Joods voetbalteam aangevallen in Amstelveen
Nieuws

Joods voetbalteam aangevallen in Amstelveen

Redactie 04 mei 2022, 09:35
Joods voetbalteam aangevallen in Amstelveen

Gisteravond is in Amstelveen een zaalvoetbalteam van Maccabi Nederland aangevallen door een team uit Amsterdam Nieuw-West. Een van de Maccabi-spelers raakte lichtgewond en is behandeld.

Volgens een bericht van Maccabi werd het Joodse team fysiek aangevallen en zijn er beelden van twee aanvallers die de Hitlergroet brengen en antisemitische leuzen schreeuwen naar de groep.

Een van de aanvallers is gearresteerd nadat de politie snel ter plaatse kwam. Het Maccabi team heeft vervolgens op het politiebureau getuigenverklaringen afgelegd. De organisatie doet aangifte en heeft de aanval ook gemeld bij het CIDI en bij BLEW, de beveiligingsorganisatie voor Joods Nederland.

Het is overigens niet de eerste keer dat het zaalvoetbalteam het doelwit is. “Maccabi Nederland walgt van weer een aanval op ons team,” aldus het bericht.  

Op zoek naar nog meer actualiteit? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking