Neem nu een abonnement

Lees elke week het opinietijdschrift en cultureel magazine ineen, voor iedereen met interesse in de Joodse wereld. Abonneer je nu »

Hamas wil wapenstilstand nogmaals vier dagen verlengen
Nieuws

Hamas wil wapenstilstand nogmaals vier dagen verlengen

Redactie 29 november 2023, 11:59
Hamas wil wapenstilstand nogmaals vier dagen verlengen
Members of the Hamas and the Islamic Jihad release Israeli hostages to the Red Cross, in Rafah, in the southern Gaza Strip, November 28, 2023. Photo by Flash90 *** Local Caption *** הצלב האדום חטופים מעבר רפיח חרבות ברזל הפסקת אש

De terreurbeweging biedt aan nog veertig Israëlische gijzelaars vrij te laten in ruil voor een verlenging van de gevechtspauze door de IDF en vrijlating van meer vrouwelijke en minderjarige Palestijnse veiligheidsgevangenen uit Israël. In totaal zijn er sinds donderdag 60 Israëlische en 20 buitenlandse gijzelaars vrijgelaten door Hamas. Overeen is gekomen dat daar vandaag nog tien Israëli’s bijkomen.

Daar zouden er dus nog zeker veertig bijkomen, plus eventuele buitenlandse gijzelaars. Ook zou Hamas vandaag twee Russen willen vrijlaten als gebaar van goede wil aan dictator Vladimir Poetin. De totale gevechtspauze zou uiteindelijk op tien dagen uitkomen. Aan het einde daarvan moeten 110 Israëlische en een nog onbekend aantal buitenlandse gijzelaars vrij zijn. Hamas, andere Palestijnse terroristische groepen en criminele bendes zullen daarna na schatting nog meer dan 100 uit Israël ontvoerde burgers en IDF-soldaten in handen hebben. Israël laat drie Palestijnse gevangenen vrij uit de gevangenis voor elke vrijgelaten gijzelaar.

De gretigheid waarmee Hamas een verlenging van de wapenstilstand nastreeft, bewijst het succes van de Israëlische militaire operatie in Gaza tot nu toe. Bij eerdere ontvoeringen door Palestijnse en Libanese moslimterroristen werden de slachtoffers maanden en vaak zelfs jaren vastgehouden. Onder druk van bombardementen en het IDF-grondoffensief laat Hamas nu grote groepen gijzelaars opvallend snel vrij. Ook hebben de terroristen het tot nu toe niet gewaagd hun gevangenen te executeren en daarvan video’s via het internet te verspreiden. Dat hadden zij direct na 7 oktober wel aangekondigd, naar het voorbeeld van hun religieus-ideologische collega’s van ISIS tijdens de oorlog in Syrië en Irak.

Israël heeft een operatie aangekondigd voor de liquidatie van voor het bloedbad op 7 oktober verantwoordelijke Hamas-leiders

Ondanks internationale druk heeft Israël aangekondigd na afloop van de wapenstilstand en eventuele verdere verlengingen hoe dan ook de strijd tegen Hamas voort te zetten. Pas als alle gijzelaars vrij zijn en Hamas heeft opgehouden te bestaan als militaire en politieke machtsfactor in de Gazastrook, zal de operatie beëindigd worden. Dat lieten politieke en militaire kopstukken in Jeruzalem en Tel Aviv de afgelopen dagen keer op keer weten.

Ook heeft Israël een programma aangekondigd voor de liquidatie van voor het bloedbad op 7 oktober verantwoordelijke Hamas-leiders. Deze door de Mossad geleide missie zou te vergelijken zijn met de ‘Operatie Toorn Gods’, waarin leiders van de Palestijnse terreurbeweging Zwarte September na de aanval op de Olympische Spelen van 1972 in München uitgeschakeld werden. Die operatie duurde voort tot 1982, in totaal zo’n tien jaar, hoewel sommige bronnen zelfs een liquidatie in 1992 er nog toe rekenen.

Op de foto hierboven staan terroristen van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad bij een van de Rode Kruis-jeeps waarmee vrijgelaten Israëlische gijzelaars in veiligheid worden gebracht – Foto: Flash90

Opmerkingen (3)
tiki 29 november 2023, 12:52
""De gretigheid waarmee Hamas een verlenging van de wapenstilstand nastreeft, 'bewijst het succes van de Israëlische militaire operatie (?) in Gaza tot nu toe"". Nooit Hamas onderschatten want hun baas Sinwar is een excelente strateeg die de Israelische mentaliteit & zwakheden kent/benut en bovendien de Israelische TV volgt om een idee te krijgen hoe de wind waait. Ze houden genoeg gijzelaars over om de Israelische regering te chanteren via het eigen publiek. Het échte werk moet nog beginnen en wat Hamas wil is ook bekend...'.alle gevangenen (+/- 6000) vrij voor alle de overgebleven gijzelaars & stoppen met oorlog! Nu afwachten hoe Israel reageert.....als de Ghetto Jood of als de sterke trotse Israeli die maling heeft aan alle commentaren van buitenaf, zoals het bloedrode kruis, de onmenselijke UNESCO/UNHRC, de Verenigde Nazi's, de hypocriete UN/Me Too vrouwenbewegingen, de bevooroordeelde media, de ongeinformeerde influencers & de berekenende politici, allemaal met een Jodenfobie & Israel syndroom, voor wie het lot van Joodse vrouwen, kinderen en mannen, zonen & dochters, moeders & vaders, opa's & oma's géén enkele waarde heeft en Joods bloed spot goedkoop is! Als er één ding duidelijk is geworden dan is het 'de awakening van het Jodendom......door de awakening van de Internationale Jodenhaat die nóg erger/ groter is dan in 1933....en dát wil wat zeggen!!
tiki 29 november 2023, 18:40
Maar.......''Released Palestinian terrorist refuses to leave Israeli jail Abu Sanima was released to the Gaza Strip to begin his life anew in Rafah, despite a lack of a salary from local authorities.. Israelische gevangenis is zéker een pak comfortabeler dan het leven in Gaza onder het Hamas regime.
tiki 30 november 2023, 11:34
Released hostage says he was held by '''''UNRWA teacher in Gaza. Report also cites another hostage saying that he was held by a '''''''Gazan doctor as he was treating children patients. Dit zijn allemaal onschuldige palestijnen uit Gaza....die aan de Usefull Idiots uit het Westen 'hun waarheden doorgeven............Thai hostages: ‘Jewish hostages beaten with electric cables, held in worse conditions than us’. Dit zijn de Palestijnse barbaren die voor de Internationale Media hun humanistisch theater uitvoeren door het uitzwaaien van gekidnapte Israeli's.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *