Indiase tragedie
Opinie

Indiase tragedie

Redactie 31 januari 2016, 00:00
Indiase tragedie
Felix Nussbaum, De vluchteling, 1939 (collectie Yad Vashem Museum, Jeruzalem)

NIW7617_01Hij bekleedt een hoge positie bij de Europese Centrale Bank en is in Engeland geboren als zoon van immigranten uit India. Nadat we elkaar enkele maanden geleden beroepshalve in Frankfurt ontmoetten, besloten we elkaar ook privé af en toe te zien.

Door Simon Soesan

Duitsland anno 2016 is geen makkelijk land om in te wonen. Het is grofweg verdeeld in twee kampen. De liberalen, die alles doen om de Duitse morele ‘superioriteit’, gedicteerd door bondskanselier Merkel, aan te tonen. Terwijl de andere groepering, van verontruste Duitsers tot extreem-rechtse neonazi’s en fascisten, alles doet om Duitsland ‘schoon’ te houden van vreemdelingen.

Uiteraard is het gedrag van een gedeelte van deze vreemdelingen olie op het vuur van de huidige discussie en leidt soms tot geweld van beide groeperingen.
Niet gerelateerd aan het vluchtelingenprobleem kan ik memoreren aan de demonstratie op 18 maart 2015, toen de Europese Centrale Bank haar nieuwe gebouw inwijdde in Frankfurt. Dertigduizend man kwam onder het mom van Occupy Wall Street /Blockupy Frankfurt demonstreren, om ‘de kleine man in de straat’ te beschermen tegen het kapitalisme. Om vervolgens tachtig auto’s van ‘de kleine man in de straat’ te verbranden en ontelbare ramen van flats van ‘de kleine man in de straat’ te vernielen en in korte tijd van Frankfurt een oorlogsgebied te maken. De schade van ‘de kleine man in de straat’ is overigens nooit vergoed, met dank aan deze ‘goedwillende liberalen’.

Anarchie
Nu langzaamaan begint door te dringen dat niet alle vluchtelingen dat ook werkelijk zijn en, na de geplande aanrandingen van duizenden vrouwen tijdens de jaarwisseling in meer dan twaalf Europese steden, de ware identiteit van deze IS-huurlingen aan het licht is gekomen, staat men in Duitsland nog minder tolerant tegenover vreemdelingen. Vaak zijn er nu demonstraties voor of tegen immigranten. Maar zoals bekend, wanneer een zwakke regering niets doet om een probleem op te lossen, dan zal het volk dat zelf doen. Wat concreet de eerste stap naar anarchie is…

Wanneer een zwakke regering niets doet om een probleem op te lossen, dan zal het volk dat zelf doen

Bij diverse Duitsers thuis heb ik wapens, uniformen en voorbereidingen gezien, want er zijn extremisten die milities aan het opzetten zijn. ‘Vreemdelingen nemen ons land over. Denk je echt dat we dat zullen toelaten?’ heb ik de laatste tijd diverse keren gehoord.
Terug naar mijn vriend die bij de ECB werkt. Enkele weken geleden liep hij ’s avonds laat van zijn werk naar zijn appartement. Een groep Duitse patriotten kwam hem tegen en heeft hem in elkaar geslagen. Dit hield in: drie tanden eruit, gebroken kaak, vier gebroken ribben en vol blauwe plekken. Deze vaderlandslievende Duitsers lieten na afloop ook een mededeling achter: ‘Arabieren het land uit’.
Het maakte hen niet uit waar mijn vriend vandaan kwam. Hij was in ieder geval geen Duitser. Mijn vriend, inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, is al verhuisd naar een ander land, waar hij hoopt met rust gelaten te worden. Uiteraard is hier geen woord over gerept in de media.
De EU-regeringen hebben waarschijnlijk afgesproken het volk zo min mogelijk negatieve informatie toe te spelen. In Duitsland, en waarschijnlijk in heel Europa, laait de haat tegen vreemdelingen in alle hevigheid weer op. En als ze daarmee klaar zijn mag u raden wie de volgenden zullen zijn.

Simon Soesan (59) woont sinds 1973 in Haifa en is vertegenwoordiger van Keren Hayesod – United Israel Appeal in Duitsland.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking