Hamas heeft ‘geen idee’ hoeveel gijzelaars nog leven
Israël

Hamas heeft ‘geen idee’ hoeveel gijzelaars nog leven

In Gaza worden nog 116 gijzelaars vastgehouden, maar niemand weet hoeveel van hen nog in leven zijn. Ook de terroristen zelf niet.

Redactie 14 juni 2024, 16:22
Hamas heeft ‘geen idee’ hoeveel gijzelaars nog leven
De vier bevrijde gijzelaars herenigd met hun dierbaren - Foto's: IDF

Hoe kun je onderhandelen over de vrijlating van gijzelaars als hun ontvoerders zelf niet weten of zij nog in leven zijn? Dat is het probleem waarvoor Israël zich gesteld ziet nu zelfs Hamasleiders toegeven geen idee te hebben of en hoeveel van de 116 resterende gijzelaars in Gaza nog in leven zijn.

‘Ik heb geen idee. Niemand heeft enig idee,’ antwoordde de hooggeplaatste Hamasterrorist Osama Hamdan in Beiroet op de vraag van nieuwszender CNN hoeveel van de op 7 oktober ontvoerde Israëli’s in Gaza nog leven. Tegelijkertijd gebruikt de terreurbeweging de gijzelaars wel om te eisen dat de IDF zich volledig uit de Gazastrook terugtrekt en dat de regering in Jeruzalem de oorlog definitief beëindigt.

Wat Hamdan vreemd genoeg wel zegt te weten is dat de vier recent bevrijde gijzelaars goed zijn behandeld. Dit ondanks verklaringen van artsen die hen onderzochten dat zij ondervoed waren en dat in ieder geval de drie mannen – Shlomo Ziv, Andrey Kozlov en Almog Meir Jan – ‘bijna elke dag’ mishandeld zijn. Dit heeft ‘belangrijke sporen’ achtergelaten op de gezondheid van de drie en Noa Argamani, de vierde gijzelaar.

Hamasleider Hamdan wil daar niets van weten. “Ik geloof dat als zij geestelijke problemen hebben, dit komt door wat Israël in Gaza heeft gedaan,” verklaarde de terrorist cynisch. Intussen weigert Hamas het Amerikaans-Israëlische vredesvoorstel te aanvaarden, dit tot woede van minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en ondanks kritiek in de Joodse staat zelf dat het voorstel te veel tegemoet zou komen aan de wensen van de terreurorganisatie. De IDF-commandant in Rafah, het belangrijkste Hamasbolwerk in de Gazastrook, zegt intussen dat zijn troepen gewoon doorgaan met hun strijd tegen de terroristen ’totdat onze doelen behaald zijn’.

Opmerkingen (3)
tiki 16 juni 2024, 13:54
Er vliegt geen vlieg vrij rond in Gaza zonder medeweten van Hamas, dus het Hamas antwoord dat ze het niet weten is grote kletskoek! De gijzelaars vertellen zelf hoe ze werden verplaatst, behandeld, verhandeld, geslagen, uitgehongerd, , geterroriseerd & geindoctrineerd en dat gaat écht niet op eigen initiatief. Dat Blinken er 'nu pas achter komt met wie hij "deals ' maakt is een teken van zijn/Biden's bewust geconstrueerde 'onkunde'. Zij zien de polls en daarom draait het schip via druk op Israel, i.p.v. Hamas om maar vooral toe te geven. De anti Israel INTERNATIONALE is het méést populaire volkslied ter wereld vandaag. .
Ruud 16 juni 2024, 15:55
Op zich begrijpelijk, dat hamas niet meer weet waar alle gijzelaars zijn verborgen. Hoe vaak weet je zelf niet meer waar je sleutels of bril liggen? Zeker als je weet dat hamas weliswaar in theorie de leiding heeft over het bestuur in Gaza, maar achter de schermen wordt er aan de touwtjes getrokken door de veel fanatiekere Palestijnse Islamitische Jihad. Zie het verschil tussen die 2 maar een beetje als de Wehrmacht en de SS-Totenkopf division. De laatste, gezien als een elite eenheid. De Marxistische PIJ heeft een groot deel van de gijzelaars in handen, maar blijkbaar gijzelen ook "onschuldige burgers" Israëliërs. Tel daarbij op de dagelijkse verplaatsingen door de tunnels en dan ben je al gauw het overzicht kwijt. Aan de andere kant is dit ook een vertragings tactiek van hamas om zo psychologische oorlogsvoering los te laten op de wanhopige familieleden.
Henk Rijstenberg 16 juni 2024, 16:10
Dus, hamas weet niet of de gijzelaars nog leven, onschuldige mensen verdeeld onder dat barbaarse (anderen beweren zielige) Palestijnse volk dar naar eigen believen kan doen en laten met deze mensen wat ze willen. Iets wat ze al jarenlang d.m.v. aanslagen het Joodse Volk aandoen. Gaza kent veel terroristen en bitter weinig echte zielige burgers.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *