Hamasleider Sinwar: Palestijnse burgerdoden zijn ‘noodzakelijke opofferingen’
Nieuws

Hamasleider Sinwar: Palestijnse burgerdoden zijn ‘noodzakelijke opofferingen’

Redactie 11 juni 2024, 14:05
Hamasleider Sinwar: Palestijnse burgerdoden zijn ‘noodzakelijke opofferingen’
Yahya Sinwar in mei 2021 - Foto: Atia Mohammed/Flash90

De Wall Street Journal citeert uit onderschepte communicatie tussen de leider van Hamas in Gaza Yahya Sinwar en de politieke leiders van de terreurbeweging in het buitenland die betrokken zijn bij onderhandelingen over een staakt-het-vuren dan wel een einde van de oorlog. Wat blijkt: Sinwar heeft geen enkel probleem met burgerslachtoffers aan Palestijnse zijde. Integendeel.

Het is niet het soort bericht dat snel de Nederlandse ‘kwaliteitskranten’ zal halen, want het trekt de meestal klakkeloos overgenomen Hamas-cijfers over burgerslachtoffers in twijfel. Sinwar beschouwt elk omgekomen Palestijns kind als een bonus, zoals hij liet weten aan de politieke leider van Hamas Ismail Haniyeh, die drie zoons – overigens alle drie terroristen – verloor bij een Israëlische luchtaanval in april: “Hun dood injecteert leven in de aderen van deze natie, waardoor het kan opstijgen in eer en glorie.”

‘Wij maken de krantenkoppen met bloed, alleen met bloed’

het is de soort bombastische retoriek die aansluit bij de wensdromen over ‘martelaarschap’ die Sinwar ook op zichzelf lijkt te projecteren. De hoofdverantwoordelijke voor de pogrom van 7 oktober lijkt te beseffen dat zijn dagen geteld zijn en droomt ervan zelf in de strijd onder te gaan. Hij trekt een vergelijking met de begindagen van de islam en de Slag van Karbala in 680 waarin Hoessein, kleinzoon van de profeet Mohammed, zou zijn gesneuveld.

Tegelijkertijd geeft Sinwar aanwijzingen voor de onderhandelingen en geniet hij van de tang waarin linkse activisten, politici en de westerse media de Joodse staat nemen: “We hebben de Israëli’s precies waar we ze hebben willen,” zegt de terrorist daarover. En: “Wij maken de krantenkoppen met bloed, alleen met bloed.” Ook is hij van mening dat Hamas ‘nog maanden’ kan doorvechten en verbiedt hij alle pogingen tot verzoening met andere Palestijnse organisaties, die hij als ‘beschamend en ongehoord’ betitelt.

Opmerkingen (2)
Marco van Schoonhoven 11 juni 2024, 16:27
Tsja, dat was wel duidelijk voor de goed verstaande onder ons denk ik... Maar blijkbaar vind niemand (media, protesterende) het nodig ook die groep eens onder de loep te nemen... Alles in onze media is zo veel naar 1 kant wijzend/kijkend, ik vind het onvoorstelbaar... En als er dan een 'succesje' te vermelden is wordt het allemaal weer getalletjes zonder context wegstrepen tegen elkaar: Israël in vreugde want 4 gijzelaars bevrijd MAAR ten koste van zoveel 'burgers' volgens Hamas opgegeven getallen... Uiteraard bijzonder te betreuren dat hier zeer waarschijnlijk ook echt onschuldige slachtoffers zijn gevallen (wat dus wel volgens plan van Hamas is)
Ruud 11 juni 2024, 19:46
Overal waar de palestijnen in de geschiedenis zijn neergestreken hebben ze hun gastland ontwricht en door gewapende strijd proberen te veroveren. Vanaf de oprichting van de plo in 1964 naar de gebeurtenissen van de Zwarte September 1970 in Jordanië. Daarna was het overwegende Christelijke Libanon hun slachtoffer. Lees eens het boek: Because They Hate van Brigitte Gabriel! Dit is geen vredelievend volk dat een reële wens heeft op een eigen land, het enige waar ze al sinds 1948 op uit zijn is de vernietiging van Israël. De palestijnen hebben zich altijd gedragen als een parasiet die een gastheer als prooi heeft en compleet leegzuigt. Ze zaaien dood en verderf zonder zich te bekommeren over de veiligheid hun eigen kinderen. Die wil je niet als naaste buren hebben: niet in Gaza maar ook niet in Judea en Samaria. Een erkenning van palestina als staat werkt stabiliteit in de regio tegen. Er staan honderden opvolgers van sinwar klaar om in zijn voetsporen te treden!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *