Joden weggepest bij NY Times
Nieuws

Joden weggepest bij NY Times

Redactie 16 juli 2020, 12:49
Joden weggepest bij NY Times

Onlangs stapte redactiechef James Bennet op bij Amerika’s grootste en alom gerespecteerde krant, The New York Times, nadat hij het had gewaagd een onwelkom artikel van een Republikeinse senator te plaatsen. Nu is de beurt aan zijn medewerkster Bari Weiss. Maar Weiss, net als Bennet van Joodse afkomst vertrok niet zonder de beerput open te trekken.

Zij beklaagt zich over de terreur van doorgeschoten politieke correctheid bij de krant: “Opiniestukken die nog geen twee jaar geleden gemakkelijk geplaatst zouden worden, brengen redacteuren en schrijvers nu in de problemen, als zij al niet ontslagen worden.” Artikelen waarvan wordt verwacht dat zij voor ophef zorgen onder linkse socialmediagebruikers worden geweigerd. “Twitter is de eindredacteur van de Times geworden,” schrijft Weiss.

Zelf werd zij gepest vanwege haar weigering subjectief tegen Israël te ageren: “Ik werd voor racist en nazi uitgemaakt, collega’s eisten achter mijn rug mijn vertrek.” Volgens Weiss is er op de redactie van de ‘Gray Lady’ een burgeroorlog gaande tussen de oude centrum-linkse garde en de nieuwe woke (extreem politiek correcte) generatie. Die laatste lijkt aan de winnende hand, wat leidt tot zelfcensuur, het weren van afwijkende meningen en de vervolging van gematigde medewerkers.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking