Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Kennedy steunt Roger Waters

Redactie 08 juni 2023, 08:00
Kennedy steunt Roger Waters

Tot nu toe waren antisemitische complotdenkers in het Amerikaanse politieke spectrum vooral te vinden in de Republikeinse partij. Nu hebben ook de Democraten er eentje, en niet zo maar iemand. Robert F. Kennedy Jr. is als neef van de vermoorde president John F. Kennedy en zoon van de eveneens vermoorde presidentskandidaat Bobby Kennedy royalty binnen de progressieve partij. Dat weerhoudt hem er niet van te beweren dat covid een hoax is en dat vaccins niet werken. Ook gelooft hij dat de Palestijnse moordenaar van zijn vader, Sirhan Sirhan, onschuldig is en de zondebok van een veel groter complot. 

Als klap op de vuurpijl koos Kennedy vorige week de kant van antisemiet Rogers Waters. Toen hij met de virulente Jodenhaat van de rockster werd geconfronteerd, haastte Kennedy zich te zeggen dat hij slechts Waters’ standpunten over covid (een complot van ‘de elite’) en Oekraïne (een aanval van het Westen op Rusland) deelt, en een vriend van Israël is. 

Waarom aandacht voor deze ‘wappie’? Kennedy doet een gooi naar het Amerikaanse presidentschap en heeft een vijfde van de Democraten achter zich. Weliswaar op ruime afstand van president Biden, maar genoeg om je zorgen te maken over de geestelijke gezondheid van veel Democratische kiezers. 

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (3)
tiki 08 juni 2023, 11:05
Alleen te vinden in de Republikeinse partij? Oeps? Hoe zit het met al de democratische organisaties & universiteiten die denken/vinden dat de Joden de wereld (willen) beheersen? Hoe zit het met al die progressieve democraten die menen dat Israel bewust "de palestijnen" bezet, uitbuit, molesteerd & vermoord. Hoe zit het met de media die langzaam maar zeker één grote organisatie van complotdenkers is geworden, waaruit de woorden waarheid & feiten steeds vaker zijn verbannen. Hoe zit het met al die humanitaire NGO's & hun medewerkers die leven van complottheorieen. Ze zijn allemaal te vinden in de top van de Democratische partij (the Squad) , in de VN, die puur humanistische, democratische organisatie, wiens doel het is o.a. racisme, antisemitisme & uitsluiting uit de wereld te helpen, iets waar ze voor zijn opgericht maar miserabel in falen.¨Nee complottheorieën zijn écht geen Republikeinse uitvinding....dat is een complottheorie.
alex warnaar 09 juni 2023, 22:36
Oswald heeft natuurlijk gewoon in zijn eentje Kennedy gedood. Er is geen enkele reden voor een complot. Oswald zat in een hoog gebouw recht achter de president met een sluipschutter geweer en had uitstekende militaire training gehad en had ook nog eens een motief. De moord op Kennedy is idd het eerste grote complot idee, en het is een links complot idee in origine. Ik ben anti-woke maar de film van Oliver Stone is ook nog eens een van de meest homofobe films ooit gemaakt.
Joep 12 juni 2023, 22:16
Antisemitisme is wat anders dan kritiek hebben op de israelische staat? Roger Waters heeft kritiek op fascisme middels zijn show en kritiek op de israelische staat middels de organisatie die hij steunt. De schrijver van dit artikel zou eerst onderzoek moeten doen naar wat er precies aan de hand is…
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *