Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Israëlische minister: ‘Wij zullen de Iraanse leiders van de kaart vegen’

Redactie 24 oktober 2023, 15:52
Israëlische minister: ‘Wij zullen de Iraanse leiders van de kaart vegen’

Nir Barkat, de Israëlische minister van Economische Zaken waarschuwt het jihadistische regime in Teheran zich niet verder met het conflict tussen Israël en Palestijnse terroristen te bemoeien. Barkat, partijgenoot van premier Benjamin Netanyahu, liet weten dat een aanval op Israël door de Libanese sjiitische terreurbeweging Hezbollah, de ayatollahs van Iran duur te staan zal komen: “Het Iraanse plan is Israël op alle fronten aan te vallen. Als wij zien dat dit daadwerkelijk gebeurt, zullen wij niet alleen op al die fronten terugslaan, maar we zullen de kop van de slang afhakken, en dat is Iran.”

Barkat dreigt in dat geval de Iraanse leiders ‘van de kaart te vegen’. De minister zei niets over het Israëlische nucleaire arsenaal, dat volgens sommige experts uit 400 kernraketten bestaat. In een in 2016 uitgelekte email zou de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell gezegd hebben dat Israël 200 kernraketten op Iran gericht houdt. “De ayatollahs zullen ‘s nachts niet goed slapen,” zei Barkat verder, “wij zullen ervoor zorgen dat zij een zware prijs betalen als zij het noordelijke front openen.”

‘Net als Hamas heeft Hezbollah weinig interesse in het lot van de eigen burgerbevolking’

Sinds de terreurinvasie van Hamas op 7 oktober en het bloedbad dat de terroristen daarbij onder Israëlische burgers aanrichtten, is de spanning hoog opgelopen aan de grens van Libanon en Israël. Leden van de terreurbeweging Hezbollah, universeel beschouwd als een lakei van het regime in Teheran, hebben beperkte aanvallen uitgevoerd met antitankraketten, infiltratieteams en drones. De IDF heeft deze beantwoord met artillerievuur en luchtaanvallen, waarbij tientallen terroristen gedood zouden zijn.

Ook de VS waarschuwen Iran zich niet verder met het conflict te bemoeien. Als afschrikking heeft Washington twee vliegkampschepen met hun ondersteunende vloten naar de oostelijke Middellandse Zee gestuurd. De van Hezbollah afhankelijke regering in Beiroet houdt intussen haar hart vast. Libanon zit al jaren in een ernstige politieke en economische crisis en een oorlog van Hezbollah tegen Israël kan het land de nekslag geven. De Libanese minister van Buitenlandse Zaken Abdallah Bouhabib zegt dat Hezbollah beloofd zou hebben Libanon niet in een oorlog te storten, maar net als Hamas heeft de terreurbeweging in het verleden zich zelden iets aangetrokken van het lot van de eigen burgerbevolking.

Op de foto hierboven: een militaire parade van de terreurbeweging Hezbollah in Libanon in 2018 – Foto: Khamenei.ir

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (4)
tiki 24 oktober 2023, 18:26
Israëlische minister: ""Wij zullen de Iraanse leiders van de kaart vegen"" Voorlopig hoor ik alléén maar dreigingen en zie toegevingen. 1) De humanitaire colonnes en 2) beginnen onze 'humanitaire vrienden" al te draaien en te pushen voor een 'staakt het vuren voor vrije doortocht voor grotere & méér colonnes. Nu de ziekenhuizen die niet kunnen functioneren zonder diesel, waardoor alle patienten dood gaan. Iets dat Israel persé niet wil toestaan (maar uiteindelijk toch gaat doen, zoals gewoonlijk). Het blijkt dat Hamas 100 MILJOEN TON diesel in zijn voorraad bunkers heeft opgeslage maar desondangs ook nu vooraden van ziekenhuizen in beslag heeft genomen. Maar i.p.v. Hamas & friends uit te drogen en hen hierdoor te dwingen deze voorraden aan te spreken om zijn burgers in ziekenhuizen te redden (iets wat bij Hamas een absolute prioriteit is) en ALLE gijzelaars vrij te laten, draait het gewone/bekende scenario alweer en vliegen de klachten & beschuldigingen met binnenkort opgefokte demonstraties & hysterische media richting Israel om letterlijk toe te staan 'to feed the crocodile. De énige schuldige & verantwoordelijken van de palestijnse ellende is Hamas/PA (PLO) nu..... en de Arabische landen in 1948, financieel geolied door het Westen & Qatar. .
Shlomo Itai 25 oktober 2023, 09:47
Hamas en de diverse andere moslimbroeders streven naar een krankzinnige apocalyptische eindstrijd tussen de islam en de "ongelovigen". Als we niet oppassen krijgen ze hun zin. Hopelijk houdt de evenwichtige Amerikaanse president Joe Biden alles onder controle.
Markou 25 oktober 2023, 18:24
Hoe triest, verbijsterend om te observeren hoe slecht Israelische politieke en defensiewoordvoerders in de media opereren. Nog niets geleerd? Ga toch eens uit die algemene clicheachtige verdedigingsmodus! Specificeer! 1. Doelgroep Gaza en Westbank: zie ideeen flyers onderaan. 2. Doelgroep internationaal: - gooi een deel van die vreselijke genocide footage z.s.m. de media in. Hoe tragisch ook, doen! - maak een heftig, emotionele virtuele presentatie: Indien Israel niet decennialang in Iron Dome (zelfbescherming) had geinvesteerd, hadden de duizenden raketten het volgende aangericht. En dan? - Hamas is alleen op destructie uit: of het nu Israel of onschuldige burgers in Gaza betreft. Palestijnen moeten zelf keuze maken:, of medeplichtig aan jihadisme, dood en verderf, of een keuze voor vrede, welzijn, welvaart, en samenwerking met Israel. Dus, meewerken verslaan Hamas. Doe nou zelf eens iets constructiefs! - stop facilitatie Hamas! Hoezo tienduizenden raketten en tunnelmetro? Was toch “open gevangenis”? Iedereen en alles moet in de media moet van Hamas eisen te stoppen met de terreuroorlog, geef je over, overdracht gijzelaars. “Feed yr own citizens , supply medical care”!! 2. Flyers for Palestinians . Nu pas? En waarom niet, om maar wat noemen, bonus flyers? - hostage is 100.000 - tunnel is 100.000 usd - energie opslagplaats is 100.000 usd etc. Flyer 2 “Stop the selfdestruction of Hamas policy! “Make a choice for a brighter future, peace, welfare for yr children!” “Stop being cannon meat for Jihadisme. What did it bring you?” “Ask Hamas: how do you protect us, innocent citizens? Where are our shelters, tunnels, food, medicines?” Etc. -
Bas Fortuin 25 oktober 2023, 19:41
De Israëlische minister Nir Barkit kent de profetische geschriften van de Torah kennelijk op zijn duimpje. Hij weet dat op Gods Tijd alle Israel vijandige volken zullen omkomen op de bergen Israëls volgens de profeet Ezechiël 39:12...Het huis van Israël zal hen begraven om het land te reinigen, Zeven Maanden lang. Wie het laatst lacht, lacht het best! Verbaas u niet: De God van Israel zal zelf rigoureus oorlog gaan voeren tegen al Israëls vijanden, wie dat zijn? Dat zijn alle Antisemieten en Booswichten. Wee hen! Details Openbaring 16 t/m 20. Daarna leven alle overblijvende volken nog lang en gelukkig in volmaakte SHALOM met elkaar. Details in Jesaja 2 en 11. Het Paradijs komt weer terug op planeet aarde!!! Ik droom er al van!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *