Hamas hergroepeert in ziekenhuis: nieuwe gevechten
Nieuws

Hamas hergroepeert in ziekenhuis: nieuwe gevechten

Redactie 18 maart 2024, 12:46
Hamas hergroepeert in ziekenhuis: nieuwe gevechten

IDF-eenheden zijn vannacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis van Gaza binnengetrokken, nadat was gebleken dat terroristen het grootste hospitaal in de Strook gebruikten om te hergroeperen en nieuwe aanslagen voor te bereiden.

Hamas zou Hamas niet zijn als het hiervoor geen ziekenhuizen zou misbruiken, dus trokken om 02.30 uur lokale tijd eenheden van de 401e gepantserde divisie, samen met IDF-special forces en commando-eenheden van Shin Bet, het ziekenhuis in Gaza-Stad binnen. Dit gebeurde nadat Israëlische inlichtingendiensten hadden geconstateerd dat Hamascommandanten het Al-Shifa opnieuw gebruikten als basis. (Dronebeelden van de strijd zijn te zien op de website van de IDF.)

Eenmaal in het ziekenhuis werden de Israëli’s onder vuur genomen door Hamas-terroristen, wat de vermoedens van de inlichtingendiensten bevestigde. De soldaten doodden verschillende Palestijnse terroristen en nam een groter aantal gevangen, meldt de IDF. Een Israëlische militair, sergeant Matan Vinogradov, kwam om het leven bij de hernieuwde gevechten om het ziekenhuis. Zijn dood brengt het totale aantal in het grondoffensief gesneuvelde IDF-soldaten op 250.

Op de foto hierboven: Israëlische commando’s tijdens een nachtelijke antiterreuroperatie in Dheisha op de Westelijke Jordaanoever – Foto: IDF

Opmerkingen (12)
Shlomo Itai 18 maart 2024, 17:30
Hamas is hard geslagen, maar niet verslagen. Daarom is de verovering van de Egyptisch-Gazaanse grens door Israël van cruciaal belang: De aanvoerlijnen van Hamas moeten worden afgesneden zodat Hamas nooit meer kan groeien tot wat het was op 7/10.
tiki 18 maart 2024, 20:34
Het is vooral interessnt te zien hoe de "kwaliteitskranten" het nieuws brengen. Van de NY Times tot de Britse Guardian, van het NOS journaal tot al Jazeera etc.etc.etc. ."""Israel valt opnieuw het Shifah ziekenhuis aan. Israel beschiet het ziekenhuis in Gaza stad" etc. waaarna er beelden verschijnen van kleine kinderen met hun (zeker) ellende verhaal. Dat er meer dan 100 gewapende terroristen werden gearresteerd in dat ziekenhuis en geen één palestijnse patient werd gedood, dat er Israelische dokters bij waren om patienten te verzorgen & er speciale middelen werd en gebruikt om géén patienten te raken.....word er niet bij verteld. Ook de opruiende taal van EUropa's Israel hater Nr.1, onze buitenland Tsaar Borrell is een verhaal op zich. Het schuim staat hem op de lippen als hij zijn gif tegen Israel voor lopende camera mag spuien. Geen leugen is hem te veel & geen overdrijving te groot. ""Van de grooootste open gevangenis in de wereld is Gaza, door de Israeli's, nu het groooootste hongergebied ter wereld geworden. Wat onze vriend er niet bij vertelt is dat er voeding genoeg is, maar door Hamas medewerkers onder bruut geweld word ingepikt en voor grof geld aan ''zijn burgers verkocht. Zoals gewoonlijk doet het Westen het vuile werk voor Hamas & palestijnen door ze te financieren, voeden & excuseren....van uw belasting centen! Ga vooral zo door en de oorlog zal alléén maar langer duren want 'feeding the crocodile' in oorlogstijd is géén goed idee! En ja........Rafiah is het volgende doel, ondanks het geklaag & gezaag van de ''onafhankelijke kwaliteitsmedia & Borrell. Israel laat ze allemaal kletsen want NEVER AGAIN is hier & nu.....in Gaza!
Rena Weissman 19 maart 2024, 01:25
Op de site van de IDF staat letterlijk dat de soldaten getraind zijn om tijdens zo'n operatie zo weinig mogelijk schade toe te brengen aan patiënten, dokters, medicijnen en apparatuur. Er waren zelfs Arabisch-sprekende gevraagd te communiceren met de dokters en patiënten. Niemand hoefte te evacueren. IDF-dokters die bij de inval aanwezig waren hebben zelfs aangegeven dat ze patiënten die het nodig hadden konden helpen of uit het gebied weg konden halen. Is dit nou genocide? Als dit genocide zou moeten zijn, zijn Israëliërs echt héél slecht erin. Het is verschrikkelijk dat dit soort dingen niet op het nieuws komen. Waarschijnlijk gaan de meeste nieuwssites nu van: "IDF valt grootste ziekenhuis van Gaza binnen, beginnen gewoon rond te schieten zonder reden en mensen zijn doodsbang!" Ik vrees zo erg voor het toenemend antisemitisme, mensen van nu zijn zo dom en goedgelovig. Ik hoop dat God ons helpt en dat alles wat er in deze oorlog gebeurd met terugwerkende kracht bekeken gaat worden en alles uitkomt op: "Hamas is slecht en Israël deed er alles aan om burgerdoden te voorkomen" (zelfs als daar soldaten voor moeten sneuvelen). Met terugwerkende kracht blijkt heel vaak dat de Joden goed zitten en degene die Joden vermoorden niet. Ik snap niet waarom dat sowieso niet begrepen wordt door de meerderheid van de mensheid. AM YISRAEL CHAI! GOD ZEGENE ISRAËL!
tiki 19 maart 2024, 07:59
Ach ja, de media. Bij Nieuwsuur werd de situatie door een nieuwe MO "expert" geanaliseerd.....Erwin van Veen van het Clingendael instituut. Adviseur bij de Nato missie in Irak & lid v.h. Centrum voor Syrische studies.en dus......., u voelt hem al aankomen! 1) Leugens & méér leugens vanuit Israel. 2) Israel valt alle Humanitaire hulpgoederen aan. 3) Israel vermoord UNWRA medewerkers. 4) Israels geheime plan der verschroeide aarde om de Gazanen uit Gaza te verdrijven.5) Israel gebruikt hongersnood als oorlogswapen en meer van dat moois. Dit is de letterlijke text van een Clingendael medewerker & MO "expert". Er is een woord voor dit soort taal DEMONISERING! Beste Erwin van Veen, u moet nog veel leren want....Zonder HAMAS géén hongersnood in Gaza!. Zonder HAMAS géén oorlog in Gaza! Zonder HAMAS géén menselijke schilden in Gaza! Zonder HAMAS géén Israelische gijzelaars in Gaza! Zonder HAMAS géén 20 jaar raketaanvallen op Israelische burgers vanuit Gaza! Zonder HAMAS géén onderaardse oorlogs tunnels maar infrastructuur voor Gaza! Zonder HAMAS géén ellende in Gaza! Zonder HAMAS geen behoefte aan UNWRA in Gaza! Zonder HAMAS géén hersenspoeling in Gaza. Zonder HAMAS geen kinder/vrouwen/homo mishandeling in Gaza: Getekent Ayman Abu Suboh, geboren in Khan Yunis, gevlucht naar Israel & Mosab Hassan Yousef, zoon van Hamas....en de échte experts. Erwin van Veen, ik begrijp dat feiten u niet van de wijs zullen brengen maar het is het proberen waard & Clingendael zou er goed aan doen wat kritischer te zijn bij hert reccruteren van pseudo experts....want nee, Israel heeft géén zeggenschap meer in Gaza voor 7 october, dat was HAMAS, gesteund door het Westen, via UNWRA.
tiki 19 maart 2024, 09:21
Aan alle scheinheiligen, experts" & adviseurs: *****Red Cross directly involved in PA ‘Pay for Slay’ policy, Palestinian official admits****! ICRC rejects (of course). UN, UNWRA ICRC, UNHRC, Hamas, PLO, PA, EUS, Arabische broeders & international supporters in media & daarbuiten zijn schuldig & verantwoordelijk aan het lijden van palestijnen ......niet Israel! Wanneer de palestijnse Arabieren dit na nog 100 jaar eindelijk zullen gaan inzien & begrijpen zullen ze het hele zootje 'helpers' eruitsmijten. Jammer genoeg zijn we nog niet zover! Daar zorgen de hulpdiensten wel voor!!!!!!!
Bas Fortuin 19 maart 2024, 10:32
Zie je wel NPO/BBC/Al-Jazeera? In Gaza verschuilen Hamas terroristen zich in ziekenhuizen! Eenmaal in het Shiva-ziekenhuis werden de Israëli’s onder vuur genomen door Hamas-terroristen, wat de vermoedens van de inlichtingen-diensten bevestigde." IDF wist wel raad met hen en schakelden hen allen vakkundig uit. Wanneer gaan NPO/BBC en Al-jazeera nu eens publiekelijk tijdens ramadan Hamasleiders met muts op met daarop al hun misdaden beschreven aan de schandpaal zetten? Niet Israel is de agressor in Gaza. Israel heeft geen Haat-Handvesten richting PLO en Hamas en Abbas. Wie dan wel? De Islam/Koran is o.a. de bron van van Haat jegens Joden, Christenen en andersdenkenden. Voorbeeld uit Koran: O u gelovigen, verbindt u niet met de Joden en de Christenen, laten zij zich met elkaar verbinden, wie hen als vrienden beschouwt, wordt als zij, en Allah is geen gids van afgedwaalden. Soera 5:56. Samenvattend: Wie kiest voor Mohammed en Islam, die kiest voor oorlog!!! De Islam misleid dagelijks via Moskee en Media burgers met slogans als: Islam is Tolerant en Verdraagzaam! Is dat wel zo? Waarom worden er dan ook door Isis, Boko Haram, Al Qaida in het M-O, Pakistan, India, Turkije, op grote schaal vernielingen aangebracht aan kerken en Synagogen? Turken vermoordden niet alleen Joden op beestachtige wijze ook ruim een miljoen christelijke Armeniers: mannen, vrouwen en kinderen van 1895-1923. Hoop dat die Media eindelijk wakker wordt en laat zien wie Hamas en Qatar werkelijk zijn en vertegenwoordigen!
Marlou 19 maart 2024, 13:51
Idd, ik heb ook weer eens naar Nieuwsuur gekeken. Eens checken of ze daar al uit de psychedelische waanbeelden kunnen ontsnappen. Denk je steeds dat de oceaanbodem van valse, misleidende, bedrieglijke, opruiende nieuwsgeving bereikt is, nee, het kan nog absurder. Die idioot van Clingendael, uit welke hoed is die ineens getoverd? Die is gek! Een gevaarlijke gek. Moet aan psycho-medicijnen en onder curatele gesteld worden. Of is ie doorgesnoven. Direct cancellen!! Direct ontslaan!! Zijn die hoofddoekjes en meeheulende kaaskoppen bij Buza al ontslagen? Nu nog niet? Van die kamikaze woke-idioten wisten we het al, maar de rot sijpelt nu wel erg snel door naar onze wetenschappelijke instituten. Voor een tegengeluid check ik tegenwoordig op youtube in bij o.a. Douglas Murray. In NL is een dergelijke - goed onderbouwd/scherpe debater - intellectuele activist niet te vinden. De woke- en Islamrot zit intussen in alle haarvaten van de samenleving. Treuriig, triest, droevig: het gebrek aan een collectieve vaderlandsliefde, de stommigheid in de media.
van Ingen 19 maart 2024, 22:32
Israel laat met deze Genocyde zijn ware gezicht zien en weet de nazi s in alle opzichten te overtreffen. In geen enkele Oorlog zijn meer dan 100,000 onschuldige burger slachtoffers gedood en verminkt binnen 5 maanden tijd! De hoogste tijd dat Israel op alle mogelijke wijze geboycot gaat worden en de nederzettingen op de West bank ontruimd!
Ruud 20 maart 2024, 21:49
@van Ingen: Ten eerste: genocide schrijf je zonder y. Ten tweede: ben je vergeten wie deze oorlog in begonnen?? En nee, dat was niet Israël! Ten derde: Waar haal jij deze enorm overdreven getallen van gedode "onschuldige burgers" vandaan? De getallen die door Hamas zelf worden verspreid spreken over 30000 doden. Vreemd genoeg zijn alleen maar vrouwen en kinderen gedood en geen enkele man. Ook zijn er volgens de aantallen van hamas ook geen terroristen gedood. Ook opvallend is de mathematische stijging van de doden alsof er dagelijks exact dezelfde hoeveelheid mensen sneuvelen. In de grafiek is dit een rechte lijn...totaal onrealistisch. Verder zet ik vraagtekens bij de onschuldigheid van alle burgers daar...meer dan 70% steunt hamas en is blij met de aanval van 7 oktober. Ook worden de Israëlische gijzelaars door deze onschuldige burgers verborgen gehouden, burgers zelfs in dienst bij de UNRWA! Jouw oproep om Israël te boycotten is geheel onterecht want er is geen enkel leger ter wereld dat zoveel moeite doet om rekening te houden met de civiele bevolking dan het Israëlische IDF. Hoe komt het dat jij met geen woord rept over het feit dat hamas zich achter vrouwen en kinderen verschuilt?En het gedeelte van Israël dat jij foutief aanduidt als de West bank was bij de stichting van de staat Israël in 1948 wel degelijk een onderdeel van het Engelse mandaatgebied dat volgens Internationaal Recht aan Israël is toebedeeld. Na de inval door Jordanië in 1948 is het bezet gebied gebleven tot aan de oorlog in 1967 toen Israël het terug veroverd heeft. Er heeft een verdeling van grond plaatsgevonden in Judea en Samaria bij de Oslo Akkoorden in 1993, 1994 en 1995. In 3 zones namelijk A, B en C. Vreemd dat geen enkele expert hier, of de media weet te vermelden dat de palestijnen op de aangewezen Israëlische gronden in zone C dus, zelf huizen aan het bouwen zijn...zelfs in beschermde natuurgebieden. Alsof men hier midden op de Loonse en Drunense duinen een dorp uit de grond stampt. Wist je zeker niet, dat dit daar aan de hand is, hè? Nee, jouw feitenkennis is ver onder nul...zo een beetje in de buurt van 0 graden Kelvin! Probeer eens wat objectiviteit te betrachten en zoek eens zelf naar de ware feiten op internet in plaats dat jij de indoctrinatie op Facebook, Instagram en tiktok na-papegaait! Ik geef je een welgemeend advies: ga eens een gesprek aan met een Zionist, en luister dan ook eens naar de andere kant van het verhaal, zonder dat je meteen gaat schreeuwen, want de feitelijke waarheid, wat er daar aan de hand is, wordt hier steevast verzwegen en verdraaid.
Cees van Dijk 21 maart 2024, 12:54
Dank je Ruud ik wilde ook al een reactie plaatsen op van Ingen, maar ik had er even de tijd niet voor. Jij hebt het nu gedaan. En, van Ingen, pestkop, kind, zeg ik maar even met je nazi-vergelijking, dat plaatsen ze toch niet moet je gedacht hebben want dat is immers ‘anti-semitisch’. Gatverdamme, wat een nare figuren heb je toch; dom, haatdragend, maar vooral… ja… dom dus. Zo ga nu maar tevreden in jezelf lopen grinniken, van Ingen, eentje is er in getrapt -flats- in je reaguurreactietje.
tiki 21 maart 2024, 14:34
@Ruud......het gewouwel van gehersenspoelde domoren als van Ingen & ongeinformeerde wetenschappers als Erwin van Veen van Clingendael of die andere "erkend specialist op het terrein van het Israëlisch-Palestijnse conflict en de geschiedenis van de mensenrechten" onze welbekende Peter Malcontent van de Utrechtse universiteit, vertellen alles wat je moet weten over hun expertise, alles over de instituten die dit soort idioten hebben aangesteld, alles over de media die deze kneuzen blijven uitnodigen & alles over het land dat er niets aan doet om hun ""inzichten" te corrigeren. Een land waar vrije meningsuiting word gebruikt voor demonisatie & leugens....snijd zich uiteindelijk zelf in de vingers. Dit gegoedpraat komt over een paar jaar als een boemerang terug, verstopt in Boerka, de Koran als leidraad & al Jazeera als nieuwsdienst! Proberen ze iets te leren is vergeefse moeite want ZIJ zijn de "experts"....LOL!!
Frans 24 maart 2024, 14:38
Naar aanleiding van deze dicussie heb ik het document "Scenarios for the Palestinian issue after the Gaza war" doorgescrold, een werkstuk van de hand van Clingendaels Erwin van Veen van november 2023. Wat erg opvalt in dit stuk met vier toekomstscenario's van het Israël-Palestijnen conflict, is dat er wel van alles over Israël wordt gedebiteerd, maar dat rol, veranderingsmogelijkheden, opstelling van Hamas en andere Palestijnse organisaties volledig buiten zicht blijven. Het staken van de gewapende strijd door Hamas, het afdanken van terreurorganisaties als Hamas en Hetzbollah, het afzweren van geweld bijvoorbeeld, daar hoor je niets over. Ook dit zijn mogelijke scenario’s die kunnen (moeten?) worden onderzocht. Wel valt weer de notie "apartheid" voor het opsluiten van Palestijnen in bepaalde gebieden, regio's. Natuurlijk is dat onwenselijke, en misschien zelfs onmenselijk, maar de staat Israël heeft ook plichten jegens zijn eigen onderdanen, namelijk het garanderen van de publieke veiligheid. Het lijkt me tot nader bericht juist om bij de heer van Veen een zekere vooringenomenheid te vermoeden.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *