Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Hamas: ‘We zullen 7 oktober blijven herhalen’

Redactie 01 november 2023, 16:07
Hamas: ‘We zullen 7 oktober blijven herhalen’

Misschien moeten alle politici, activisten en journalisten die om een Israëlisch staakt-het-vuren in Gaza roepen, eens luisteren naar wat de Palestijnse terreurorganisatie zelf zegt.

Voor de objectieve waarnemer is het sinds het bloedbad van 7 oktober overduidelijk dat Hamas deze oorlog gewild heeft. Toch doen hele volksstammen alsof Israël de agressor is in het conflict. Wie in dat fabeltje gelooft, mag dit interview met Ghazi Hamad, lid van het politieke bureau van de terreurbeweging, niet missen. Hamad laat geen onduidelijkheid bestaan over de intenties van Palestijnse jihadisten: “Wij zullen de aanval van 7 oktober keer op keer herhalen tot Israël vernietigd is.”

“Ik schaam mij er niet voor dit met volle overtuiging te zeggen,” zegt Hamad om geen misverstanden over zijn genocidale intenties te laten bestaan. Hoeveel slachtoffers hierbij vallen aan Palestijnse kant, ook onder de burgerbevolking, interesseert hem niet: “Want wij zijn een volk van martelaren.” Desondanks vindt de terrorist dat hij en zijn organisatie het slachtoffer zijn in dit conflict: “7 oktober, 10 oktober, 1 miljoen oktober, het is gerechtvaardigd.”

Hamads opmerkingen maken meer dan ooit duidelijk dat er met Hamas niet te onderhandelen valt en dat de roep om een staakt-het-vuren de terroristen alleen maar in de kaart speelt. Het psychopathische gebrek aan mededogen van de terroristen bleek ook al uit een ander interview met een hoge Hamas-functionaris, Mousa Abu Marzouk, die tegen Russia Today doodleuk verklaarde dat het niet aan zijn beweging is Palestijnse burgers te beschermen. “Dat is de verantwoordelijkheid van de Verenigde Naties,” vindt Abu Marzouk, om er op het bizarre af cynisch aan toe te voegen: “… van Israël”.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (8)
Shlomo Itai 01 november 2023, 21:48
100 procent moslimbroedertaal: "Moslims zijn de slachtoffers", "we zijn een natie van martelaren" en "we gaan door". Alleen dat "er waren complicaties" met betrekking tot het slachten van burgers klinkt mij vreemd uit de bek van dit beest, immers de instructies die de gevangengenomen terroristen hadden gekregen waren eenvoudig en heel duidelijk: "Doodt zoveel mogelijk Joden" - en ze hadden veel meer luguber succes dan ze hadden gehoopt. Ik heb de beelden van de slachting en de slachtoffers niet gezien, wel de achtergebleven sporen en de beelden van mensen die de beelden van de verminkte slachtoffer en slachtoffertjes zelf hadden gezien, waaronder oorlogsveteranen, ervaren vrijwilligers van Zaka en ervaren journalisten. Met hun gezichten vertelden ze meer dan wat ze met woorden hadden kunnen zeggen. Wat de hypocriete wereld er van denkt boeit me niet - nu is het tijd om een mitswe te doen: Die van מחיית זכר עמלק.
Marlou 01 november 2023, 22:30
Het moge duidelijk zijn, het is zij of wij! Wel, nog e e n keer dan, beste Palestijnen. Je kunt je nog herbezinnen. Of je bent t e g e n of je bent v o o r Hamas. 1. Ben je tegen Hamas dan heel snel meewerken om ze te verslaan. Doe nou eens iets nuttigs en dappers en neem verantwoordelijkheid. 2. Ben je v o o r Hamas dan behoor je bij de vijandige partij. Accepteer de consequenties. 3. Zwijgen en niets doen heeft ook consequenties. Niet zeuren. Ik steun Israel! De enige beschaafde democratische staat in het MO!
tiki 02 november 2023, 08:28
Duidelijke taal die niet in een vacuum komt, om in de woorden van Antonio Guterres te spreken, want...........De énige die voor het ICC gedagvaard moet worden is de VN voor totale nalatigheid van hun taak door in hun héle bestaan geen oorlog te hebben gestopt of conflict te hebben vermeden/beeindigd. De stromen vluchtelingen hierdoor ontstaan zijn gegroeid tot onhandelbare proporties (UNHRC/ ong. 108 miljoen). Dit verzaken is op zichzelf een misdaad tegen de menselijkheid & toleren van genocide. 75 jaar palestijnse Arabieren 'bewust laten creperen in hun UNWRA kampen & zichzelf te verrijken is een misdaad tegen de menselijkheid & moraliteit. Onder hun 'toeziend oog kon Hezbollah (Iran proxi) 'onproportionele aantallen dodelijke raketten Libanon binnensmokkelen, uitsluitend bedoeld voor de vernietiging van Israel...én Libanon. (misdaad tegen menselijkheid & moraliteit) . Vóór de 6-daagse oorlog tussen Egypte & Israel uitbrak was de éérste vluchteling de VN & zijn 'vredesmacht'. Het pogrom tegen die ene Joodse staat bij de volksverzameling van de Verenigde Nazi's in NY, door het tolereren/faciliteren van oproepen tot geweld, racisme, discriminatie, vernietiging & Jodenhaat zijn legendarisch & voorspelbaar & crimineel. Het bewust kiezen van discriminerende of Nazi voorzitters (Waldheim) is blijkbaar een mensenrecht in de VN, waar ze steeds mee wegkomen. Het aanpassen van eigen regels om te legitimeren wat illegaal is (binnen halen van 'palestina' als land dat aan geen enkele voorwaarde voldoet om deze status te verkrijgen). Het aankondigen om Iran voorzitter van het UN Human Rights forum (jawel) te maken is een grote middelvinger naar mensenrechten, alhoewel ze daar niet alleen in zijn, want ook de FiFA blijkt graag haar eigen regels de nek om te draaien om Saoedi Arabie de Mondial 2034 toe te kennen. Verder worden VN ondertekende declaratie geregeld bijgewerkt (met toestemming van het beschaafde Westen) om de Joodse geschiedenis te herschrijvn & de Israeli's uit hun land te verdrijven. Dus, voor het Internationale Hof met deze corrupte bende ....al zijn de judge & jurors van dát Instituur ook niet meer helemaal loepzuiver.
tiki 02 november 2023, 09:45
First responder: 'They took the baby and put it, literally, in a kitchen oven' An Israeli first responder recalls tending to the body of a baby burnt in an oven.The baby came from Kibbutz Kfar Aza, one of the communities hardest hit in the attack. It arrived in a small bag whose contents told a grim story: a tiny body, burnt and swollen, with the telltale marks from being pressed against a heating element. Dit is wat ze zeggen & bedoelen, alle 'humanitarians' incluis, want tenslotte 'wat zijn 1400 vergaste, verbrande, doodgeschoten, onthoofde, gemartelde, aangerande Israelische kinderen, babies, vrouwen & mannen in verhouding met het lot van al die 'arme palestijnen' die al 75 jaar gegijzeld worden door hun Arabische leiders, in smerige UNWRA kampen gefinancierd door het Westen., gesteund door de Internationale Gemeenschap in de VN die in 1948 geen 650 000 Arabische vluchtelingen kon plaatsen en anno 2023 nog stééds hun corrupte politieke diensten mogen voortzetten.....die intussen al miljoenen slachtoffers hebben gekost.....en kosten.
Bas Fortuin 02 november 2023, 12:47
Het antisemitische, racistische Hamas laat Israël en heel de wereld opnieuw weten via Al-Jazeera en CNN wat al sinds 2005 in hun Haat-Handvest geschreven staat: Hamas laat geen onduidelijkheid bestaan over de intenties van Palestijnse jihadisten: “Wij zullen de aanval van 7 oktober keer op keer herhalen tot Israël VERNIETIGD is." Onbegrijpelijk is dat de al jaren laffe VN-VS-EU deze racistische terreurbende van Hamas met hun overduidelijke Haat-Handvest zelfs nooit tot de orde geroepen heeft of voor het Internationaal tribunaal in Den Haag gedaagd en veroordeeld hebben. Shame!!! Geen wonder dat Hamas dat als een Groen-licht zag en door kon gaan met Moord en Terreur onder de eigen bevolking en vooral in Joodse steden en dorpen. Als de wereld nu nog passief blijft toekijken, betaald zij spoedig een enorme prijs. Hoe dan? Hamas zal dan ook zijn niets ontzeggende terreur, moord, verkrachtingen in onze steden gaan botvieren. Hamas denkt en handelt mondiaal, wil niet alleen Israël steeds de les lezen maar de hele wereld totdat die buigt voor hun allah en koran. Hoop dat wereldleiders nog wakker worden ipv hun sussende VVD/D66 geleuter: Gaat u maar rustig slapen. Gelukkig weet ik vanuit de Bijbel dat Hamas evenals o.a. Hitler, Mao en de Kim-clan in N-Korea voorgoed het onderspit zullen delven. Am Israel Chai!!!
L.S. 02 november 2023, 18:36
Het is heldere en duidelijke taal wat deze mijnheer Ghazi Hamad definitief vaststelt. Voor Israël betekent het dan dat ze moeten doorgaan totdat de laatste molecuul van Hamas is verdwenen. Helaas.
Cees van Dijk 02 november 2023, 19:37
Wat laten die griezels (‘vrijheidsstijders’ volgens de demonstrerende sympathisanten alhier) zich in de kaarten kijken. Ze tonen wat betreft hun psychopatische quasi politieke wensen geen geheimen - ook een kenmerk van geesteszieken trouwens. Dat mensen dan achter Hamas aanlopen of er sympathie voor hebben is ook een kenmerk van een gesticht, de zwakke patiënten lopen achter de sterke (?) hardst schreeuwende aan. Wat dat betreft lijken de straten alhier op dagen dat er gedemonstreerd wordt voor een Palestine ‘free from the river to the sea’ nog het meest op een open inrichting.
Hendrik 05 november 2023, 13:29
Een groot probleem vormen de sociale media. Goeddeels platformen die ofwel een vrijplaats zijn voor ongefundeerde meningen, ofwel een 'outlet' voor linkse partijen. En Israel heeft daar een groot probleem. 'Links' en 'Woke' domineren daar. Het woord 'slachtoffer' is geclaimd door Links en Woke en wordt enkel voorbehouden en toegekend aan bepaalde groepen. Joden en Israel horen daar niet bij. Hoeveel ellende hen ook wordt aangedaan, het maakt niet uit. Via semantische constructies met veel ' ja, maar' wordt Israel in de daderhoek geplaatst en daarom verdient het geen enkel mededogen. Integendeel. Woke-Links en de radicale Islam vinden elkaar in de Gaza-kwestie en zijn dikke maatjes. Regenboogvlaggetjes samen met IS- en Hamasvlaggen op de grote pleinen in de EU en VS. En de mainstream media zagen dat het goed was... De kracht steekt in de herhaling. Jeugd is daar gevoelig voor. TikTok en Instagram worden overspoeld met plaatjes en videos van eenzijdig Palestijns lijden. Het lijden van joden en Israel wordt volledig genegeerd. Israel en joden worden afgebeeld als bloeddorstige daders. En Musk (X) en de Chinezen (TikTok) zagen dat het goed was... Europa is overspoeld door Islamieten uit vele landen en de (Radicale) Islam ontwikkelt zich langzaam maar zeker tot de dominante cultuur in West Europa. Er zijn geen landen waar een dominante Islam en andere geloofsovertuigingen vreedzaam samenleven. Dit feit gaat op termijn tot nog grotere problemen leiden dan reeds het geval. De Links-Woke sneeuwvlokjes realiseren zich niet dat, nadat de Joden het hebben moeten ontgelden, zij de volgende groep zullen zijn. De Islam is niet tolerant en zeker niet jegens homoseksualiteit, transseksuelen, etc. Maar ook niet jegens vrouwen, vrijheid van meningsuiting, abortus, democratie, en alle westerse verworvenheden die we zo relevant achten. Maar op sociale media spelen die zaken geen enkele rol. Niemand van die platforms die zich vragen stelt bij het duivelse pact tussen Woke-Links en de Radicale Islam. Dit is nog maar een voorproefje van wat ons te wachten staat. En de politiek zag dat het goed was..
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *