikte hij vervolgens om berichten naar de familie en vriend van het slachtoffer te sturen. “Jullie zien je dochter nooit meer terug, ik zal haar prostitueren,” schreef de verdachte onder meer.

Aan zijn ex-vrouw liet de man weten dat hij ‘wraak wilde nemen voor Palestina’. Na enkele dagen gegijzeld te zijn, slaagde het Joodse slachtoffer erin haar telefoon te bemachtigen en haar familie te bellen. Maar de politie had moeite haar locatie te bepalen, dus werden de super-flics (‘supersmerissen’) van de speciale interventie-eenheid BRI ingezet. Die vonden het appartement en vielen binnen met een zwaarbewapend arrestatieteam.

De verdachte zit nu in voorlopige hechtenis op verdenking van ontvoering, verkrachting en bedreiging met de dood. De politie ziet de religie van het slachtoffer als motief voor zijn daden. De verdachte zal waarschijnlijk tot aan de behandeling van zijn zaak op 16 juni in hechtenis blijven. Over de etnische en religieuze achtergrond van de dader is niets naar buiten gebracht, maar Frankrijk is de afgelopen decennia opgeschrikt door een aantal schokkende misdaden – inclusief moord – tegen Joodse slachtoffers door daders met een islamitische achtergrond.

Opmerkingen (3)
C. Willemsen 24 april 2024, 11:51
Waar ligt de grens van wat we accepteren. Wanneer worden er echte maatregelen genomen door de overheid. Alleen een statement is niet genoeg er moeten daden komen. We leven met de Joodse gemeente en wensen hen veel sterkte.
Rena Weissman 24 april 2024, 17:30
Ik weet niet of ik de enige ben die dit ervaart, maar als Jood zijnde heb ik het gevoel dat er spanning in de lucht hangt. Alsof er spoedig iets kan gebeuren, of hier of in Israël. Het gaat net iets te lang goed in Israël, met zes grote anti-Israelische buurlanden die de Joden willen verdrijven is dat haast wonderlijk. En hier in Europa, steeds een stapje verder, eerst naroepen, uitschelden, lastigvallen, hakenkruizen overal, aanvallen, stalken en smaad, Joodse vrouw neergestoken en nu dit... Een Antisemitische verkrachting om Palestina te wreken? Hoe verzin je het? Wat is de volgende stap? Wat gebeurd er op 4 mei? Het songfestival als iemand toch durft openlijk Jood te zijn? Het liefst kom ik niet meer buiten.
Lodewijk Hof 24 april 2024, 21:45
Verafschuw de politiek van Israel. Fine by me. Probeer de kiesgerechtigden met argumenten te overtuigen. Maar dit moet nu stoppen. Veilig voelen, veilig zijn. Waar? Waarom kan de achtergrond van vermeende daders niet meegenomen worden? Wanneer stopt dat? Wanneer gaan we de pijnlijke situatie erkennen waarin west Europa zit?
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *