Israëlcentrum in Nijkerk beklad door Extinction Rebellion
Binnenland

Israëlcentrum in Nijkerk beklad door Extinction Rebellion

Redactie 08 juli 2024, 17:42
Israëlcentrum in Nijkerk beklad door Extinction Rebellion
Foto: Christenen voor Israël

Wat het met klimaatactivisme te maken heeft, is niet helemaal duidelijk, maar het Israëlcentrum van de organisatie Christenen voor Israël (CvI) in Nijkerk is beklad met ‘pro-Palestijnse’ leuzen. Het blijkt het werk te zijn van extreemlinkse activisten van Extinction Rebellion (XR), die hiermee treden in een lange traditie van vandalisme tegen Joodse en pro-Israëlische doelwitten.

Op de gevel zijn rode kruizen gespoten – geen hakenkruizen overigens – en op de stoep voor de ingang is in rode verf ‘Free Gaza’ te lezen. In de onnavolgbare gedachtenkronkels van de XR-activisten is de strijd tegen klimaatverwarming gelijk aan die tegen het zionisme. Ook al is Israël het land in het Midden-Oosten dat verreweg het meeste doet om klimaatverandering te bestrijden en al proberen de vijanden van de Joodse staat, zoals Hamas en Hezbollah, al jaren zoveel mogelijk natuurgebied in brand te steken.

‘Ons pand is volledig klimaatneutraal’

Christenen voor Israël zegt op zijn website dat er videobeelden van de daders zijn. Blijkbaar waren de vandalen niet de snuggerste. Zij kwamen aanfietsen en pas toen zij de bewakingscamera’s zagen, deden zij hun bivakmutsen op en maakte de camera’s onklaar. CvI-directeur Frank van Oordt gaat er dan ook vanuit dat de daders snel opgepakt zullen worden.

De actie van de antisemitische klimaatvandalen leverde het Israëlcentrum een stortvloed aan steunbetuigingen en – nog belangrijker – nieuwe bestellingen op. De producten uit de Joodse staat zijn bijna niet aan te slepen (bestellen kan hier). Daarnaast heeft Van Oordt een boodschap aan de activisten van Extinction Rebellion: “Ons pand is volledig klimaatneutraal.”

Opmerkingen (9)
Shlomo Itai 08 juli 2024, 19:09
Hopelijk krijgt het OM van de nieuwe regering andere signalen en worden de antisemietische anarchisten dit keer flink aangepakt.
Marco van Schoonhoven 08 juli 2024, 20:14
Totaal zinloze en irritante club dat XR Elk podium wat die club krijgt is er 1 te veel... Van alles wat ik gezien heb (woordvoerders/sters) echt helemaal niets wat ook maar enigszins serieus te nemen is. Recent nog tijdens een 'klimaatactie' een hoop klimaat poeha blèren door een microfoon, en dan eindigend met een soort: O ja, en BTW Free Palestina!! Echt diep diep triest... (en zorgelijk dat er zoveel lieden rondlopen met dit soort inhoudloos gedachtegoed dan wel daar voor applaudisseren)
tiki 09 juli 2024, 08:01
De heldendaden van deze 'pro palestijnse" extremisten & klimaat anarchisten is werkelijk bewonderendswaardig . Als dieven in de nacht koimen ze, gemaskerd & gewapend met een pot verf, om "de palestijnen" aan de andere kant van de Middelandse zee, te helpen hun onbestaand land te bevrijden. Een reisje Gaza met verblijf in "palestina" zou ze kunnen helpen de geneugden van dit dictatoriale terreur paradijs te ontdekken en ze te genezen van hun obsessie. In een laatste poll geeft 1 op 4 palestijnse Arabieren aan dit palestijnse paradijs te willen verlaten voor een betere toekomst en dus...........plaats genoeg.
Bas Fortuin 09 juli 2024, 08:47
Extinction Rebellion, het troetelkindje, de treiter club van Sigrid Kaag D66, Rob Jetten D66, Frans Timmermans GL/PvdA, Jesse Klaver GL/PvdA die steeds wegen blokkeren en nu dus haar vernielende, antisemitische, agressieve sporen achterliet in Israëlcentrum in Nijkerk. Waarom? Mijn advies aan XR zou zijn: wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet!!! Door overleg en niet door geweld komt een plan tot stand. Het is het racistische Hamas [zie hun Haathandvest tegen Israel] die op 7/10/23 de oorlog tegen Israel begon tegen ongewapende mannen, vrouwen en kinderen, hen gruwelijk, beestachtig vermoordden! De oplossing? Als Hamas vandaag de wapens neerlegt tegen IDF en alle Joodse Gijzelaars vrijlaat Is er morgen VREDE-FEEST in Gaza, Judea en Samaria! En zij leefden Joden en Arabieren samen nog lang en GELUKKIG. Ik geloof in Wonderen! Zie Jesaja 19:18-25.
Henk Jonker. 09 juli 2024, 12:35
Klimaatgekkies Woke personen en b.v.de gelehesjes ( uit Frankrijk) en de Tofik Dibi 's Queers voor Gaza hebben bij al hun idealen een heel grote Jodenhaat saus wat erg onsmakelijk is en absoluut niet Kosher. Het is weer de hoogste tijd om die heerlijke wijn uit Judea en Sameria tegaan halen uit Nijkerk bij de vrienden uit Nijkerk.
Anna 09 juli 2024, 15:55
"Blijkbaar waren de vandalen niet de snuggerste." maar het gedachtengoed dat erachter zit is lelijk, boosaardig, venijnig en eendimensionaal. En het voorziet het oplaaiende antisemitisme steeds opnieuw van zuurstof. Ik hoop dat de daders opgepakt worden en bij de bepaling van de strafmaat ook de antisemitische component meegewogen wordt, anders dan wat destijds bij het restaurant in Amsterdam-Zuid gebeurde (zit mij nog altijd dwars). Sterkte gewenst voor het Israëlcentrum en lekkere wijn bestellen: ha, goed idee!
Jeanice Stallinga 09 juli 2024, 18:17
Het is in en in triest. Klimaatactivisten die de boel bekladden als een dief in de nacht. Je helpt er geen een palestein mee. Het is alleen een uiting van haat.
J.p. Meijer-kriekaard 09 juli 2024, 19:03
DEZE haatclub wordt betaald van ons belastinggeld. Dus, eigenlijk zit de regering achter deze daad.
tiki 10 juli 2024, 07:40
@ J.p. Regeringen die UNWRA, de terreur afdeling van de Verenigde Naties blijven steunen (Een organisatie m.e. origineel mandaat van 18 maanden dat er na 75 jaar in is geslaagd 650 000 vluchtelingen om te toveren tot een "volk" van 5.8 miljoen, waarvan het overgrote deel geboren/getogen/burgers zijn i.h. Westen/VS/Z-Amerika maar NIET in Arabische landen want daar wil men ze niet hebben). Regeringen die haat leuzen in demo's vrijheid van mening noemen & blijven tolereren, propageren & steunen, 'die staan achter deze daden want zwijgen is toestemmen & zonder $$ géén "pro palestina" propaganda.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *