IDF-kroonprins Aviv Kochavi is vegetarische alleskunner
Nieuws

IDF-kroonprins Aviv Kochavi is vegetarische alleskunner

Redactie 27 oktober 2018, 00:00
IDF-kroonprins Aviv Kochavi is vegetarische alleskunner

De Israëlische minister van Defensie, Avigdor Liberman, heeft vrijdag aangekondigd dat generaal-majoor Aviv Kochavi zijn keuze is voor de positie van opperbevelhebber van het Israëlische leger. Aan de keuze ging een maandenlang selectieproces vooraf.

Kochavi  is nu nog werkzaam als adjunct-stafchef bij het leger. Voor die aanstelling was hij onder andere het hoofd van de Israëlische Militaire Inlichtingendienst en veldcommandant van de Parachutistenbrigade. Naast zijn prestaties binnen het leger heeft Kochavi ook een indrukwekkend academisch cv. De Israëli behaalde een Filosofie-bachelor aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem, een mastergraad in Openbaar Bestuur aan Harvard en een tweede master in Internationale Relaties aan de Johns Hopkins Universiteit in Maryland.

Mocht Kochavi definitief gekozen worden voor de positie, dan is hij ook nog eens de eerste vegetarische chief of staff van de IDF.

Met de keuze van Liberman verslaat Kochavi onder andere generaal-majoor Eyal Zamir. Zamir zou de favoriet van premier Benjamin Netanyahu zijn geweest voor de positie.

Ook al is Kochavi niet de eerste keuze van de premier, is het de verwachting dat hij mee zal gaan in het besluit van de minister van Defensie. Een officiële keuringscommissie en het Israëlische kabinet moeten ook nog akkoord gaan met de aanstelling. Direct na de aan aankondiging van Liberman lieten politici uit verschillende politieke partijen al weten blij te zijn met de keuze. “Kochavi is gezegend met veel talenten, hij is een echte commandant, moedig en ervaren,” zei Ofer Shelach van Yesh Atid over het besluit.

Kochavi vervangt luitenant-generaal Gadi Eisenkot, die sinds 2015 de positie bekleedde. Eisenkot stopt per 31 december van dit jaar, voor die tijd moet duidelijk worden of Kochavi definitief zal worden aangesteld.

Foto: Hadas Parush/Flash 90

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking