Lezing: Het mystieke Tsefat, door rabbijn Shmuel Katz
Agenda

Lezing: Het mystieke Tsefat, door rabbijn Shmuel Katz

gabrievanstraten 26 december 2013, 00:00

Uitzicht in Tsefat

Uitzicht in Tsefat

Tsefat is voor het joodse volk, samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias, een van de vier heilige steden in Israel. Het is nauw verbonden met de mystiek van het jodendom. In de lezing van deze avond neemt rabbijn Katz u mee naar met name de zestiende eeuw, maar daarnaast zal hij u ook beelden tonen van het hedendaagse Tsefat. U zult zien hoe bepaalde dingen die zich daar ogenschijnlijk alleen op lokaal niveau afspeelden, in feite nog steeds doorklinken tot aan de dag van vandaag. Eigenlijk zijn wij allemaal leerlingen van die ene karakteristieke, spirituele en ongetwijfeld meest bekende Kabbalist: Jitschak Ben Shlomo Ashkenazi, ook wel bekend als Jitschak Luria. Hij bracht in twee jaar een revolutie teweeg.

 

Rabbijn Katz

Rabbijn Katz

Rabbijn Shmuel Katz is de zoon van twee heel speciale Sjoa overlevenden. Zijn joodse tradities reiken terug naar Duitsland waar zijn ouders geboren zijn. Daarnaast voelt hij een diepe band met het Nederlandse jodendom, wat hem ook heeft gevormd. Shmuel Katz heeft gestudeerd aan Litouwse Talmoed academies in Jeruzalem en u zult dan ook in hem een vleugje Chassidisme kunnen bespeuren. Geschiedenis is al meer dan 40 jaar lang een van zijn passies.

 

De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 20 januari a.s. in Gebouw De Rank, Dubbelsteijnlaan West 70, Dordrecht (Dubbeldam, wijk 9). Ruime parkeergelegenheid op het plein voor De Rank.  Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. Inlichtingen: 078 6148510 en http://www.gni-drechtsteden.nl.

Plaats opmerking