Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

IJsland stuurt opnieuw anti-Israëlband naar Songfestival

Redactie 02 maart 2020, 14:36
IJsland stuurt opnieuw anti-Israëlband naar Songfestival

IJsland heeft er opnieuw voor gekozen om een anti-Israëlband naar het Eurovisie Songfestival te sturen.

De band Gagnamagnið met leadzanger Daði Freyr Pétursson werd zaterdag in een live-televisieprogramma door het IJslandse publiek gekozen om het land te vertegenwoordigen tijdens het Songfestival in Rotterdam. Vorig jaar riep deze band nog op om het Songfestival in Tel Aviv te boycotten. “We kunnen ons niet voorstellen om met een zuiver geweten deel te nemen aan het plezier van Eurovisie, terwijl de Israël zulk vreselijk geweld tegen het Palestijnse volk gebruikt,” schreef Pétursson toen op Twitter.

Tijdens de liveshow op zaterdag gaf ook Hatari, de band die vorig jaar wel naar Tel Aviv ging, een optreden. Toen zorgde de rockband voor veel ophef nadat zij sjaaltjes omhooghielden met de tekst ‘Free Palestine’. Tijdens de live-uitzending zaterdag werd er een enorme Palestijnse vlag achter de leden van Hatari geprojecteerd.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
tiki 03 maart 2020, 14:23
Bij een 365.000 IJslandse bevolking die tussen de ijsschotsen, vulkanen & lava velden van toeten nog blazen weet over het Midden Oosten & Israel en daarom als éérste het Atlantis v.h. MO als "palestina" erkende, moet je niet verbaasd zijn.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *