Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

‘Israël als enige land veilig voor christenen’

Redactie 21 maart 2012, 00:00
‘Israël als enige land veilig voor christenen’

De Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten, Michael Oren, heeft afgelopen vrijdag in een opiniestuk in de Wall Street Journal scherp commentaar geleverd op de vervolging van de christelijke gemeenschappen in Arabische landen. Hij vergelijkt de gewelddadigheid tegen christenen met de verdrijving van 800.000 Joden uit ‘Arabische landen, veelal na de Zesdaagse Oorlog’.
Oren wijst op het aanhoudend geweld tegen de Koptische christenen in Egypte, de brandstichtingen in Iraakse kerken, het verbod in Saoedi- Arabië om het christendom te belijden en de ontheiliging van de Geboortekerk in Palestijns gebied.
Volgens Oren is er maar één land in het Midden-Oosten waar christenen geen gevaar lopen. „Sinds de stichting van de staat Israël zijn de christelijke gemeenschappen, Russisch- en Grieks-orthodoxen, katholieken, Armeniërs en protestanten, met meer dan duizend procent toegenomen,” schrijft hij. De vervolging in de Palestijnse gebieden leidt tot een ware exodus van christelijke Arabieren. „De vernietiging van de christelijke kerken in het Midden-Oosten is een onrechtvaardigheid van historische proportie.”
„Israël toont aan hoe deze trend kan worden omgebogen. Door het respect en de waardering waarmee ze in de Joodse staat worden ontvangen, wisten de christenen uit de moslimlanden niet alleen te overleven maar ook tot bloei te komen,” aldus Oren.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *