Gina ‘can dance’
Binnenland

Gina ‘can dance’

Redactie 24 mei 2013, 00:00
Gina ‘can dance’

GINA_Avro dance_Foto Chantal AntonidesGina Agsteribbe heeft met haar danstalent de finale van het tvprogramma Junior Dance bereikt. ‘Het wordt een gigantisch grote show, superleuk met allemaal effecten.’

Door Annet Röst

Gekleed in een kort roze-rood rokje, kniekousen en lila gympen danst de 15-jarige Gina uit Amstelveen zichzelf hiphoppend de fi nale van Junior Dance 2013 in. „Dat ik zover zou komen had ik serieus nooit verwacht!” vertelt de enthousiaste Gina. Het is vrijdagavond en ze heeft net weer een training achter de rug. „Tja… zes keer per week hè… hoort erbij. Ik dans al vanaf mijn vierde. Ik heb eigenlijk alle soorten dans wel geprobeerd. Hiphop is uiteindelijk mijn favoriet geworden. Dan mag je het op jouw manier doen.” Twee maanden is de sportieve Gina nu al druk met het tv-programma. Het is een hectische tijd. „De week voor de halve fi nale heb ik wel twee uur per dag getraind. Het is superzwaar, maar heeft gelukkig tot resultaat geleid! Sowieso is het een fantastische ervaring. Met een eigen coach, een styliste en een professionele fotoshoot. Alles is leuk!”

Lager pitje
Gina zit sinds een half jaar op de Joodse Scholengemeenschap Maimonides. Haar schoolcarrière heeft ze even op een lager pitje gezet. „Ik ben net teruggegaan van de havo naar de mavo. Ik wil me nu concentreren op dans en sport. Maar op school is iedereen er positief over.” Ook op straat wordt ze soms herkend. „Haha, heel af en toe kijken kleine kindjes me na, maar een grote bekend- heid ben ik nog niet hoor!” Nu ze op het Maimonides zit leert ze meer over haar achtergrond. „Ik was daar nooit zo mee bezig. We zijn lid van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam. Ik heb daar ook bat mitswa gedaan bij rabbijn Tamarah Benima en thuis vieren we de belangrijkste feestdagen. Maar ik was vooral druk met andere dingen. Dat is nu wel anders. Ik stelde op school vragen waar klasgenoten om moesten lachen. Zo vroeg ik me af wie ‘HaShem’ nu eigenlijk was. Ik dacht dat de leraar het over een vriend had of zo. Ik had eigenlijk gewoon moeten weten dat het een andere naam voor God is en daarom wil ik er graag meer over leren.” Van het feit dat Gina Joods is maakt ze geen geheim, maar om het er op de nationale televisie over te hebben vindt ze toch geen goed idee. „Ze wilden dat ik wat over de Hebreeuwse taal zou uitleggen en over het Joodse leven. Waarom zou ik? Het lijkt me gewoon niet slim om daarover in het openbaar op televisie te praten. De rest van de dansers weet het wel hoor, maar het is niet dat we er dieper op ingaan. Ze vinden het vooral leuk.”

Maccabiade
Wat Gina wel voor de camera’s vertelt is dat ze van de zomer naar Israël gaat. „Ja, voor de eerste keer! Ik ga meedoen aan de Maccabiade. Knallen met voetballen! Ik heb er zo’n zin in. Dat ik naar Israël ga vind ik nu toch wel extra bijzonder. Ik ga ook zeker naar de Klaagmuur!” Maar eerst moet ze zich voorbereiden op de grand fi nale, zaterdag 25 mei. „Ik ga weer heel hard trainen en mijn dans perfectioneren. Het wordt een gigantisch grote show, superleuk met allemaal effecten.” Gina’s hele familie komt plus nog dertig mensen van haar dansschool. „Of ik de beste ben weet ik niet en maakt me eigenlijk niet uit. Ik wil vooral meer ervaring opdoen en verder komen in de sport. De kijker zal beslissen!”

Finale: zaterdag 25 mei, 18:55, Nederland 3 Meer over finaliste Gina Agsteribbe :juniordance.avro.nl

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking