Joop.nl en The Rights Forum de fout in
Nieuws

Joop.nl en The Rights Forum de fout in

Redactie 13 januari 2022, 15:32
Joop.nl en The Rights Forum de fout in

De heksenjacht is geopend op de kersverse minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Op de BNNVARA-opiniewebsite Joop.nl verscheen nog voor het aantreden van kabinet-Rutte IV een artikel waarin gerefereerd werd aan een brief van het antizionistische The Rights Forum.

Als Tweede Kamerlid voerde Yeşilgöz strijd tegen het opkomend antisemitisme. De politica ging in 2019 met andere VVD’ers mee met een CIDI-reis door Israël en de Palestijnse gebieden, een reis die deels werd gesubsidieerd door Maror. Op Joop.nl valt te lezen hoe critici deze reizen bestempelen als propaganda.

De niet-Joodse anti-Israëlclub The Rights Forum stelt in het artikel dat er ondeugdelijk gebruik is gemaakt van de Marorgelden. Daaraan voegt de organisatie toe dat naast een gebrek aan transparantie over de reis, vraagtekens mogen worden gezet bij de neutraliteit van Yeşilgöz. Dat Maror ooit is opgericht ten behoeve van de Joodse gemeenschap, en dus ook voorlichting over het Israëlisch-Palestijns conflict mag subsidiëren, vermeldt de actieclub niet. Daarnaast wordt gemeld dat de reis niet opgenomen is in de openbare registers van de Tweede Kamer, een pertinente onjuistheid.

Dat Joop.nl, een website betaald door NPO-gelden, dus door de Nederlandse samenleving, deze canard klakkeloos overneemt en voor publicatie de beschuldigingen niet heeft gecheckt, geeft te denken. Over indirect met publiek geld gesubsidieerde reizen van diverse BDS-bewegingen die politici en andere invloedrijke figuren reizen door het gebied loodsen met als doel een zwart beeld van de Joodse staat te schetsen, rept Joop. nl uiteraard met geen woord.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking