Horzel
Binnenland

Horzel

Administrator 12 mei 2016, 00:00
Horzel

Esther Voet_uitsnede commentaarHet is echt. De opruiende, antizionistische, voor antisemitisme veroordeelde, 9/11 toejuichende, agressieve radicaal Abou Jahjah is binnen in de korf van De Bezige Bij.

Niet omdat hij zo goed kan schrijven (dat kan hij niet). Waarschijnlijk was het een combinatie van politieke correctheid en onkunde die ‘Blabla’ het contract opleverde waar de voormalig ‘verzetsuitgeverij’ voor viel. Onder het mom: ‘Abou Jahjah is gederadicaliseerd en kan dus worden opgenomen in de vaart der volkeren’ melkt de Hezbollah-fan zijn overwinning ad fundum uit.

Terwijl er bij De Bij een lange vergadering met schrijvers gaande was, mocht Jahjah zijn glorie vieren bij Pauw, die er blijk van gaf bei sein gesund geen idee te hebben van wat zich tussen Israëli’s en Palestijnen afspeelt. De presentator bracht uitermate ongelukkig nog even in dat de Westbank en Gaza geen ‘bezette’ maar ‘betwiste’ gebieden waren, daarbij op de vingers getikt door advocaat Spong. Het echte probleem was echter dat de presentator voorbijging aan het feit dat Jahjahs definitie van ‘bezet’ ook Israël behelst en dus ook de enige Joodse staat bedoelde.

Ik denk werkelijk dat Jeroen Pauw geen flauw benul heeft van het feit dat Joden meer dan een religie zijn, Joden zijn een volk. Maar ach, hij, de alwetende journalist, heeft zich waarschijnlijk nooit eens goed laten informeren.

Abou Jahjah zegt gederadicaliseerd te zijn, maar ik geloof er geen barst van. Mensen die echt gederadicaliseerd zijn, zoals sommige leden van de Hofstadgroep, spreken heel anders, weet ik uit eigen ervaring. Natuurlijk, Abou Jahjah mag brullen wat hij wil in het kader van de vrijheid van meningsuiting. Maar de opname van deze horzel in de bijenkorf verschaft hem autoriteit die jonge radicaaltjes op hem zal doen afkomen als bijen op de honing. Waarom heeft de redactie van Pauw verzuimd iemand tegenover deze charlatan te zetten die hem echt had kunnen ontmaskeren? Een vraag die Jeroen Pauw zijn redactie zal moeten stellen, want wat stond hij voor paal. Goed, lees in het kader van deze blamage ook even de column van Bart Schut exclusief op niw.nl. En waar Abou Jahjahs gedachtegoed vandaan komt, legt Ruben Gischler u uit in deze editie. De oprichters van de verzetsuitgeverij draaien zich waarschijnlijk om in hun graf.

En o ja, in september verschijnt het eerste essay van de horzel. Titel: Pleidooi voor radicalisering. I rest my case.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking