Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Commentaar

Geen woorden …

Esther Voet 16 november 2023, 07:00
Geen woorden …

Tolereer niet wat niet te tolereren valt, zei een wijs mens ooit tegen me. Nederland, het land dat zich laat voorstaan op zijn tolerantie, blijkt daar nogal moeite mee te hebben. Nee, niet als het om moslimhaat of lhbt-haat gaat hoor, dan zijn we er als de kippen bij. Maar Jodenhaat, tja, dat is anders, hè? Kijk naar Pieter Klok, de hoofdredacteur van de Volkskrant, die diep door het stof ging toen een cartoon van Jos Collignon beledigend zou zijn voor Marokkanen. Lenny Kuhr trok zich na een walgelijke cartoon van Collignon zonder verdere gevolgen, terug uit een gepland artikel in Kloks krant. De hoofdredacteur schreef haar: “Dat een deel van de lezers denkt dat deze cartoon het antisemitisme aanwakkert gaat me dus zeer aan het hart. Sterker. Het doet me pijn.” Maar ja, vrijheid van meningsuiting, hè? Geachte heer Klok, ik hoop dat u nog lang last zult hebben van deze splinter in uw derrière en een adviesje: onthoudt u zich verder van dit soort zalvende huichelarij. 

Kijk naar de NS: bezetting van de stationshallen is tegen de huisregels. Maar terwijl de haatsalvo’s tegen de plafonds schalden, deed u niets, president-directeur Koolmees. U heeft een mandaat, maar u bleef laf wijzen naar de gemeentebesturen. Die reageerden niet, dus dat was het dan. Op Schiphol verklaarde de marechaussee doodgemoedereerd dat alles ‘rustig was verlopen’. Behalve dan ‘Intifada revolution’ en de ‘From the river to the sea’, maar daarvoor zijn wel meer mensen, als het zo uitkomt, Oost-Indisch doof. Want in Den Haag blijft het ook teleurstellend stil …

Hoe zit het trouwens met de oren van Frans Timmermans? Kan hij die misschien op gezette tijden aan- en uitzetten?

Hoe zit het trouwens met de oren van Frans Timmermans? Kan hij die misschien op gezette tijden aan- en uitzetten? Want verklaarde hij zondag bij WNL nog dat die kreet ontoelaatbaar was, toen hij een paar uur later met Rob Jetten en nog wat politieke conculega’s op het podium op het Museumplein stond, leek hij de kreet die over het plein had geschald niet te hebben gehoord. Als hij consequent was geweest, was hij zodra hij dat gebrul hoorde, vertrokken. Maar ja, moeilijk hoor, principes, vooral in verkiezingstijd. 

Joden hebben niets aan de lippendiensten als ‘ach en wee’, ‘zou niet moeten mogen’ en ‘jullie zijn zo kwetsbaar, we gaan om jullie heen staan’. De keerzijde van tolerantie is lafheid. Die lafheid openbaart zich in volle glorie. De kool en de geit worden gespaard. Kies voor de kool, of voor de geit. Dat is tenminste duidelijk. En verder: geen woorden meer, maar daden. Want: nooit meer is nu.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (8)
Boaz Schellevis 16 november 2023, 08:14
het meest belachelijke is nog dat meer als 90 % van de "demonstranten" geen idee heeft waar ze het over hebben, er stellig in geloven dat Hams ook maar iets geeft om de normale Palestijnen. Golda Meir heeft het al eens gezegd, als de Palestijnen net als wij Joden van hun kinderen zouden houden was er geen oorlog en haat. al die media reppen met geen woord over het feit dat Hamas 20 Kibboets heeft uitgemoord. Ik las op tiktok een reactie op een herdenkings pagina van Shani Louk, waarin een vrouw reageert dat ze dit verdiend heeft omdat ze vlak buiten het grootste KZ (jaja) van de wereld danst, uit welke bronnen halen dit soort leeghoofden hun informatie? waarom is het in Nederland mogelijk dat cestmocro al deze diepfake onzin verspreid die opzetten tot haat tegen een hele bevolkingsgroep.
tiki 16 november 2023, 08:30
Tijd om géén woorden meer te verspillen aan verongelijkte aanklachten, beleefde beschuldigen, ironische texten, zinloze uitleg, overbodige analyses, onzinnige excuses & vergeefse verzoenings pogingen naar moderne rabiate Jodenhaters én daden van hen verwachten. Gaat niet gebeuren! Tijd om de waarheid te erkennen die Fritz Bolkenstijn al jaren geleden voorzag... "Er is géén toekomst voor Joden in Nederland, in Europa....'en eigenlijk in de wereld". Het 2023 wereldwijde POGROM tegen Joden via een verkapte liefde voor palestijnen die cynisch word uitgespeeld tegen de Joodse staat Israel, komt niet in in vaccuum (om in de woorden van de Generaal der Verenigde Nazi's Guterres te spreken). Hij komt uit obsessieve, niet uit te roeien Jodenhaat, via eeuwenlange stééds opnieuw verpakte leugens & manipulaties. Ouwe schoenen in nieuwe dozen. Kies voor de kool of de gijt is actueler dan ooit....voor Joden! Nederland & Europa en ja ook de 'Golden States of Amerika, Canada & Australie zijn verbrande aarde voor Joden. Nee, dat ligt niet aan de Joden, maar aan de beschaafde, tolerante, humanistische, pluralistische bevolking aldaar. Alléén een sterkt Israel vol intelligente & innovatieve Joden is de toekomst. Géén woorden maar daden, want alléén wanneer de Joden massaal emigreren naar het Joodse land en het Westen aan hun favoriete broeders overlaten inclusief hun waarden & normen......dán hebben deze woorden betekenis.
Bas Fortuin 16 november 2023, 09:08
Helemaal mee eens: De keerzijde van tolerantie is lafheid. Die lafheid openbaart zich in volle glorie. De kool en de geit worden gespaard. Kies voor de kool, of voor de geit. Dat is tenminste duidelijk. En verder: geen woorden meer, maar daden. Want: nooit meer is nu." VS president Joe Biden heeft zoals gewoonlijk niets nieuws te melden: De enige oplossing voor het geweld tussen Hamas, PLO en Israel is een Twee Staten Oplossing? Was dat al niet een doodgeboren kindje in 1947? Palestijnen, welke groepering dan ook gingen/gaan voor één solide Palestijnse Staat, dat bleek al op 15 mei 1948 toen 5 Arabische legers de eendag jonge Staat Israel van de wereldkaart trachtten te vegen. Ze kwamen van de koude kermis thuis. Israel vocht al een Leeuw en Overwon na maandenlange zware gevechten die bende moordenaars met hun Haat-Handvesten. Trouwens: Werd Jordanië al niet in 8 maart 1920 in San Remo uitgeroepen tot een Palestijnse Staat volgens het Verdeelplan door de Volkerenbond? In Jordanië is ruimte zat voor al die rivaliserende Palestijnse entiteiten.
Shlomo Itai 16 november 2023, 16:40
Met elke stap die de islam vooruit zet, doet de beschaving een stap achteruit. We zullen ons daaraan moeten aanpassen. Laten we alstublieft niet de fout maken om bescherming te verwachten van de zwakke leden van de menselijke roedel, die zelf bij elk tandenvertoon van de agressieve leden nederig in het stof kruipen of zelfs op hun rug gaan liggen.
Geert ter Horst 16 november 2023, 21:34
Hierbij een staaltje waar je oren van klapperen. Hoogleraar joodse studies (UvA) Bart Wallet maakt in Een Vandaag het volgende onderscheid tussen Antisemitisme en Antizionisme: "Er is een duidelijk verschil", volgens Wallet: "Antisemitisme gaat over haat tegen Joden, terwijl antizionisme gericht is tegen de beweging die Joden een eigen land wil geven, het zionisme genaamd. Dat laatste is eigenlijk een politieke mening waar mensen het wel of niet mee eens kunnen zijn." Volgens deze woorden van Wallet zou het zich keren tegen het bestaansrecht van Israel dus geen antisemitisme zijn! En zo iemand is hoogleraar joodse studies aan de UvA! Opnieuw een schokkende illustratie van hoe diep de intellectuele verrotting en het vooroordeel zit. Om maar geen andere termen te gebruiken.
tiki 17 november 2023, 08:31
@Geert ter Horst, niet bij iedereen is het een vooroordeel, maar gewoon een gebrek aan kennis. & begrip, iets wat steeds grotere vormen aanneemt, daar de leraren net zo weinig kennis hebben als hun pupillen en voortborduren op de leugens, hén aangeleerd. Dit noemt men hersenspoeling. Omdat er nooit tegenwind word gegeven door mensen mét kennis, blijven deze fouten & dogma's bestaan en vatten voet via onze (sociale) media, zijnde 'de betrouwbare informatiebron' (ook zo een dogma), want een groot deel van hen is inmiddels geëvalueerd tot een (betaalde & ideologische) manipulatiebron met een Jodenprobleem. Voorbeelden; de bezette palestijnse gebieden // historisch palestina // het palestijnse volk. De gróótste boosdoener die een eigen leven is gaan leiden en de leidraad is geworden voor 'experts' met een kennis hiaat, gevoed door deze of gene met een nóg groter hiaat, ingegeven door een meer of mindere Jodenfobie. ***De Israelische bezetting door Joodse indringers/colonisten die door de Holocaust 'zomaar naar dit gebied kwamen en de authentische bewoners "de palestijnen" verdreven***. Klinkt plausibel, klopt echter niets van. De énige reden dat Joden terugkeerden naar dit onherbergzame, bloedhete , uittgedroogde woestijn gebied vol slangen & schorpioenen en niet naar bijv. Honelulu of Hawai om daar een staat te stichten..... is de Joodse geschiedenis! Het land Kanaän waar de Israeliten woonden (bestaande uit het huidige Israel, inclusief Judea & Samaria, West Jordanie, Syrie, Libanon, Gaza.......én de Islam nog niet bestond. Het Koninkrijk Judea (10 000 BCE) bezet door o.a. Romeinen (die de naam veranderden in Paelestrina), Turken, Britten & Jordaniers 1948-1967 (verkregen/verloren door 2 aanvalsoorlogen). ARABIEREN die rond 1920 naar dit gebied afzakten om werk te zoeken bij de Joden die de woestijn aan het vergroenen waren....zij zijn de 'toekomstige palestijnen' en daar is niets historisch aan. Het waren Arabieren (of zuid Syriers) & zijn Arabieren. Hen palestijn te noemen was voor hen toen een zware belediging want de Joden waren de palestijnen. Zionisme is inderdaad het 'recht van JODEN om de eigen historische Bijbelse JOODSE staat (te bewijzen via geschriften & opgravingen) te herbouwen. De staat (een fractie van het vroegere Joodse rijk), eeuwenlang door buitenlandse indringers van hen gestolen & bezet! Misschien als we eens beginnen bij het begin en de waarheid te vertellen i.p.v. sprookjes door onze strot te duwen....kan het probleem opgelost worden en krijgen ook ""de palestijnen"" een waardevol leven.
Eddy Boas 18 november 2023, 03:30
Reading the above comments convince me that HOLLAND has not changed since 1939. I Was born in DenHaag January 1940, my parents were Jewish. After May 15, 1940, the chances of me surviving were 6mill/1. But>>> I survived, agains all odds, including a stint of 14 months in Bergen-Belsen, when I was 4-5 yrs old. My Boas family arrived in Holland in the 1700’s, between 1700 and 1900s Jews were warmly welcomed in Holland, That changed quickly when in the 1930’s Nederlanders set up their own Nazi party, the population started to turn against the 120,000 Dutch Jews and 20,000 German/Polish refugees living in Holland. The majority of Jews were betrayed by the Nederlandse Bureaucracy, politie and neighbours. Yes there were goede Nederlanders ook. especially the Resistance movement, In my book, ‘I’m not a Victim. I Am a Survivor' I wrote about a Haagse Policeman, named Derek, who saved my mother, brother and my lifes by escorting us past a Dutch NSB’r roadblock. Here are examples how Nederlanders after 1945 were still antisemitic including the newly elected Government which had number of NSB’s in it. When in June 1945 we returned to our flat in Den Haag, where we had lived until dragged out by NSBrs on 28 September 1943, we were told by people living there "Get Lost", went to police "Get Lost", went to Haagse Gemeente "Get Lost” We had No home, No money and No Family. My father, mother, brother (9yrs) myself, now 5years old survived Bergen-Belsen as a family of 4, according the Red Cross and Yad Vashem, it was unique that a family of 4 survived a concentration camp together. Eventually we were given somewhere to live and tried to get back to a normal life. My brother went to school and when I turned 6 I went to same school at Nutschool Bezuidenhout. Where my brother was called "dirty Jew” and"why weren’t you gassed” got into a major fight with an other boy who had called him names , He was suspended from school the other boy was NOT. These and more are the reason why per head of population more Dutch Jews were murdered by the Nazis than from any other Western European country. 102,000 Dutch Jews were murdered, out of 107,000 sent to concentration camps. Only 5000 survived. Today only about 20-30,000 Jews live in Holland. When I read what is happening in Holland today not much seems to have changed from 1945, including a weak Government who like in Australia, are more interested in their Arab voters then their Jewish voters. I immigrated to Australia in 1954 was 14 years old. I Have been back to Holland on many occasions as later on in live, I was involved in a business there. On 20 September 2023, I spoke about my book and antisemitism, to about 100 attendees, in Den Haag at the Chaj Centre.
tiki 19 november 2023, 11:55
@Eddy Boaz......question should be what excuse the Jew haters had in those days when there were no palestinians, no stolen palestine, no settlers or settlements and no Apartheid state full of child killers. No, Jew hate is NOT about what Jews do 'wrong, only what they do 'right and therefore make the rest of the hypocritical Gutmensch Community do the wrong things because of their ineradicable jealousy about all the things these few Jews have brought them...like health laws, humanity, democracy, morality, innovation, prosperity, rightfulness & even Jesus Christ. Yes, it's unbearable indeed!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *