Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Legging struikelstenen Nieuwe Amstelstraat gaat toch door

Redactie 18 mei 2022, 16:25
Legging struikelstenen Nieuwe Amstelstraat gaat toch door

De struikelstenen voor de tweehonderd Joodse bewoners die in de Shoa werden weggevoerd uit de Nieuwe Amstelstraat in Amsterdam, komen er toch.

De stenen hadden al in maart gelegd moeten worden, maar een buurtbewoner diende een bezwaar in bij de gemeente Amsterdam. Daarom moest de plaatsing op het allerlaatste moment worden afgelast. De man was bang dat er te veel toeristen op af zouden komen.

Initiatiefneemster Nanette Oosterwijk was zwaar ontdaan door de situatie, maar beloofde niet op te geven. Het Joods Cultureel Kwartier, dat een groot deel van het project sponsorde, trad op als bemiddelaar. Dat mocht in eerste instantie niet baten. Nu is er toch succes geboekt: de nieuwe datum voor de plaatsing is 2 juni om 11 uur.

Op zoek naar nog meer actualiteit? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
Cees den Hartog 18 mei 2022, 20:03
Hoe is het mogelijk dat mensen daar bezwaar tegen maken , men is zeker bang dat er meer mensen in hun straat komen , hoop niet dat de persoon een geboren Amsterdammer is .
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *