‘Hamas steelt voor burgers bestemde brandstof en medicijnen van VN in Gaza’
Nieuws

‘Hamas steelt voor burgers bestemde brandstof en medicijnen van VN in Gaza’

Redactie 16 oktober 2023, 18:27
‘Hamas steelt voor burgers bestemde brandstof en medicijnen van VN in Gaza’
Palestinians march during a protest in support of the people in the Gaza Strip, in the West Bank city of Hebron, October 13, 2023. Photo by Wisam Hashlamoun/Flash90 *** Local Caption *** ôìñèéðéí éùøàìéí éùøàì äôâðä çáøåï òæä çîàñ çøáåú áøæì îìçîä

Dit is dus waarom Israël op dit moment de levering aan Gaza van brandstof en andere zaken die voor de terreurcampagne van Hamas gebruikt kunnen worden, blokkeert: De UNRWA, de VN-hulporganisatie die zich al 80 jaar bezig houdt met het probleem van de Palestijnse ‘vluchtelingen’ (van wie 99 procent zelf geen vluchteling is, maar kind, kleinkind, achterkleinkind of betachterkleinkind van vluchtelingen) in onder andere Gaza, beschuldigt de terreurorganisatie ervan voor burgers bedoelde brandstof en medicijnen te hebben gestolen.

Dat is niet opvallend, want dit doet Hamas al jaren, maar wat wel opvallend is, is dat de VN-organisatie er ruchtbaarheid aan geeft. Over het algemeen loopt de United Nations Works Agency for Palestine Refugees in the Near East braaf aan de hand van Hamas, dat VN-scholen gebruikt als wapenopslagplaatsen of als ingang van de talloze terreurtunnels in de Gazastrook. Blijkbaar loopt de diefstal van hulpgoederen voor vluchtelingen door de terroristen nu zo uit de hand, dat zelfs de allesbehalve neutrale VN-medewerkers aan de bel trekken.

Hamas heeft belang bij een zo groot mogelijk aantal burgerslachtoffers in Gaza

Op socialmediaplatform X ‘veroordeelde’ de UNRWA de diefstal van de hulpgoederen door Hamas ‘krachtig’. Lang bleef die veroordeling daar niet staan, want zoals eerder als VN-hulpverleners klagen over de terreurbeweging, werd de tweet na korte tijd verwijderd. Bronnen binnen de VN bevestigden echter dat er inderdaad functionarissen van het ‘ministerie van Gezondheid’ van Hamas de brandstof en medicijnen in vrachtwagens hadden geladen en ermee verdwenen waren.

Daarnaast probeert Hamas zoveel mogelijk Palestijnen die vanuit het noorden van Gaza naar het zuiden willen vluchten, tegen te houden. Israël heeft daarvoor veilige corridors geopend, maar de jihadisten willen juist dat er zoveel mogelijk burgers achterblijven in het gebied dat lijkt voorbestemd voor een Israëlisch grondoffensief. Dit omdat Hamas weet dat de IDF altijd probeert burgerslachtoffers te voorkomen en dat die pogingen de Israëlische militairen zal hinderen bij hun opmars. Bovendien hebben de terroristen belang bij een zo groot mogelijk aantal burgerslachtoffers, omdat zij deze kunnen gebruiken voor propagandadoeleinden.

Op de foto hierboven demonstreren Palestijnse Hamas-aanhangers in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever, 13 oktober 2023 – Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90

Plaats opmerking