Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Golfstaten vragen Israël om hulp

Redactie 14 mei 2020, 13:46
Golfstaten vragen Israël om hulp

Drie golfstaten hebben Israël gevraagd te helpen in hun strijd tegen corona. De Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Koeweit hebben aangeklopt bij het Sheba Medisch Centrum in Ramat Gan, dat een speciale afdeling heeft om ziekenhuizen in andere landen op afstand te assisteren bij de behandeling van patiënten met ernstige coronaverschijnselen.

Door de installatie van een open telecommunicatielijn tussen ziekenhuizen in de Golfstaten en de internationale afdeling van het SMC kan vanuit Israël advies gegeven worden over de beste manier van behandelen, aldus het hoofd van de internationale afdeling, Yoel Hareven.

In maart bezocht een belangrijk lid van de koninklijke familie van de Emiraten als privépersoon al het ziekenhuis in Ramat Gan. Sindsdien is er wekelijks contact. Bahrein en Koeweit volgen nu dat voorbeeld.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
Bas Fortuin 18 mei 2020, 12:41
Dit zou wel eens uitstekende deal tussen Israël en de Arabische Staten kunnen worden als ik lees: "Drie golfstaten hebben Israël gevraagd te helpen in hun strijd tegen corona. De Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Koeweit hebben aangeklopt bij het Sheba Medisch Centrum in Ramat Gan!" De Knesset en Premier Netanyahu kan daar volgens mij positief op reageren wanneer zij de drie bovengenoemde landen kan overtuigen dat, dan wel de agressie van Fatah, Hamas en Hezbollah tegen Israël moet stoppen!!! Zo niet, dan geen support meer aan de Palestijnen van deze drie Arabische landen ! Voor wat, hoort wat*! Toch? Deal!! *Voor wat, hoort wat. Geven en nemen. Wat u niet wilt dat u geschiedt … et cetera. Ik lees in Jesaja 19:18-25 over een veelbelovende toekomst tussen Israël en de Arabieren!!!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *