Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

IDF: Felle strijd ‘diep in Gaza’

Redactie 31 oktober 2023, 17:47
IDF: Felle strijd ‘diep in Gaza’

Israëlische grondtroepen zijn verwikkeld in ‘felle gevechten diep in Gaza’, zo laat de IDF weten. Hierbij hebben zij tientallen Hamas-terroristen gedood. Aan Israëlische kant zijn twee soldaten gedood en twee zwaargewond geraakt. Bij de gevechten is de Hamas-commandant Nisdam Abu Ajina, verantwoordelijk voor de dodelijke aanval van 7 oktober op de kibboetsen Erez en Netiv Hasara, gedood.

IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari zei vandaag dat Israëlische eenheden de Hamas-terroristen ‘van dichtbij bestrijden’. Hagari noemde het optreden van de soldaten ‘moedig en heroïsch’. Hamas beweert dat bij een Israëlische luchtaanval in de stad Jabalia 50 Palestijnen zijn gedood. Deze cijfers moeten met een stevige korrel zout genomen worden en bovendien is niet duidelijk of het hierbij om terroristen of burgers zou gaan. De IDF zegt het incident te onderzoeken.

Intussen regende het ook vandaag weer raketten op burgerdoelen in Israël, vooral in de stad Ashdod. In die stad raakten daarbij vier burgers gewond. Israëlische gevechtsvliegtuigen schoten een drone neer die op weg leek te zijn naar Eilat, de meest zuidelijke stad van het land op de zuidpunt van de Negev-woestijn. Sjiitische Houthi’s proberen al weken vanuit Jemen het zuiden van Israël te bestoken, tot nu toe zonder veel succes. Het Arrow-afweersysteem schoot vandaag een raket van de door Iran gesteunde Houthi’s neer boven de Rode Zee.

Een kunstenaar maakt graffiti voor de 240 Israëlische en buitenlandse gijzelaars in handen van Hamas – Foto: Anat Hermony/Flash90

Het aantal gijzelaars dat op 7 oktober naar Gaza werd ontvoerd door de terroristen van Hamas is bijgesteld naar 245. Daarvan zijn er vier vrijgelaten en is er één bevrijd door IDF-commando’s in Gaza. Israël heeft er inmiddels mee ingestemd dat dagelijks honderd vrachtwagens met hulpgoederen voor de bevolking van Gaza vanuit Egypte het oorlogsgebied mogen bereiken. Tot nu toe waren dat er sinds het begin van de strijd op 7 oktober 172 in totaal. In die situatie komt nu verandering, waardoor de dreiging van het Internationale Strafhof in Den Haag dat het weerhouden van humanitaire hulp als oorlogsmisdaad onderzocht zou kunnen worden, van tafel kan.

Op de foto boven jagen Israëlische grondtroepen ergens in Gaza op Hamas-terroristen – Foto: IDF

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (6)
tiki 31 oktober 2023, 20:56
Israel, een stip op de wereldkaart, waar de héle wereld een probleem mee heeft en er alles aan doet om deze stip te verstikken. Alhoewel Israel het sterkste & meest moderne leger in het Midden Oosten heeft, word het haar 'nooit toegestaan een oorlog te winnen en haar vijanden te verslaan, aldus Douglas Murrey, Brits politicoloog & Islam kenner. Per direct word er gestreefd, na lipservice over 'het recht zich te verdedigen' (volgens hun maatstaven), naar een staakt het vuren & gezever over “proportionaliteit, iets dat in géén enkel ander militair conflict van toepassing is. Human Rights organisaties staan in de startblokken om de troefkaart van de gepatenteerde zielige palestijn uit te spelen en 'rechtsgeleerden & expert staan klaar met hun verrekijkers & microscopen om de Israelische “misdaden” te registreren. Dit alles om het conflict te laten dooretteren en de Internationale gemeenschap hierdoor de tijd te geven om via vilein geconstrueerde resoluties & aanklachten de Joden uit hun geschiedenis te schrijven & daarmee de legitimatie van de Israeli op zijn land. De palestijnen constructie leent zich hier perfect voor. Humanitair is het toverwoord voor de “palestijnse legitimatie”, waarbij iedere legitimatie & wet met de voeten word getreden. Indoctrinatie, hersenspoeling, religieus fanatisme, financiering & haat......alles word uit de kast getrokken om de “de palestijn” in zijn rol te houden......afval vlees voor het grote doel......, vernietiging van de Joodse staat. Want “palestina” word écht niet opgericht, daar zorgt de Jordaanse koning wel voor!
tiki 01 november 2023, 09:00
Israel hield zijn woord en begon de broodnodige defensie oorlog tegen het kwaad....en dat gaat niet zonder geweld & slachtoffers, aan beide kanten. Onze kletstafel expers & analisten beleren ons dagelijks over geschiedenis, gebieden, rechten (volkeren, mens & oolog) & strategieën, waarover ze , behalve de enkele uitzondering, alleen kunnen toeteren & blazen...o.l.v. Peter Malcontent, een expert met bitter weinig content maar veel malle fantasie, wiens kennis is volgepompt met propaganda & mantra's. Samen met companen uit journalistiek, voetbalwereld, VIP malloten, influencers, Arabisten, Israel kenners, historici & militaristen worden zij op ons losgelaten.........De absoluut arme slachtoffers in Gaza, allemaal onschuldige burgers die allemaal vrede met Israel willen. Ja en nu zijn ze de pineut van die leiders van Hamas, die niet van Mars maar uit de baarmoeders van hun koekjes bakkende moeders komen.
tiki 01 november 2023, 09:02
Na 20 jaar raketten op Israelische burgers, 2 generaties die opgroeien in schuilkelders, werd op 7 October, het crescendo uitgevoerd door palestijnse moord escaders van Hamas, waarvan velen jarenlang als werknemer bij de door hen afgeslachte families hadden gewerkt. De wereld was ontzet....' voor één week, en daarna werd het gewone scenario weer afgedraaid, aangevoerd door VN secretaris Guetteres die wél begrip kon opbrengen voor Hamas & zijn barbarij. Niet verwonderlijk, daar de goede Antonio uit een 500 jaar JUDENFREI land komt. Géén normaal land ter wereld had deze raketaanvallen op zijn burgers geaccepteerd, ondanks alle "experts & duiders" aan de kletstafels. Het "bevriende" Westen stuurt/dwingt Israel jarenlang om in goede Christelijke gewoonte haar vijanden de andere wang toe te keren in aanloop naar de 2-staten illusie. Na de slachting van 7 October ontdeed Israel zich van haar handschoenen, ketens & boeien en zwoer de broeders van het kwaad uit te roeien. Joods & humaan als ze zijn werd de burgerbevolking opgeroepen (in Gaza & Israel) zich in veiligheid te brengen, daar er een hel op aarde zou losbarsten. Hamas daarentegen deed er ALLES aan om dit tegen te houden en zijn burgers te dwingen om Shahid te worden voor het hogere doel....'de vernietiging van Israel...... ingebouwd in de palestijnse DNA.
tiki 01 november 2023, 09:29
En zo zijn we aangeland bij de lange zware strijd van de IDF diep in Gaza , waar de wereld met afgrijnzen naar kijkt vanuit de luie stoel & kletstafels vol expers & analisten. Het platbombarderen van huizen van waaruit jarenlang raketten werden afgevuurd, brandbommen geproduceerd, terroristen gerecruteerd & DOOD de JOOD werd aangeleerd en door het Westen getolereerd & gefinancierd. Gisteren werd het vluchtelingen kamp Jabalia onder handen genomen. Jabalia, een van de vele vluchtelingenkampen, 75 jaar geleden opgericht, met miljarden gefinancierd maar nog stééds een vies vluchtelingenkamp, bewust in stand gebouden door Arabische broeders & Westerse vrienden via UNWRA als broed & groeipklaats voor terreur tegen Israel, bewust de bevolking hiervoor misbruikt door 24/7 hersenspoeling & indoctrinatie dat 'Israel de vijand is, terwijl hun eigen corrupte leiders & het cynische/ cynistere Westen dat zijn. "WHAT THE TRUTH DENIES,IS WHERE THE TRUTH LIES". De Arabische wereld, het beschaafde Westen & VN zouden voor het ICC moeten moeten worden gesleept voor hun misbruik van palestijnse mensenrechten met de dood als gevolg.
tiki 01 november 2023, 09:58
Bij toeval gisteren het programma Sofie & Khalid gezien met Khalid (geen domme jongen) als tafelheer. De Indianen verhalen daar uitgebraakt door 'experts" zoals een zekere Peter Malcontent (die overigens zijn naam eer aandoet) en een journaist die als uitzendkracht een paar jaar naar Israel was gestuurd en nu als expert werd opgevoerd.Dilletanten die niets anders deden dan mantra's & propaganda uitkwaken, hen aangeleerd door leraren met kennis vergaard door mantra's & propaganda, ademloos aangehoord door wezenloos kijkende tafelgasten die je alles kan wijsmaken (daar is een woord voor) en een tafelheer met gespeelde/gestuurde domme vragen. Beschamend. Kan men op de NL televisie nu écht geen mensen vinden met een historische kennis van Israel, Jodendom, "palestijnen" en Arabische wereld. In Duitsland blijkbaar wel. De gasten die daar verschijnen kennen de materie, hebben historische kennis, bekritiseren zichzelf & hun leiders & gedrag 'UN stemming & 'wir schaffen das én het gedrag van de Jodenhatende hysterische buitenwacht en nee......niet alléén Moslims! Men stelt de juiste vragen & wil oplossingen in eigen land, voordat ook daar de boel ontploft want wie denkt dat al deze demonstraties in onze steden van linkse Socialisten, rechtse faschisten, klimaat activisten, ongeinformeerde journalisten, geindoctrineerde Arabisten & fanatieke Islamisten "spontaan zijn....think again. Iran spint er garen bij en nog een paar jaar 'they are coming for you! Wees maar gerust, het Westen is allang geinfiltreerd & geindoctrineerd door Teheran & proxi's.
Marlou 01 november 2023, 14:34
Mij rest slechts groot respect uit te spreken voor de zware gevechten die Israelische militairen c.q. in Gaza moeten voeren om de monsterlijke vijand daar te verslaan. Dieptriest dat er weer zoveel offers gebracht moeten worden omdat een Palestijnse groepering (en ja, met heel veel heulende aanhangers) niet in staat is om naar vrede te streven, om te verzoenen, om samen te werken aan een voor alle burgers vreedzame florerende regio voor alle burgers maar decennialang slechts door ziekelijke dwangmatige 24/7 uit is op oorlog en destructie. De zgn. "open gevangenis van Gaza" is slechts een metafoor om domme, navieve westerlingen te verblinden en last but not least, om eigen evenzo domme naieve burgers in Gaza te hersenspoelen en gevangen te houden in de greep van Hamas. Je moet toch willens doof en blind zijn om niet te willen waarnemen dat de Palestijnse gebieden - en ja ook de vluchtelingenkampen - boven en onder de grond volledig zijn ingericht op destructieve oorlogsvoering i.p.v. een prettige samenleving op te bouwen. Intussen zit de satan van het wereldwijde Islamterreur in Teheran. De enige weg naar een betere toekomst voor Gazanen en Westbankers is zich te bevrijden van het onverlichte Islamjuk. Mij rest slechts groot respect voor de zich heroisch verdedigende Isaelische militairen & burgers. Ik en de mijnen steunen Israel.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *