Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Hamas-terreur slaat over naar Europa: Britse minister stopt ermee

Redactie 01 februari 2024, 12:27
Hamas-terreur slaat over naar Europa: Britse minister stopt ermee

Zelfs de Britse onderminister voor Justitie is niet veilig voor de haat- en terreurcampagne van pro-Palestijnse activisten in Europa. Michael Freer heeft premier Rishi Sunak aangekondigd dat hij uit de politiek stapt, schrijft The Daily Mail. Hij heeft genoeg van de bedreigingen, het racisme en de aanslagen van de Hamaslobby.

Michael Freer, MP

Al voor de oorlog in Gaza was Freer zijn leven niet zeker. Door toeval ontsnapte hij aan een ontmoeting met moslimterrorist Ali Harbi Ali, die hem in september 2021 buiten zijn kantoor opwachtte. Ali vond een ander doelwit en vermoordde een maand later Lagerhuislid David Amess. Sindsdien is de veiligheidssituatie van Freer er niet beter op geworden. Hij is het Conservatieve Member of Parliament voor Finchley and Golders Green, het hart van de Joodse gemeenschap in Noord-Londen. Daarnaast is Freer openlijk homoseksueel en steunt hij Israël in de strijd tegen Palestijnse terreurorganisaties in Gaza. Dat alles opgeteld maakt hem het perfecte doelwit voor antisemitische islamisten in het Verenigd Koninkrijk.

‘Je zou je echt niet hoeven afvragen of je de dag wel overleeft’

Nu heeft de 63-jarige Freer besloten zijn familie niet langer bloot te stellen aan de stortvloed aan doodsbedreigingen die hij te verwerken krijgt sinds het Hamas-bloedbad van 7 oktober. De onderminister draagt al maanden op verzoek van de politie een steekvest in het openbaar. Een brandaanslag op zijn kantoor in zijn constituency (kieskring) in Noord-Londen vorige maand was de druppel. Na de aanslag ontving Freer een email waarin te lezen was dat hij ‘de soort persoon is die het verdient in brand te worden gestoken’. De politicus verklaarde in The Daily Mail: “Je zou je echt niet hoeven afvragen of je de dag wel overleeft.”

Freer ligt al meer dan een decennium onder vuur van antisemitische extremisten. In 2011 werd een evenement in een moskee in Noord-Londen waaraan hij deelnam verstoord door een groep die zich ‘Moslims Tegen Kruistochten’ noemt. Zij stormden het gebedshuis binnen, scholden Freer uit voor ‘Joods homoseksueel varken’ die de moskee zou ‘vervuilen’.

Op de foto hierboven het uitgebrande kantoor van Michael Freer in Noord-Londen – Foto: Facebook

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (5)
C. Versluis 01 februari 2024, 13:33
Wat staat de Joodse gemeenschap en ons nog te wachten? Angstaanjagend dit bericht. En wat kunnen we dan van de overheid verwachten?
tiki 01 februari 2024, 16:35
G-d werkt op misterieuze wijze: Europa krijgt wat het verdient en verstandige Joden zullen hun koffers pakken. De uiteindelijke winnaar is Israel, waar Joden zich kunnen & mogen verdedigen tegen Jodenhaters, een niet uit te roeien fenomeen!
Geert ter Horst 01 februari 2024, 17:50
Dit komt ervan als je een grote Moslim bevolking hebt. Ook als is deze grotendeels vreedzaam, ze laat zich in tijden als deze opkloten door Islamisten. Je bent bijgevolg als land of als continent niet meer in staat een verstandige lijn te volgen in de buitenlandse politiek. Als je dat toch probeert wordt je door de vijfde kolonne van Moslims en linkse idioten gelyncht. Uiteraard zijn we met dit alles in Europa in een geweldige gezagscrisis en in een fundamentele crisis van de rechtsstaat terecht gekomen. Boeiende tijden.
tiki 03 februari 2024, 08:07
@GtH...Boeiende tijden? Levensgevaarlijke & doodenge tijden, want de vlam kan zomaar in de pan slaan. De mens denkt altijd...'het valt wel mee, het komt wel goed, mij gaat niets gebeuren etc.........foute gedachte.Het kan ook hier gebeuren & wegkijken/praten is géén optie meer. Probleem is dat het Westen totaal de regie kwijt is, overal achteraan bungelt en zich bezighoud met afleidingsmaneuvres zoals 'het klimaat, een onbetaalbaar 'green deal' monster. de 'misdaden' van Israel, zielige palestijnen, het ultra rechtse gevaar etc, etc. ......terwijl de wereld in brand staat en er méér zielige mensen op de aardbol rondlopen dan ooit tevoren, niet verdreven door 'boeman' Israel maar door héél véél niets ontziende oorlogszuchtige despoten & fanatieke/religieuze woestelingen, geadoreerd & gedoogd door het ultra linkse gevaar (progessief woke genaamd) dat, indien het de overhand krijgt én Israel & Oekraine niet de belangen van het westen verdedigen door zichzelf te verdedigen t.o. deze fanatieke/religieuze barbaren , het klimaat er verder ook niets meer toe doet. Het westen zou er beter aan doen zich met de échte problemen bezig te houden, voor Iran & Rusland aan onze voordeur staan en wij geen munitie hebben om ze te verdrijven & geen safe house om ons in te verbergen.
Ruud 03 februari 2024, 15:57
Als je bij het bericht hierboven optelt dat er hele buurten in London zijn waar je als blanke Britse onderdaan geen toegang meer hebt omdat het een volledig moslim gemeenschap is geworden. Als niet moslim mag je er zelfs geen woning meer kopen, want dit wordt door de islamitische gemeente niet goedgekeurd. De reguliere Britse wetgeving is in deze buurten vervangen door de Sharia Law. In feite jun je spreken van een zelfstandige enclave in London waar de autochtone Brit geen toegang meer heeft. Zelfs de politie staat machteloos in deze gebieden, met als gevolg dat de politie maar helemaal afwezig blijft. Wetende dat de Joodse gemeenschap ook hier door een naaste buur-gemeente naar het leven wordt gestaan, net als in Israël met Gaza. Dan weet je dat het een kwestie van tijd is, en het voor nu gewoon wachten is op dodelijke slachtoffers. Als je weet dat de politicus uit het artikel een ministerspost bekleedde, en je weet ook dat er eigenlijk vanuit de regering nauwelijks een veroordeling is geuit. Maar ook dat er geen daadkrachtige bescherming is geboden, behalve een steekvest laten dragen. Dit geeft alleen maar aan hoe zeer bij de overheid het antisemitisme is doorgedrongen. Feitelijk is er voor Europa geen hoop meer want de islamisering is al zo ver verspreid dat dit met een neerstortend vliegtuig is te vergelijken. Je kunt er van een afstandje naar kijken maar voor ingrijpen is het al veel te laat. Zoals Tiki reeds schreef: Joden pak uw koffers en zorg dat je klaar staat om naar Israël te emigreren. Europa is een zinkend schip en is niet meer te redden want de linkse meute heeft met hun multi-culti religie de authentieke gemeenschapszin verloochent.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *