Kies uw eigen Jodenhater
Nieuws

Kies uw eigen Jodenhater

Redactie 25 augustus 2016, 00:00
Kies uw eigen Jodenhater

NIW7618_01We hebben er weer eentje! Aan de lange lijst antisemieten, pardon ‘antizionisten’, die onze belastingomroep een podium biedt, mogen we de naam van Khalid Sinouh toevoegen. Khalid wie? Goede vraag.

Sinouh was tot voor kort een redelijke doelman, die het zelfs heel even schopte tot het Marokkaanse nationale elftal. In de laatste jaren van zijn carrière specialiseerde hij zich meer in het elk seizoen van club wisselen dan in effectief keeperswerk.

De meeste bekendheid verkreeg de geboren Amsterdammer niet tussen de palen, maar in de media. Sinouh, door insiders in het betaalde voetbal beschreven als ‘niet te vertrouwen’ en een ‘lastpak’, kwam in 2007 voor het eerst in opspraak toen hij journalist Sieb Oostindie bedreigde. Na een niet zo flatteus stuk over Sinouh in De Telegraaf liet de Nedermarokkaan Oostindie weten dat deze een probleem zou hebben als hij hem nog eens op straat tegenkwam.

Nog beruchter werd Sinouh om zijn ‘politieke’ rants. In 2011 klaagde hij ‘moe te worden’ van alle ‘propaganda over 9/11’. Na die uitspraak was het niet onbegrijpelijk dat PSV, waar Khalid reservekeeper was, zijn werkverband beperkte tot één seizoen. Maar echt los gaat Sinouh pas als het om Israël gaat. In de hete zomer van 2014 liet de inmiddels naar de Eerste Divisie afgezakte doelman weten het CIDI ‘een criminele organisatie’ te vinden.

Maandenlang bestookte Sinouh de sociale media met antisemitische, pardon ‘antizionistische’, pareltjes als: “Leon de Winter de belichaming van apartheid en terreurstaat Israël has spoken, dangerous Zionist MORON!!” (Sic.) Het kwam hem zelfs op een standje te staan van vicepremier Lodewijk Asscher. In november 2014 sloeg Sinouh terug door een tekst van Peter Breedveld, redacteur bij de universiteitskrant van de VU en een notoire Jodenbasher, instemmend te retweeten: “Lodewijk Asscher is erger dan de PVV.”

De NPO lijkt zich erin te specialiseren u zo veel mogelijk racisten voor te schotelen. Rachid ‘Joden zijn hongerige hyena’s, uit op geld en bloed’ El Ghazaoui, beter bekend als Appa, werd bij Oog in Oog door Sven Kockelmann met fluwelen handschoenen aangepakt. Youness ‘Sla Israëlische toeristen total loss’ Ouaali werd bij Pauw met alle egards ontvangen. Een paar weken geleden mocht veroordeeld antisemiet Dyab Abou Jahjah drie uur lang de kijker entertainen bij Zomergasten.

En nu zit Khalid Sinouh dus bij Studio Voetbal. Akkoord, een niemendalletje op de Nederlandse televisie, een soort saaiere staatsvariant van Voetbal Inside. Maar de vraag rijst toch: waarom juist hij? Aan half mislukte oud-profvoetballers die analist willen worden, lijkt ons land niet bepaald een gebrek te hebben. En ik verzeker u dat de meesten van hen niet al jaren racistische complottheorieën over het internet uitbraken. Dus opnieuw: waarom Sinouh?

Is het journalistieke luiheid of wil de NOS bewust meer van dit soort types op de buis brengen?

Is hij een excuusallochtoon bij het inderdaad wel erg blanke-mannen-van-middelbare-leeftijdprogramma? Maar ook dan hadden de redactieleden van Studio Voetbal toch wel iemand kunnen vinden die geen ervaring heeft in het bedreigen van hun collega’s? Is het journalistieke luiheid of wil de NOS bewust meer van dit soort types op de buis brengen? En welke van die twee alternatieven is erger? Iemand met de perverse gedachtenkronkels van een Khalid Sinouh zelf zou er een NPO-complot achter zien dat tot doel heeft zo veel mogelijk antisemieten, pardon ‘antizionisten’, salonfähig te maken in de vierkante oogjes van de kijkbuiskinderen.

Een Joodse kennis opperde mij een andere theorie: tijdens het Europees Kampioenschap was Daniël de Ridder analist bij de NOS. De schande dat een Nederjoodse voetballer die nota bene in apartheids- en terreurstaat Israël heeft gespeeld dagelijks op de buis is, kan in Hilversum natuurlijk alleen uitgewist worden door een soort anti-Jood te presenteren. En wie is een betere tegenhanger van de rustige, beschaafde De Ridder dan een haatzaaiend schreeuwlelijkerdje als Sinouh?

Eigenlijk is het jammer dat Abou Jahjah niet pas afgelopen zondagavond bij Zomergasten aan de beurt was. Dan waren hij en Sinouh tegelijkertijd op de staatstelevisie te zien geweest en had de kijker kunnen kiezen op welke van zijn favoriete antisemieten, pardon ‘antizionisten’, hij zijn toestel wilde afstemmen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking