Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Binnenland

Gemuilkorfd, of toch niet?

Redactie 15 juni 2023, 14:00
Gemuilkorfd, of toch niet?

Leden van de actiegroep Students for Palestine beweren door de universiteit van Leiden ‘opnieuw gecensureerd en gemuilkorfd’ te zijn. Op maandag 12 juni hadden zij een anti-apartheidsbijeenkomst gepland op Wijnhaven, de dependance in Den Haag. Onder de deelnemers was docent Sai Englert van de Universiteit Leiden. Ook Ahmed Abofoul van de Palestijnse ngo Al-Haq, momenteel gastonderzoeker aan de Erasmusuniversiteit, stond op de gastenlijst. Englert kwam eerder in opspraak door een video waarin hij bij een demonstratie luidkeels in het Arabisch scandeerde: “O Qassam(-raket), o lief, tref, tref Tel Aviv.” 

Op de dag van het evenement verklaarden de organisatoren echter dat zij opnieuw waren ‘gecensureerd en gecanceld’ door de universiteit. Wie de verklaring goed leest, begrijpt dat de instelling de bijeenkomst niet annuleerde, maar wilde verplaatsen naar een locatie aan de Schouwburgstraat in Den Haag. Een locatie die Students for Palestine als een stuk minder bruisend omschrijft en daarom onacceptabel. 

Universiteit Leiden laat via haar woordvoerder weten dat het evenement niet volgens de regels is aangevraagd en via een tussenpersoon. “Wij zijn geen zalenverhuurbedrijf en wij willen weten wie de organisator is en of er beveiliging nodig is. Toen dat eenmaal duidelijk werd, kon het niet meer in Wijnhaven plaatsvinden, vanwege andere evenementen met beveiliging. Wij hebben toen een andere locatie voorgesteld om de hoek. Omdat zij daar niet tevreden mee waren, hebben zij het zelf gecanceld. Het is jammer dat zij nu met zo’n persbericht naar buiten komen.” 

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (1)
tiki 15 juni 2023, 16:00
Misschien zouden deze leden van de "students for palestine" i.p.v. stééds te demonstreren, hun tijd beter benutten om iets bij te leren. Een beetje geschiedenis & betere bestudering van hun eigen Koran of Bijbel zou niet verkeerd zijn om te weten dat hun cause célèbre totaal nergens op slaat. Géén palestijnse dynasty & géén historisch palestina zullen ze er vinden. Jammer, maar waar. Het meest tragische is dat deze fanatieke ignoranten niet gecorrigeerd worden door hun universiteits lectoren & professoren, die blijkbaar netzo ignorant of geindoctrineerd zijn over het thema als zijzelf.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *