Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Geen categorie

Hamas heeft enorme voorraden brandstof, voedsel, water en medicijnen in Gaza, die het weigert te delen met de noodlijdende burgerbevolking

Redactie 28 oktober 2023, 17:25
Hamas heeft enorme voorraden brandstof, voedsel, water en medicijnen in Gaza, die het weigert te delen met de noodlijdende burgerbevolking

Israëli’s wisten het allang, maar de westerse pers negeerde het lange tijd: terreurbeweging Hamas heeftt enorme hoeveelheden noodzakelijk goederen opgeslagen waarmee het de Palestijnse bevolking van de Gazastrook zou kunnen helpen. Uiteraard weigeren de terroristen dat te doen, schrijft nu ook The New York Times. Het gaat om brandstof – en daarmee via generatoren elektriciteit voor bijvoorbeeld ziekenhuizen – voedsel, drinkwater en medicijnen. Kortom, aan alles waar volgens berichten uit Gaza zelf al sinds 8 oktober een tekort aan zou zijn.

“Hamas heeft honderdduizenden gallons (een ‘gallon’ is bijna vier liter, red.) brandstof voor voertuigen en raketten; opslagplaatsen voor munitie, explosieven en materialen of meer te maken; en voorraden voedsel, water en medicijnen,” schrijft de New York Times op gezag van zowel westerse als Arabische functionarissen. Terwijl onder de bevolking aan alles gebrek zou zijn, heeft de terreurbeweging genoeg om maandenlang te kunnen vechten zonder herbevoorrading. De voorraden zijn opgeslagen in het honderden kilometers lange tunnelsysteem waarin Hamas miljarden euro’s (hulp)geld heeft geïnvesteerd. Geld dat bedoeld was voor noodzakelijke infrastructuur, zoals een fatsoenlijke water- en elektriciteitsvoorziening.

Luchtfoto van een van de locaties in Gaza waar Hamas meer dan een miljoen liter olie heeft opgeslagen – Foto: IDF

Het is opvallend dat in het westen Israël wordt aangevallen omdat het weigert brandstof aan zijn vijanden te leveren, terwijl Hamas prima zelf de last van de Gazanen zou kunnen verlichten. Uiteraard doen de terroristen dat niet, ook omdat een lijdende bevolking het goed doet op de televisieschermen in de Arabische wereld en het westen, en daarmee van onschatbare propagandawaarde is. Verder past het binnen het beeld dat Hamasleiders veilig en in enorme welvaart leven, terwijl zij zonder meer bereid zijn de burgerbevolking van Gaza op te offeren aan hun jihadistische ambities.

Het is slechts een van de talloze voorbeelden van hypocrisie en een dubbele standaard in de Europese pers, politiek en universiteiten. Een andere is dat de Joodse staat zonder enig bewijs ‘oorlogsmisdaden’ worden verweten, terwijl nu bekend is dat Hamas zijn militaire hoofdkwartier in en onder het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza. Uiteraard is dit volgens het oorlogsrecht een misdaad, maar omdat de terroristen weten dat Israël zich wel aan de regels van humane oorlogsvoering houdt, kunnen de terroristen zich veilig bewegen, beschermd door het ziekenhuis.

Op de foto hierboven beweegt een terrorist van de Palestijnse Islamitische Jihad zich door het door Hamas gebouwde tunnelsysteem onder de Gazastrook – Foto: Attia Mohammed/Flash90

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (6)
Marlou 28 oktober 2023, 23:08
Zeker eens met het bovenstaande. Duidelijk is dat de eeuwige onvoorwaardijke financiele en projectmatige hulp van het westen aan de Palestijnen c.q. In Gaza averechts gewerkt heeft. “Winning the minds” is niet gelukt en gaat ook niet lukken. Wij, burgers van de moderne westerse beschaving, bljjven “ ongelovigen”. Van verzoening hebben ze in het Midden-Oosten nog nooit gehoord. En waarom gaan die honderdduizenden (waarvan vele jong) mannen in Gaza geen verhaal halen bij Hamas om te zorgen voor hun gezinnen? Waarom verzetten zij zich niet tegen het terreurbewind en die duizenden aangangers? Waarom veroordeelden zij de recente genocide in Israel niet? Wat mij betreft ook geen extra NL noodhulp van mijn belastinggeld de tunnels in. Is een nobele taak voor bevriende landen in die regio die plek en geld teveel hebben, en duizenden Palestijnen gemakkelijk kunnen Palestijnen. In Qatar staat volgens mij nog een voetbalstad leeg. Maar niet - herhaal niet naar Europa en zeker niet naar NL.
tiki 29 oktober 2023, 11:58
Hamas 'is hoarding fuel supplies sent to help the Palestinians.. with the terror group thought to be using it to power,500 000 liter. Ik heb maar de Britse krant quote gebruikt om niet van 'Israelische propaganda' te worden beschuldigd door een altijd 'neutrale & genuanceerde media' die nooit de precieze cijfers kennen, 'behalve als het gaat om dode kleine kinderen uit Gaza, maar die worden dan ook geteld/vermeld door het 'Gezondheids ministerie uit Gaza. Israëli’s wisten het allang, maar de Westerse pers negeerde het lange tijd. Echt? De Westerse pers die de waarheid negeert....nee toch! Lieve mensen, de westerse pers doet niet anders dan de waarheid negeren door domheid, ignorantie, eigen belang, 'trend, Jodenfobie & Israel neurose. Ik hoor/zie nog de dokter uit het 'gebombardeerde ziekenhuis” uit Gaza hysterisch schreeuwen over de 500 doden, (bijna allemaal kinderen) & duizenden gewonden met de internationale pers duikelend over mekaar om maar 'zijn waarheid neer te pennen. Ze hebben niets bijgeleerd sinds 2003 toen Chemical Ali, de Iraakse minister van informatie hen 'informeerde' over het succes van de Iraakse strijdkrachten, terwijl US tanks hem bijna omver reden. Welnu, in Gaza en “palestinian territories” zitten hele batallions met Chemical Ali's. Een ander fenomeen zijn al die militaire “expers”, van artiest tot influencer, die uit hun holen kruipen om Israel te beschuldigen van oorlogsmisdaden. Ik draai intussen de knop om want ik ben een beetje klaar met al dat gezwets. Waar ik ook hélemaal klaar mee ben zijn de anti Israel POGROMS vanuit de VN, UNESCO, UNHRC en hun leden & verdedigers. Iets wat Israeli's ook allang wisten maar nog stééds door de media word genegeerd......'is de financiering van al die rotte vis door de Westerse regeringen.
tiki 29 oktober 2023, 12:08
Czech defense minister calls to exit UN over org's support of Hamas The Czech Republic's defense minister's move to call to leave the UN came after a resolution called on Israel to leave Gaza without condemning Hamas, al jarenlang......, pauzeloos, moraalloos & genadeloos! Dit bedoel ik met het United Nations against Israel POGROM met als aanvoerder de huidige voorzitter Antonio Guterres en géén haar beter dan zijn voorgangers.
Marlou 29 oktober 2023, 13:51
Ook Ik heb op nog geen enkel media-outlet grote koppen gezien: “Palestijnen in Gaza, wat doen jullie zelf om de oorlog en staatsterreur van Hamas, die zich binnen jullie samenleving camoufleert, z.s.m. te beeindigen? Ga uit die zelfdestructiemodus. Of stop met klagen.
tiki 29 oktober 2023, 14:09
Het politieke correcte gewouwel in het programma Buitenhof zijn we intussen wel gewend. Ook aan het bedrukte gezicht en oeverloos geklets van onze burgermoeder met haar bezorgdheid naar 'alle mensen, die 'allemaal gelijk zijn, haar onprofessionele 'expertise' over 'mensenschendingen door onproportioneel' militair geweld. Deze onproportionele aandacht voor dit begrip word om een bizarre reden alléén bij Israel gebruikt. De gespreksleider bleek een onproportioneel probleem te hebben met de Nederlandse “neutrale' houding in de VN, die nogmaals de aandacht vestigde op het duidelijke verschil tussen rechtvaardigheid & kwaadaardigheid door innige saamhorigheid van het kwaad door de meeste leden van deze onzalige organisatie, en dit probeert te verhullen door ongepaste neutraliteit. Ook Zwitserland was “neutraal” in WO2 maar, na later bleek, zo fout als de pest. Zolang de geschiedenis niet gekend is & de waarheid niet word erkent, blijft het vergif dooretteren en zal een 'goed gesprek & dialoog” zoals goed bedoeld gepropageerd door de Rabijn & Imam, geen enkel verschil maken. Ook de Hamas propaganda tante van Artsen zonder Grenzen werd een podium gegeven om haar gifbeker leeg te gooien. “”Gazanen die weg willen vluchten worden door Israel tegengehouden” riep ze wanhopig en “het veilige zuiden word ook gebombardeerd”. Wat ze er niet bij vertelde is dat er raketten worden afgeschoten richting Israel vanuit dat zuiden, midden tussen de palestijnse burgers vandaan (zijn geluidsbanden van). Over Rudi Francks zullen we maar zwijgen, zijn politieke voorkeur is al jaren bekend.
tiki 29 oktober 2023, 14:13
Hier de geschiedenis die niet gekend & de waarheid die niet erkent word. ***Hebrew University study shows that the kingdom of Judea began expanding south of Jerusalem as early as the 10th century BCE, in accordance with biblical accounts. “It is a rare instance where we can present empirical historical and archaeological evidence aligning with biblical narratives.”*** The Quran states that the Children of Israel “settled in a blessed land (Israel)....” (10:93), thereby identifying Israel as the eternal ancestral homeland of the Jewish people! The Quran then commands the Jewish people to follow the Torah strictly, The Quran is effectively imploring Jews to rebuild the Temple. In fact, the Quran explicitly mentions the original building of the Temple by King Solomon. The Quran finally promises that Jews will return to the land of Israel in the “latter days” (17:104). 1) Zonder de Arabische oorlog in 1948, was de Arabisch palestijnse vluchteling nooit geboren. 2) Bij het slagen van de Arabische oorlog in 1948, had géén Israeli het kunnen navertellen. 3) 1948-1967. Jordanie heerst over 'west bank' maar 'palestina met O-Jeruzalem als haar 'legitieme hoofdstad' zijn niet herbouwd. 4) 1964 Palestine Liberation Organisation werd opgericht, 3 jaar voordat Israel het gebied terug veroverde. 5) De ARABISCHE Boycot tegen Israel (tot 1979) door de Arabische liga toen “de bezette palestijnse gebieden” in Jordaanse handen waren en geen “settlement” te zien. 6) Oslo accoorden, Gaza ontruiming, Vredesproces, allemaal geboycot door de “gematigde” PLO/PA. 7) 3 NO's's van Khartoumm, géén vrede, géén normalisatie, géén onderhandelingen, toen er nog geen "settlement" te vinden was en “palestina” & Gaza in Arabische handen. 8) ZONDER 20 jaar raketaanvallen op Israel & zonder de Black Shabat op 7 october was er géén menselijk drama in Gaza geweest. 9) ZONDER de Iron Dome & IDF was héél Israel een Black Shabat geweest. 10) Palestijnen zijn géén Hamas. De meeste Joden zijn Zionisten & de mééste palestijnen zijn Hamas. Zolang de leugen niet door de waarheid word vervangen blijft het oorlog!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *