Het Forum: Israël heeft mijn stem, ook bij het Eurosongfestival
Nieuws

Het Forum: Israël heeft mijn stem, ook bij het Eurosongfestival

Redactie 24 mei 2012, 00:00

Jigal Schrijver (38) is managing partner bij Performer Agency, bestuurslid Joods Bijzonder Onderwijs en bestuurslid KUNSTENISRAEL  

Israël heeft altijd mijn stem. Ik weet altijd uit te leggen waarom Israël soms schijnbaar minder populaire maatregelen neemt of toe te lichten dat het onterecht is dat het land op een negatieve manier in de media komt. Als ik zou moeten stemmen voor het songfestival dan zou het op Israël zijn. Vroeger zaten we met natte haartjes in pyjama klaar voor de tv en was ik al meer voor Israël dan voor Nederland. Van huis uit meegekregen. De volgende dag werd er nog druk over de meeste acts nagepraat. Nu kan ik me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst écht het songfestival heb gekeken. Denk toen Dana International won. Tegenwoordig zijn alleen de Oostbloklanden actief betrokken bij hun inzending en die stemmen ook het meest, en op elkaar. Hoe ik nu op de hoogte blijf van de songfestivalliedjes? Door mijn werk als agent van uitvoerende artiesten heb ik veel songfestivaladepten in mijn Facebooknetwerk. Zij zijn al weken druk met alle liedjes, outfits en mogelijke winnaars. Daar zit Israël nog niet bij… 


Mischa Kiek (23) is musicalacteur, lid van LJG Den Haag en treedt op in het ensemble en als understudy van de rol Prins Erik in de musical The Little Mermaid.

Wanneer Israël meedoet aan het Eurovisie Songfestival zou ik aan de buis gekluisterd willen zitten. Ik kan soms best wel kritisch zijn op dingen die gebeuren in Israël, maar als puntje bij paaltje komt, sta ik achter Israël. En al helemaal als het gaat om het Eurovisie Songfestival. Ik merk dat ik het moeilijk vind om mijn interesse in Israël, en het in praktijk brengen van mijn jodendom, te combineren met mijn werk. Hopelijk vind ik daar in de komende jaren een balans in. Doordat ik ’s avonds werk, zal ik helaas ook geen tijd hebben om naar het Eurovisie Songfestival te kijken. De afgelopen paar jaar was ik ook al niet in de gelegenheid om deze wedstrijd te volgen, maar Israëls inzending heb ik wel altijd teruggekeken op internet. Ik kan me nog goed herinneren dat Dana International in 1998 met de hit ‘Diva’ won. Ik was trots en blij. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als Israël veertien jaar later weer zou overwinnen. Zaterdag 26 mei is het zover… Ik speel zelf die avond in Heerlen, dus zal pas erg laat thuis zijn. Ik hoop dan thuis te komen en goed nieuws op internet te lezen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking