Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

‘Human Rights Watch kreeg miljoenen van dictatuur Qatar’

Redactie 24 november 2023, 15:14
‘Human Rights Watch kreeg miljoenen van dictatuur Qatar’

Het Middle East Media Research Institute (MEMRI) beschuldigt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) ervan 3 miljoen euro aangenomen te hebben van Qatar.

Dit zou blijken uit een gelekt vertrouwelijk document van Abdullah Bin Khalaf Hattab Al Kaibi, de directeur van het bureau van de Qatarese minister-president. MEMRI heeft het document, getiteld ‘het geven van verdere financiële steun ter ondersteuning van de organisatie Human Rights Watch’, uit het Arabisch vertaald. Het document was gericht aan de Qatarese minister van Financiën Ali Sharif Al-Emadi.

“Zijne excellentie de minister-president heeft toestemming gegeven financiële ondersteuning van 3 miljoen euro aan de organisatie Human Rights Watch te verlenen…” is in het document te lezen. Wanneer het bericht wordt bevestigd is dit bijzonder schadelijk voor de reputatie van HRW. Qatar is een dictatuur die de mensenrechten op grote schaal schendt en nauwe banden onderhoudt met terroristische organisaties zoals het Palestijnse Hamas en de Taliban in Afghanistan. Honderdduizenden gastarbeiders in het oliestaatje worden als slaven behandeld, waarbij duizenden van hen zijn omgekomen onder mensonterende arbeidsomstandigheden.

“Er heerst een corrupte en perverse cultuur binnen HRW”

Hillel Neuer, directeur van de Verenigde Naties-waakhond UN Watch, neemt de zaak hoog op: “Als dit waar is, is dat beschamend maar niet inconsistent met HRW-acties in het verleden. Wij hebben gezien dat, vanwege haar anti-Westerse en anti-Israëlische ideologie, zij vaak tegen islamistische regimes aanschurken, of het nou Hamas of Hezbollah is. Er heerst binnen Human Rights Watch een corrupte en perverse cultuur, die aangepakt moet worden.” HRW ligt al jaren onder vuur vanwege haar rabiate anti-Israëlbeleid, dat door velen als Jodenhaat wordt gezien. Onder andere voormalig oprichter Robert L. Bernstein beschouwt Human Rights Watch inmiddels meer als een antisemitische lobbyclub dan als een mensenrechtenorganisatie.

Op de foto hierboven demonstreren activisten voor betere omstandigheden voor gastarbeiders, die in de aanloop naar het WK Voetbal in 2022 als slaven werden behandeld – Foto: Omar Chatriwala/Flickr

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (2)
tiki 25 november 2023, 09:01
HRW, de corrupte Anti Israel "Mensenrechten" Organisatie, ooit opgericht door Robert Bernstein, die zijn eigen geesteskind heeft verlaten door de felle Anti Israel opstelling van 'zijn NGO. Jammer zijn ze in deze niet alleen. Overal waar UN voor staat......mijden als de pest! Ben trouwens ook benieuwd hoeveel de 'Queers & 'Jews voor Palestine betaald krijgen. Ach ja, er is een mooi spreekwoord dat zegt..."Idiots don't die, only multiply!
Bas Fortuin 25 november 2023, 16:45
Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft 3 miljoen euro aangenomen van Qatar, hoewel ze weet van haar Dictatuur die de Mensenrechten op grote schaal Schendt en nauwe banden onderhoudt met Terroristische organisaties zoals het Palestijnse Hamas en de Taliban in Afghanistan." HRW was de enige niet!!! Wat ving de KNVB wel niet op 4 december 2022 van Qatar? Ik las: KNVB PAKT al Zestien Miljoen euro in Qatar!!! Door de prestaties van Oranje in Qatar mocht de KNVB al minimaal Zestien Miljoen euro aan prijzengeld bijschrijven. Na het uitschakelen van de VS werd er weer een paar Miljoen toegevoegd aan het Toernooi-totaal. De hele wereld lijkt nu wel Corrupt bleek wel toen ze wegkeken, niet protesteerden, niet opkwamen voor de Honderdduizenden Gastarbeiders in het oliestaatje Qatar die als Slaven behandeld worden, waarbij Duizenden van hen zijn omgekomen onder mensonterende arbeidsomstandigheden." Dat noemen we toch Witteboordencriminaliteit welke een vorm is van criminaliteit gepleegd door een persoon met een hoge sociale status. Het gevolg daarvan? De gevaarlijkste hartziekten zijn nog steeds: Afgunst, Haat en Hebzucht.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *