‘Ik neuk jou en je hele ras’ – Michael Jacobs uitgescholden op Museumplein
Nieuws

‘Ik neuk jou en je hele ras’ – Michael Jacobs uitgescholden op Museumplein

Redactie 01 september 2020, 17:22
‘Ik neuk jou en je hele ras’ – Michael Jacobs uitgescholden op Museumplein

De Joodse pro-Israël activist Michael Jacobs is zondag op het Museumplein in Amsterdam antisemitisch uitgescholden. Op beelden, opgenomen met de bodycam van Jacobs, is te zien dat een man een foldertje aanneemt van pro-Palestina activist Simon Vrouwe. Jacobs roept daarop hij dat papier beter weg kan gooien. De man reageert vervolgens met: “Hou je bek, heb ik jou wat gevraagd?”, “Ik gooi het in je moeders kut,” gaat de man verder, om daarna: “Ik neuk jou en je hele ras” te schreeuwen.

De verbale belager loopt vervolgens verder, langs een politiebusje op het plein. Jacobs, die hem is gevolgd, geeft bij de politie aan dat hij zojuist is bedreigd door de man. Ook vraagt hij of de gegevens van de man opgeschreven kunnen worden, zodat Jacobs later aangifte kan doen. Op de videobeelden is niet duidelijk te zien of de politie dit inderdaad doet.

Het is de zoveelste keer dat er antisemitische uitspraken worden gedaan jegens Jacobs. Eerder werd de activist meerdere keren op de Dam in Amsterdam uitgescholden en zelfs aangevallen. Sinds kort mogen er geen eenmansprotesten meer plaatsvinden op de Dam, waardoor de pro-Israël en pro-Palestina activisten elkaar nu treffen op het Museumplein in Amsterdam. Ook hier lopen de spanningen steeds verder op.

Bekijk de video hier:

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking