Hamas-terreur slaat over naar Europa: Britse minister stopt ermee
Nieuws

Hamas-terreur slaat over naar Europa: Britse minister stopt ermee

Redactie 01 februari 2024, 12:27
Hamas-terreur slaat over naar Europa: Britse minister stopt ermee

Zelfs de Britse onderminister voor Justitie is niet veilig voor de haat- en terreurcampagne van pro-Palestijnse activisten in Europa. Michael Freer heeft premier Rishi Sunak aangekondigd dat hij uit de politiek stapt, schrijft The Daily Mail. Hij heeft genoeg van de bedreigingen, het racisme en de aanslagen van de Hamaslobby.

Michael Freer, MP

Al voor de oorlog in Gaza was Freer zijn leven niet zeker. Door toeval ontsnapte hij aan een ontmoeting met moslimterrorist Ali Harbi Ali, die hem in september 2021 buiten zijn kantoor opwachtte. Ali vond een ander doelwit en vermoordde een maand later Lagerhuislid David Amess. Sindsdien is de veiligheidssituatie van Freer er niet beter op geworden. Hij is het Conservatieve Member of Parliament voor Finchley and Golders Green, het hart van de Joodse gemeenschap in Noord-Londen. Daarnaast is Freer openlijk homoseksueel en steunt hij Israël in de strijd tegen Palestijnse terreurorganisaties in Gaza. Dat alles opgeteld maakt hem het perfecte doelwit voor antisemitische islamisten in het Verenigd Koninkrijk.

‘Je zou je echt niet hoeven afvragen of je de dag wel overleeft’

Nu heeft de 63-jarige Freer besloten zijn familie niet langer bloot te stellen aan de stortvloed aan doodsbedreigingen die hij te verwerken krijgt sinds het Hamas-bloedbad van 7 oktober. De onderminister draagt al maanden op verzoek van de politie een steekvest in het openbaar. Een brandaanslag op zijn kantoor in zijn constituency (kieskring) in Noord-Londen vorige maand was de druppel. Na de aanslag ontving Freer een email waarin te lezen was dat hij ‘de soort persoon is die het verdient in brand te worden gestoken’. De politicus verklaarde in The Daily Mail: “Je zou je echt niet hoeven afvragen of je de dag wel overleeft.”

Freer ligt al meer dan een decennium onder vuur van antisemitische extremisten. In 2011 werd een evenement in een moskee in Noord-Londen waaraan hij deelnam verstoord door een groep die zich ‘Moslims Tegen Kruistochten’ noemt. Zij stormden het gebedshuis binnen, scholden Freer uit voor ‘Joods homoseksueel varken’ die de moskee zou ‘vervuilen’.

Op de foto hierboven het uitgebrande kantoor van Michael Freer in Noord-Londen – Foto: Facebook

Plaats opmerking