Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Kleuterklas vlucht voor terreurballonnen

Redactie 06 februari 2020, 12:17
Kleuterklas vlucht voor terreurballonnen

Kinderen van een kleuterschool in de buurt van Kiryat Gat zijn woensdag snel naar een schuilkelder gebracht toen een ballon met explosieven richting het schoolplein vloog. De ballonnen zijn hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit Gaza.

In een video is te zien hoe de ballonnen richting de school vliegen terwijl docenten de huilende kinderen vlug naar binnen halen.

Bekijk de video hier:

De zelfde dag werd nog een partij explosieven vastgemaakt aan ballonnen gevonden in een veld nabij Sderot. De tactiek om ballonnen met explosieven en brandbommen vanuit Gaza naar Israël te lanceren ontstond in 2018 als onderdeel van een reeks protesten en rellen langs de grens van de Strook. Het oplaten van de ballonnen stopte ruim een half jaar geleden grotendeels, maar sinds januari worden er weer regelmatig explosieven op deze manier naar de Joodse Staat gestuurd.

De terreurballonnen hebben nog geen verwondingen veroorzaakt. Wel ontstonden er eerder grote natuurbranden door de explosieven.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (2)
tiki 06 februari 2020, 15:46
Maakt allemaal niet uit. Europa financiert de palesteinse terreur rustig door. UNWRA, het palestijnse martelaren fonds 'Pay for Slay, anti Israel NGO's, Palestijnse anti Israel/Joodse schoolboeken etc.etc.....allemaal betaald uit de staatskas van de EU & individuele landen (die ook de EU staatskas spekken) en dus de palestijnse terrorist geld & gelegenheid geeft voor zijn terreur opbouw/acties. Maar als er per ongeluk één schot word afgevuurd richting UNWRA terreur school, dan zijn de poppetjes aan het dansen. EU & VN vallen over elkaar heen om hun 'gechoktheid te uiten en er word per direct een speciale sessie van de VN georganiseerd om deze Israelische agressie mondiaal en in de strengste bewoording te veroordelen. Ja, je kunt niet streng genoeg zijn! Wanneer er echter Israelische kinderen omkomen dan staan de palestijnen te dansen en zijn de EU & VN oorverdovend stil.
Louisa 15 februari 2020, 12:05
Goh....Dat zie en hoor je nooit bij het NOS journaal.....
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *