Israël pakt crypto-terreurrekeningen aan
Nieuws

Israël pakt crypto-terreurrekeningen aan

Redactie NIW 07 mei 2023, 12:54
Israël pakt crypto-terreurrekeningen aan
FILE PHOTO: Binance logo is seen in this illustration taken March 31, 2023. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

De Israëlische autoriteiten hebben bijna tweehonderd crypto-rekeningen geblokkeerd, die verbonden waren aan terreurorganisaties als Hamas en de Islamitische Staat (IS). De rekeningen waren geopend bij Binance, het grootste handelsplatform in cryptogeld – zoals Bitcoin of Ethereum – ter wereld. Dit meldt persbureau Reuters.

De tegoeden op de rekeningen zijn in beslag genomen op bevel van minister van Defensie Yoav Gallant. Dit gebeurt via een zg. administrative seizure order (ASO), een ‘administratief beslagbevel’. Een voorbeeld hiervan is de inbeslagname van twee rekeningen op naam van de 28-jarige, aan IS verbonden Palestijn Osama Abuobayda. Het Amerikaanse ministerie van Financiën waarschuwde vorig jaar al voor donaties aan terroristische organisaties via de nauwelijks gereguleerde cryptomarkt.

Handelshuis Binance verdedigt zich door te stellen dat terreurbewegingen niet onder eigen naam rekeningen openen. “Dit is waarom wij samenwerken met justitie en informatie delen die alleen bij ons bekend is, zodat individuen geïdentificeerd kunnen worden die rekeningen beheren voor onwettige organisaties,” aldus Binance.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking