Hamas hergroepeert in ziekenhuis: nieuwe gevechten
Nieuws

Hamas hergroepeert in ziekenhuis: nieuwe gevechten

Redactie 18 maart 2024, 12:46
Hamas hergroepeert in ziekenhuis: nieuwe gevechten

IDF-eenheden zijn vannacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis van Gaza binnengetrokken, nadat was gebleken dat terroristen het grootste hospitaal in de Strook gebruikten om te hergroeperen en nieuwe aanslagen voor te bereiden.

Hamas zou Hamas niet zijn als het hiervoor geen ziekenhuizen zou misbruiken, dus trokken om 02.30 uur lokale tijd eenheden van de 401e gepantserde divisie, samen met IDF-special forces en commando-eenheden van Shin Bet, het ziekenhuis in Gaza-Stad binnen. Dit gebeurde nadat Israëlische inlichtingendiensten hadden geconstateerd dat Hamascommandanten het Al-Shifa opnieuw gebruikten als basis. (Dronebeelden van de strijd zijn te zien op de website van de IDF.)

Eenmaal in het ziekenhuis werden de Israëli’s onder vuur genomen door Hamas-terroristen, wat de vermoedens van de inlichtingendiensten bevestigde. De soldaten doodden verschillende Palestijnse terroristen en nam een groter aantal gevangen, meldt de IDF. Een Israëlische militair, sergeant Matan Vinogradov, kwam om het leven bij de hernieuwde gevechten om het ziekenhuis. Zijn dood brengt het totale aantal in het grondoffensief gesneuvelde IDF-soldaten op 250.

Op de foto hierboven: Israëlische commando’s tijdens een nachtelijke antiterreuroperatie in Dheisha op de Westelijke Jordaanoever – Foto: IDF

Plaats opmerking