Goldberg is back!
Buitenland

Goldberg is back!

Slechts 84 seconden had de Joods-Amerikaanse worstellegende Bill Goldberg nodig om Brock Lesnar, de meest gevreesde en gehate worstelaar van de WWE, World Wrestling Entertainment, definitief te vloeren. Nu zullen deze namen de meeste Nederlandse lezers weinig zeggen, maar [...]

Redactie 27 november 2016, 00:00
Goldberg is back!
Foto: Adam Record

Foto: Adam Record

Foto: Adam Record

Bill Goldberg is terug en hoe! Hij versloeg zijn opponent in nog geen anderhalve minuut.

Slechts 84 seconden had de Joods-Amerikaanse worstellegende Bill Goldberg nodig om Brock Lesnar, de meest gevreesde en gehate worstelaar van de WWE, World Wrestling Entertainment, definitief te vloeren. Nu zullen deze namen de meeste Nederlandse lezers weinig zeggen, maar aan de andere kant van de plas is dit de meest besproken sportsensatie sinds de Chicago Cubs begin deze maand voor het eerst in 108 jaar de World Series honkbal wonnen.

Geboren op 27 december 1966 in Tulsa, Oklahoma, deed William Scott Goldberg zijn bar mitswa bij de Temple Israel-gemeenschap aldaar. Al jong werkte hij als uitsmijter en speelde hij American football. Nadat een buikspierblessure een einde maakte aan zijn football-carrière, stapte Goldberg in de tweede helft van de jaren 90 over op professioneel worstelen, waar hij een ongeëvenaarde serie van 173 opeenvolgende overwinningen opbouwde (al worden deze statistieken door velen als een overdrijving beschouwd en staat bij showworstelen voor de wedstrijd al vast wie er wint).

Goldberg wordt beschouwd als een van de grootste worstelaars uit de geschiedenis, op hetzelfde niveau als legendes ‘Hulk’ Hogan, Dwayne ‘The Rock’ Johnson en ‘Stone Cold’ Steve Austin. In 2004 nam hij afscheid van de WWE met een overwinning op Brock Lesnar. Twaalf jaar lang worstelde Goldberg niet, maar nadat Lesnar hem de afgelopen maanden onafgebroken had uitgedaagd en beledigd, besloot de levende legende kort voor zijn vijftigste verjaardag een comeback te maken.

Zondagavond stonden de twee kemphanen tegenover elkaar in de ring in Toronto. Lang duurde het niet: Goldberg ‘speerde’ (een techniek waarbij de ene worstelaar de andere na een aanloop met de schouder hard in het middenrif stoot) Lesnar tot tweemaal toe en maakte de partij af met zijn beroemde ‘jackhammer’ (drilboor). Goldberg tilde Lesnars 130 kilo boven zich op en ramde hem van twee meter hoogte tegen de mat. De fans konden het nauwelijks geloven: Goldberg is back!

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking