Hamas: ‘We zullen 7 oktober blijven herhalen’
Nieuws

Hamas: ‘We zullen 7 oktober blijven herhalen’

Redactie 01 november 2023, 16:07
Hamas: ‘We zullen 7 oktober blijven herhalen’

Misschien moeten alle politici, activisten en journalisten die om een Israëlisch staakt-het-vuren in Gaza roepen, eens luisteren naar wat de Palestijnse terreurorganisatie zelf zegt.

Voor de objectieve waarnemer is het sinds het bloedbad van 7 oktober overduidelijk dat Hamas deze oorlog gewild heeft. Toch doen hele volksstammen alsof Israël de agressor is in het conflict. Wie in dat fabeltje gelooft, mag dit interview met Ghazi Hamad, lid van het politieke bureau van de terreurbeweging, niet missen. Hamad laat geen onduidelijkheid bestaan over de intenties van Palestijnse jihadisten: “Wij zullen de aanval van 7 oktober keer op keer herhalen tot Israël vernietigd is.”

“Ik schaam mij er niet voor dit met volle overtuiging te zeggen,” zegt Hamad om geen misverstanden over zijn genocidale intenties te laten bestaan. Hoeveel slachtoffers hierbij vallen aan Palestijnse kant, ook onder de burgerbevolking, interesseert hem niet: “Want wij zijn een volk van martelaren.” Desondanks vindt de terrorist dat hij en zijn organisatie het slachtoffer zijn in dit conflict: “7 oktober, 10 oktober, 1 miljoen oktober, het is gerechtvaardigd.”

Hamads opmerkingen maken meer dan ooit duidelijk dat er met Hamas niet te onderhandelen valt en dat de roep om een staakt-het-vuren de terroristen alleen maar in de kaart speelt. Het psychopathische gebrek aan mededogen van de terroristen bleek ook al uit een ander interview met een hoge Hamas-functionaris, Mousa Abu Marzouk, die tegen Russia Today doodleuk verklaarde dat het niet aan zijn beweging is Palestijnse burgers te beschermen. “Dat is de verantwoordelijkheid van de Verenigde Naties,” vindt Abu Marzouk, om er op het bizarre af cynisch aan toe te voegen: “… van Israël”.

Plaats opmerking