Judoka trekt zich terug van Spelen om Israëli te ontlopen
Nieuws

Judoka trekt zich terug van Spelen om Israëli te ontlopen

Redactie 23 juli 2021, 12:15
Judoka trekt zich terug van Spelen om Israëli te ontlopen

De Algerijnse judoka Fethi Nourine heeft zich teruggetrokken van de Olympische Spelen omdat hij niet wil uitkomen tegen de Israëlische Tohar Butbul.

Dat doet Nourine om politieke redenen. Vlak na de loting zei de sporter zich terug te trekken, omdat hij mogelijk in de tweede ronde op de mat staat met Butbul, “Ik heb hard gewerkt om hier te komen,” zei de Algerijn over zijn bizarre besluit. “Ik steun echter de Palestijnen in hun conflict met Israël. Deze zaak is veel belangrijker dan mijn eigen ambities. Mijn beslissing is daarom ook definitief.”

Ook Amer Ben Yaklif, de coach van Nourine, zegt dat dit de juiste beslissing zou zijn. “We konden niet anders dan terugtrekken.”

Het is niet de eerste keer dat de sporter zich tijdens een toernooi terugtrekt om een atleet uit de Joodse staat te ontlopen. Tijdens de wereldkampioenschappen van 2019, ook in Japan, meldde hij zich af toen Butbul zijn tegenstander bleek te zijn.

Overigens liep de Algerijn een behoorlijke kans om te verliezen van Butbul, die zevende op de wereldranglijst staat in de gewichtsklasse tot 73 kilo. Nourine moet het doen met de 31e plaats.

Foto: International Judo Federation

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking