Kennedy steunt Roger Waters
Buitenland

Kennedy steunt Roger Waters

Redactie 08 juni 2023, 08:00
Kennedy steunt Roger Waters

Tot nu toe waren antisemitische complotdenkers in het Amerikaanse politieke spectrum vooral te vinden in de Republikeinse partij. Nu hebben ook de Democraten er eentje, en niet zo maar iemand. Robert F. Kennedy Jr. is als neef van de vermoorde president John F. Kennedy en zoon van de eveneens vermoorde presidentskandidaat Bobby Kennedy royalty binnen de progressieve partij. Dat weerhoudt hem er niet van te beweren dat covid een hoax is en dat vaccins niet werken. Ook gelooft hij dat de Palestijnse moordenaar van zijn vader, Sirhan Sirhan, onschuldig is en de zondebok van een veel groter complot. 

Als klap op de vuurpijl koos Kennedy vorige week de kant van antisemiet Rogers Waters. Toen hij met de virulente Jodenhaat van de rockster werd geconfronteerd, haastte Kennedy zich te zeggen dat hij slechts Waters’ standpunten over covid (een complot van ‘de elite’) en Oekraïne (een aanval van het Westen op Rusland) deelt, en een vriend van Israël is. 

Waarom aandacht voor deze ‘wappie’? Kennedy doet een gooi naar het Amerikaanse presidentschap en heeft een vijfde van de Democraten achter zich. Weliswaar op ruime afstand van president Biden, maar genoeg om je zorgen te maken over de geestelijke gezondheid van veel Democratische kiezers. 

Plaats opmerking