Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Labourprominenten geschorst

Redactie 24 april 2023, 08:00
Labourprominenten geschorst

De voormalige leider van de Britser Labourpartij Jeremy Corbyn mag zich van zijn opvolger Keir Starmer niet langer verkiesbaar stellen voor zijn Londense kieskring Islington. Corbyn kwam in opspraak doordat hij antisemitisme binnen zijn partij gedoogde. In 2020 werd hij geschorst na zijn opmerking dat de conclusies van een onderzoek naar antisemitisme in Labour onder zijn leiderschap zwaar overdreven waren en ingegeven door politieke motieven. Later mocht hij zijn zetel in het Lagerhuis weer innemen, maar bleef hij van de fractie uitgesloten. 

Niet zozeer de Jodenhaat was reden voor de partij om Corbyn te passeren, als wel de verwachte tegenvallende verkiezingsresultaten. De nog steeds substantiële aanhang van de oud-leider heeft met verontwaardiging gereageerd op het ‘dictatoriale Poetinachtige optreden’ van Starmer. Corbyn kondigde aan als onafhankelijk kandidaat verder te gaan.

Ook de broer van komiek Sacha Baron Cohen, Amnon, is uit de Labourpartij gezet vanwege zijn activiteiten voor de trotskistische Socialist Party. Amnon Baron Cohen ondertekende de steunverklaring van Jewish Voice for Labour, een pro-Corbynclub in de partij. Baron Cohen liet weten blij toe te zijn: “Hoef ik niet meer die ellenlange saaie partijbijeenkomsten bij te wonen.”  

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (2)
Bas Fortuin 24 april 2023, 13:23
Jeremy Corbyn kwam in opspraak doordat hij antisemitisme binnen zijn partij gedoogde." En ja, dat is GODDANK na 1933-1945 een doodzonde las ik in het boek van F.T. Grossmith: The Cross & The Swastika. Een Amerikaans Lutherse predikant werd gevraagd om in Nürnberg Tribunaal 1945-1946 de grootste nazi-misdadigers o.a. de protestanten: Göring, Ribbentrop, Keitel, Frick, Sauckel, Rosenberg, en de RK. Kaltenbrunner, Frank, Seyss-Inquart, Streicher, Jodl, bijstand te verlenen tot aan de Galg. De doodstraf werd over hen uitgesproken op 30 september 1946. 16 oktober werden zij gehangen. Behalve Göring die zelfmoord pleegde door een pil verborgen in zijn kies stuk te bijten. De wereld haalde opgelucht adem. Hitler had op 29 april zijn Duitse Rijk in vlammen zien opgaan...Maar drie jaar later 14 mei 1948 werd door de Joodse premier Ben Goerion in Tel-Aviv één uur voordat de Joodse Sabbat begon de Onafhankelijke Staat Israël geproclameerd!!! Israël heeft een grootse toekomst volgens Jesaja 60 - Zacharia 8 t/m 14 en Openbaring 7, 14 en 19. Am Israël Chai.
tiki 25 april 2023, 10:04
En de BBC, u weet wel die Britse onbevooroordeelde Media groep, veroordeelde in haar ochtendprogramma (als opening) Joodse groepen die dit de hoogste tijd vonden.... en haalden de stem van de miniscule groep 'Jewish Voice for Labour' aan (equivalent van Amerikaanse 'Jewish Voice for Peace') een fel anti Israel ultra linkse gehersenspoelde groep 'as a Jews. om dit te beamen.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *