Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

‘Hamas steelt voor burgers bestemde brandstof en medicijnen van VN in Gaza’

Redactie 16 oktober 2023, 18:27
‘Hamas steelt voor burgers bestemde brandstof en medicijnen van VN in Gaza’

Dit is dus waarom Israël op dit moment de levering aan Gaza van brandstof en andere zaken die voor de terreurcampagne van Hamas gebruikt kunnen worden, blokkeert: De UNRWA, de VN-hulporganisatie die zich al 80 jaar bezig houdt met het probleem van de Palestijnse ‘vluchtelingen’ (van wie 99 procent zelf geen vluchteling is, maar kind, kleinkind, achterkleinkind of betachterkleinkind van vluchtelingen) in onder andere Gaza, beschuldigt de terreurorganisatie ervan voor burgers bedoelde brandstof en medicijnen te hebben gestolen.

Dat is niet opvallend, want dit doet Hamas al jaren, maar wat wel opvallend is, is dat de VN-organisatie er ruchtbaarheid aan geeft. Over het algemeen loopt de United Nations Works Agency for Palestine Refugees in the Near East braaf aan de hand van Hamas, dat VN-scholen gebruikt als wapenopslagplaatsen of als ingang van de talloze terreurtunnels in de Gazastrook. Blijkbaar loopt de diefstal van hulpgoederen voor vluchtelingen door de terroristen nu zo uit de hand, dat zelfs de allesbehalve neutrale VN-medewerkers aan de bel trekken.

Hamas heeft belang bij een zo groot mogelijk aantal burgerslachtoffers in Gaza

Op socialmediaplatform X ‘veroordeelde’ de UNRWA de diefstal van de hulpgoederen door Hamas ‘krachtig’. Lang bleef die veroordeling daar niet staan, want zoals eerder als VN-hulpverleners klagen over de terreurbeweging, werd de tweet na korte tijd verwijderd. Bronnen binnen de VN bevestigden echter dat er inderdaad functionarissen van het ‘ministerie van Gezondheid’ van Hamas de brandstof en medicijnen in vrachtwagens hadden geladen en ermee verdwenen waren.

Daarnaast probeert Hamas zoveel mogelijk Palestijnen die vanuit het noorden van Gaza naar het zuiden willen vluchten, tegen te houden. Israël heeft daarvoor veilige corridors geopend, maar de jihadisten willen juist dat er zoveel mogelijk burgers achterblijven in het gebied dat lijkt voorbestemd voor een Israëlisch grondoffensief. Dit omdat Hamas weet dat de IDF altijd probeert burgerslachtoffers te voorkomen en dat die pogingen de Israëlische militairen zal hinderen bij hun opmars. Bovendien hebben de terroristen belang bij een zo groot mogelijk aantal burgerslachtoffers, omdat zij deze kunnen gebruiken voor propagandadoeleinden.

Op de foto hierboven demonstreren Palestijnse Hamas-aanhangers in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever, 13 oktober 2023 – Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (5)
Shlomo Itai 16 oktober 2023, 19:57
Het Europese publiek heeft er absoluut geen idee van wat de ideologie van de Moslimbroeders omhelst. Maar overheden ? Er is zoveel informatie beschikbaar - de Moslimbroeders verbergen hun ideeën voor niemand en ook in Nederland kun je de boeken van bijvoorbeeld haatzaaijer Sayyid al-Qutb voor 23:00 uur bestellen en morgen in huis hebben... En we hebben er ook al zoveel praktische ervaring mee: 11/9, Spanje, Frankrijk, België, Duitsland, het VK. Tenminste veiligheidsdiensten en regeringen en oriëntalisten aan de universiteiten moeten heel goed begrijpen wat de gevolgen zijn van het mengen van de soennitische islam met andere culturen en dat op een gemengde voedingsbodem "salafistische" organisaties telkens opnieuw zullen blijven ontkiemen en na een klap te hebben gekregen, ook gewoon weer regenereren, al dan niet onder een andere naam verschijnend. Tenminste de Europese overheden, maar ook journalisten zouden heel goed moeten begrijpen dat de aanwezigheid van de soennitische islam onvermijdelijk dodelijke gevolgen heeft - niet alleen voor Joden en zichzelf Hamas noemende moslimbroeders ver van hun bed, maar overal. En met grote zekerheid tikt er ergens in het Westen alweer een klok.
tiki 17 oktober 2023, 08:45
Gelukkig dat 'wanneer de nood het hoogst is, is de redding nabij. Behalve dat (alleen) het westen alweer klaar & paraat staat om hun arme palestijnse vrienden in Gaza bij te staan....is daar ook de PA o.l.v. terreur president Abbas die $2.8 miljoen 'pay for slay betaalt aan de families van de Hamas terroristen.....'van UW BELASTINGCENTEN // "hulpgelden". Dit bedrag is echter een lage estimate, de rest volgt wanneer de volgende lading $$$ binnenkomt van suffe Europeanen & Amerikanen via UNWRA & regerings donaties. Dit is broederleijk delen, geleerd van een Belgische NGO met dezelfde naam, wiens leidster Israel niet meer in mag. Maar wees gerust, de Westerse hulp komt niet ten goede aan Hamas, alléén aan palestijnen. Leermoment: HAMAS zijn PALESTIJNEN en géén uitzendkrachten uit Mars.
tiki 17 oktober 2023, 11:45
Door cynische Hamas "strijders" opgejaagde, uitgehongerde & vluchtende palestijnen uit Gaza? Hier het antwoord van de altijd solidaire broeders uit palestina (75%). Jordans-king-abdullah: palestinian refugees entering jordan or Egypt is a red line, neither his country nor Egypt will accept Palestinian refugees! Duidelijk taal. Allemaal werken ze mee, net als in 1948, aan een nieuwe 'catastrophe/Naqbah, om daarna Israel hiervan de schuld te geven.......met medewerking van het goed gehersenspoelde westen & zijn misplaatste human values & normen!
Marlou 17 oktober 2023, 13:47
Ik heb desbetreffende tweets op online nieuwsbladen gezien. Maar, feiten van algemene bekendheid - en in Gaza hoort daar helaas bestelen humanitaire goederen door Hamas van gewone burgers bij - worden niet meer in MS media opgenomen. Is geen nieuws meer. En burgers durven blijkbaar niets op te eisen, ook niet voor hun hongerige kinderen. Hoe sneu is dat!
Bas Fortuin 17 oktober 2023, 15:00
PLO en Hamas komen beiden voort uit de helse bron van het Antisemitisme. Israëlische Regeringen deden 75 jaar lang hun best om in vrede met hen samen te leven. Helaas, alleen door Tsahal en de Muur kon Israël hun kwade bedoelingen in toom houden. In het Boek Jozua 10 en 11 kunnen we lezen dat o.a. Hebron en Gaza succesvol ingelijfd werden door Israël. Ik heb nooit kunnen begrijpen waarom Premier Ariël Sharon en de Knesset in Jeruzalem in 2005 Gaza hebben overgedragen aan Palestijns/Hamas wanbestuur. Alle Joden werden door Sharon en het leger met grote Dwang uit Gaza verdreven met achterlating van al hun huizen, bedrijven en Synagoges. Het gevolg was dat Gaza 2023 tot een onneembare sterke vesting is voor Hamas met hun ondergrondse tunnels, raketten en wapendepot's. Alle Tanks en Joodse Soldaten staan al 7 dagen werkloos in de wacht bij de grens van GAZA. Israëlieten van nu betalen een enorme prijs voor de blunder van Sharon 2005 en de Knesset. Is nu alle hoop verloren? Het zou Premier Benjamin Netanjahu sieren als hij zijn grove fouten zou toegeven en onmiddellijk terug zou treden en zijn functie zou overdragen aan een door de Knesset aangewezen bekwaam persoon. Joodse burgers hebben geen enkel vertrouwen meer in deze omstreden, liberale, overmoedige brokkenmaker. Geen wonder dat nu steeds meer [56%] Orthodoxe Joden in Israël roepen [Jesaja 58] Terug naar de Torah [!] en de heiliging van de Sjabbat! Alleen de Joodse Masjiach [Openbaring 5:5] kan en wil Israël van al zijn vijanden verlossen en tot HOOFD der volken maken. Zie Psalm 72, Jesaja 2 en Openbaring 14 en 19. Laat nu door heel Israël de Ramshoorn klinken, het zal Hamas, Hezbollah en PLO de stuipen op het lijf jagen!!!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *