Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Israëlische juwelier maakt diamanten mondkapje

Redactie 17 augustus 2020, 16:51
Israëlische juwelier maakt diamanten mondkapje

Nu het dragen van mondkapjes in steeds meer landen verplicht wordt, heeft een Israëlische juwelier een wel heel bijzondere niche gevonden om flink wat geld te verdienen.

Sieradenmerk Yvel, opgericht door de Israëlische Orna en Isaac Levy, maakte naar eigen zeggen ‘het duurste mondkapje ter wereld’. Het masker is gemaakt van 18 karaats goud en bezet met 3608 diamanten. Een Chinese zakenman betaalde bijna 1.3 miljoen euro voor het kapje.

De koper stelde wel de eis dat het masker zo veilig moet zijn als een N-99-masker, die 99 procent van de deeltjes uit de lucht filtert. Ook eist hij dat het kapje absoluut het duurste mondkapje ter wereld moet zijn en dat het beschermmiddel binnen een paar maanden geleverd zal worden.

Het plannen en het ontwerpen van het masker duurde ongeveer een maand, zegt Isaac Levy over het project. “We moesten ervoor zorgen dat het goed aansluit op het gezicht en aan alle vereisten van een N-99 masker voldoet. Zodra we het model klaar hadden, konden we beginnen met het ontwerpproces, wat ons favoriete deel van het werk is.”

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

De juwelier heeft een speciaal team opgezet om aan het masker te werken. De koper zou de bestelling hebben geplaatst om Yvel financieel te steunen. De zaak in het centrum van Jeruzalem sloot begin maart na de uitbraak van het coronavirus, waarna de 150 medewerkers thuis kwamen te zitten. “Hij gaf deze opdracht om ons bedrijf weer op gang te krijgen en een bron van inkomsten te bieden aan de Yvel-medewerkers. Het was een gebaar. We hebben het over een zeer rijke man wiens enige belang is om steun te betuigen aan dit bedrijf en onze mensen,” zegt Levy.

Volgens de maker functioneert het masker volledig, maar is het door alle diamanten en het goud behoorlijk zwaar. “Het is waarschijnlijk eerder een verzamelobject dan iets dat je draagt ​​tijdens een etentje met vrienden, hoewel we het pas weten als het masker af is.” In oktober moet de eigenaar zijn nieuwe pronkstuk in huis hebben.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
Bas Fortuin 17 augustus 2020, 21:25
Een Diamanten Muilkorf? Een Kwelling! Bah! Psalm 32:9 (NBG51) leert: Weest niet als een paard, als een muildier zonder verstand, welks trots men bedwingt met toom en bit, opdat het u niet te na kome!!!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *