Joodse bakker gaat zelf Jodenkoeken verkopen
Nieuws

Joodse bakker gaat zelf Jodenkoeken verkopen

Redactie 24 februari 2021, 19:00
Joodse bakker gaat zelf Jodenkoeken verkopen

Ophef in de supermarktschappen: de geliefde jodenkoek van bakkerij Davelaar is omgedoopt tot ‘odekoek’. De nieuwe eigenaar van het bedrijf is van mening dat de naam voor de koek niet meer van deze tijd is. Op sociale media spraken velen zich uit tegen de verandering. ‘Moeten we ze niet woke-koeken gaan noemen?’ en ‘Sinds wanneer is Jood een aanstootgevend woord?’.

Gelukkig lijkt er een oplossing uit buitenlandse hoek te komen voor alle Joden die graag een koekje van eigen deeg eten. Moshe Baumstein, bakker in Antwerpen, heeft besloten zélf Jodenkoeken, met een hoofdletter J, te gaan maken voor de Nederlandse markt. “Ik wist dat dit een gat in de markt moest zijn,” vertelt Baumstein. En het mooiste: de koeken van de Joodse bakker zijn in tegenstelling tot die van Davelaar volledig koosjer.

Waar Moshe de Jodenkoeken gaat verkopen, is nog niet duidelijk. Maar koosjere delicatessenwinkel Mouwes in Amsterdam zegt geïnteresseerd te zijn: “Al zijn alle koekjes die wij hier verkopen natuurlijk jodenkoeken,” zegt eigenaar Michiel Cornelissen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking