Hamastunnel komt naar Nederland
Cultuur

Hamastunnel komt naar Nederland

Redactie 22 april 2024, 06:00
Hamastunnel komt naar Nederland

De Israëlisch Nederlandse galeriehoudster Rachel Meijler haalt het kunstproject De tunnel van Roni Levavi naar Nederland. De kunstenaar maakte in Tel Aviv een replica van een Hamas-
tunnel: 24 meter lang, met aan het eind een licht, als teken van hoop. Bezoekers kunnen in de tunnel hun boodschap aan de gijzelaars achterlaten en foto’s maken. Het is een initiatief van het Familieforum voor gegijzelden en vermisten, om zo de herinnering aan hun dierbaren levend te houden. 

Aan Meijlers tunnelproject dragen veel organisaties bij: Christenen voor Israël, de Israëlische Ambassade, StandWithUs, Maccabi Nederland, privédonateurs en de Nederlandse Vrienden van het Familieforum. De bedoeling is de tunnel begin mei op te bouwen met hulp van vrijwilligers. “Het wordt een tunnel op wielen, zodat wij het door het hele land kunnen toeren,” zegt Meijler. De eerste stop wordt het Museumplein in Amsterdam. Om de tunneltournee mogelijk te maken, is Meijler nog op zoek naar extra donateurs. Doneren kan via de bankrekening van stichting NIISA: NL69 ABNA 0576 478 563.

Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *